Hatharom / Blog / Bejegyzések
A legfiatalabb 15, a legidősebb játékos 43 éves az idei US Openen
Különösen a férfi mezőnyben figyelhető meg, hogy az életkorok kitolódtak. Erre a legjobb bizonyíték, hogy a top 50-ben jelenleg nincs 20...

Különösen a férfi mezőnyben figyelhető meg, hogy az életkorok kitolódtak. Erre a legjobb bizonyíték, hogy a top 50-ben jelenleg nincs 20 évesnél fiatalabb teniszező - Dominic Thiem (világranglista-44.) néhány napon belül betölti a 21-et. Ellenben ott van az 50-ben a 35 éves Ivo Karlovic és Radek Stepánek, illetve a 36 éves Tommy Haas, no meg persze jó néhány 30 eleji teniszező, kezdve ugye Roger Federerrel...Mark Twain mondta egyszer, hogy az életkor fejben dől el. 

Az IBM készített egy statisztikát arról, hogy az idei US Openen milyen korú játékosok vesznek részt. A női mezőnyben találjuk a legidősebb és a legfiatalabb teniszezőt is. Nem meglepő módon a korrekorder a japán Kimiko Date Krumm, aki hamarosan a 44. életévét tölti be. Bármennyire is hihetetlen, de már az 1989-es amerikai nyílt teniszbajnokságon is részt vett. A legfiatalabb játékos az amerikai Catherine Cartan Bellis, aki csupán 15 éves, és 1208. a világranglistán - szabadkártyával került a főtáblára. A férfiaknál az említett úriemberek, vagyis Karlovic és Stepánek a legidősebb, míg a legfiatalabb az amerikai Noah Rubin (17 éves). 

A grafikonon is jól látható, hogy a férfi mezőnyben nem hemzsegnek a tejfelesszájú játékosok a US Openen A hölgyeknél, azért sokkal több fiatal teniszező került a főtáblára.