Hatharom / Blog / Bejegyzések
Egy, aki mindent visz...vagy mégsem?
Ahogy azt előző írásomban ígértem, most a várhatóan végső győzelemre is esélyes csapatokat szeretném nagyító...

Ahogy azt előző írásomban ígértem, most a várhatóan végső győzelemre is esélyes csapatokat szeretném nagyító alá venni.

Számtalan helyen, számtalan ember elmondta, leírta már véleményét, ki nyerhet és miért. Az én verzióm picit rövidebb lesz, ugyanis szerény véleményem szerint 3, azaz három válogatottnak van (az eddig bemutatott játékuk alapján) reális esélye, hogy a végén busz alá vesse a trófeát.

 

Bár szívem szerint nem őket tenném első helyre, de az elmúlt évek és a játékuk képe alapján legnagyobb esélyesnek NÉMETORSZÁGOT nevezném ki.

 

 

Minden világ és kontinenstornának úgy futunk neki, hogy " a németek úgy is jók lesznek", mindegy milyen játékkal, de jók lesznek. Most viszont az a helyzet áll fenn, hogy Löwék mocskosul jó focit játszanak. Az elképesztő katonai fegyelem mellé sikerült olyan jugadorokat is beépíteni az évek során, akik igencsak baráti viszonyt ápolnak a bogyóval, és az senkinek nem meglepetés, hogy a fegyelem náluk is szériatartozék. Özil koma kilépett a csodagyerek szerepéből és végérvényesen világklasszissá lett, a kis Götze korát meghazudtolva teszi a zsugát, Podolski legyen bármekkora homályságosság klubcsapatában, a válogatottban már-már boszorkányos módon megy neki. Klose, az örök fiatal még mindig esélyes a gólkirályi címre, a kaput a Neuer Security Kft. őrzi és hát ugye van egy intergalaktikus csillagrombolójuk is SzuperMario Gomez személyében.Nincs más dolguk, csak irányba állítják, leverik az ötösre és kezdőthet a flipper.

 

                                                         

 

Mindent összevetve, ha a Nationalelf most nem nyer, nem mondom, hogy soha nem is fog, de végérvényesen benne marad az "ezüstcsapat" kategóriában.

 

Következők a rangsorban személyes kedvenceim: SPANYOLORSZÁG.

 

 

Nehéz nem elfogultan, meg úgy általában újat írni róluk, de igyekszem reális lenni. Minden a saját kezükben van. Röviden és tömören ennyi. Nagyjából olyan ez, mint a jó öreg Federer a teniszben, ha legjobb tudásukat hozzák, igazából felesleges bárkinek is kiállni ellenük, csúnya vége lesz. Viszont ettől szép ez a játék, hogy nem mindig a legjobb nyer. Főleg akkor nem, ha homok kerül a gépezetbe. Aki látta, látja őket játszani mostanában, elég felemás képet lát. Egyszer elképzelés nélkül, unottan dobálgatják a labdát, alig várva a hármas füttyöt a végén, máskor meg úgy gázolnak át gyakorlatilag bárkin, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. A játékosokat felesleges egyenként kiemelnem, még drága nagymamám is fejből nyomja a kezdőt, a képességeikről meg beszélnek helyettem a tények: Ők az aktuális címvédők mind a két nagy tornán. 

Én innen megelőlegezném nekik a döntőt, szerintem ezzel nagyon senki nem vitatkozik, egyetlen egy kérdés van:  Mennyire tudnak motiváltak lenni ilyen sikerek után...?!

 

És végül a virtuális dobogó legalsó fokára kerül: HOLLANDIA

 

 

A 2010-es VB döntőig a Spanyolok mellett ők voltak az "ún." kedvenceim. Ötletes, kreatív, gyönyörű focit játszottak. Aztán a döntőben olyan produkciót állítottak színpadra, hogy a fél világ a padlóról szedegette össze az állát. Ugye senkinek nem kell bemutatni Mr. De Jong, Bruce Lee szebb napjait idéző megmozdulását. Na ott megszakadt valami, amit azóta is keresnek. Mert lehet, hogy makulátlanul jutottak ki az EB-re, lehet, hogy meggyőző volt a játék, de ez az Oranje már nem az az Oranje. Persze bármi lehet, meg is nyerhetik kis mázlival, de egy bronznál semmiképpen nem tartom őket jobbnak jelen pillanatban.

 

Elnézést kérek mindazoktól, akik nem látják a TOP3-ban szeretett csapatukat, lehet velem vitatkozni is, arra van a komment ablak, de szerintem két lábbal a földön állva ez a 3 csapat az, akik megcsinálhatják.

Sokan mondhatják, hogy " miért nem írta az angolokat, portugálokat, olaszokat vagy éppen a franciákat...". Nos, az angolok, ahogy Capello mester is megfogalmazta, hogy bár a Premier League az egyik legerősebb a világon, de Anglia már nem futballnagyhatalom! Ezzel csak mélyen egyetérteni tudok. Már az is nagy szó, ha a negyeddöntőig elmennek

A portugálok? Háát, oké, van egy Céjük. Na és akkor mivan? Egy klubcsapat még csak-csak elviseli, ha egy emberes, de egy válogatott szerintem már nem annyira. Nem az a baj, hogy rá épül, félreértés ne essék, de ha neki nem megy, akkor ki viszi a csapatot? Nani, Meireles, vagy talán Pepe??? A csapat egyénenként klasszis, de kb. ennyi, semmi több. Ilyen csoportban a továbbjutás is erősen kérdéses.

Olaszország. Most vagyok bajban, ugyan is ők a "dislike" csapatom, akiket soha nem fogok tudni szeretni. Valahogy nem megy. Nem tudom milyen játékra lesznek képesek, nevek alapján jók lehetnek bármire, de ezt még sok válogatott elmondhatja magáról. Nem figyeltem őket, így nem is tudok pontos képet adni róluk, szerintem az első egyenes kieséses kör,de nem több...

Franciák...Zidane-nal véget ért egy korszak, amihez hasonlót nagyon sok idő felépíteni. Domenech egy pszihopata volt, Blanc már valamennyire érti is a dolgát, de hasonlóan a portugálokhoz, a végső győzelemhez egység kell. Na az még itt nincs...1/4 döntő maximum!

 

Összegezve az eddigieket, természetesen előfordulhat, hogy minden amit leírtam összeborul a 2. csoportmeccs után és megint a görögök nyerik a tornát, minden előfordulhat. De jelen tényállás szerint ez a papírforma.

Nem győzöm elégszer leírni, hogy várom a ti véleményeteket is. Ez a poszt szerintem vitaalapnak pontosan megfelel, tessék bátran kommentálni!!!