Hatharom / Blog / Bejegyzések
Rekordbeállítás: Berdych 17 meccse nem tudta legyőzni Nadalt
Íme néhány elképesztően hosszú vesztes ATP-sorozat, amiket fogadásnál sem árt figyelembe vennünk. Ryan Harrisonnak nem megy a top 10-es...

Íme néhány elképesztően hosszú vesztes ATP-sorozat, amiket fogadásnál sem árt figyelembe vennünk.

Ryan Harrisonnak nem megy a top 10-es játékosok ellen...
A 22 éves amerikai tehetség négy éve a US Openen óriási meglepetésre legyőzte Ivan Ljubicicet, és, akkor azt lehetett gondolni, hogy ebből a srácból lesz valaki. Egyelőre azt mondhatjuk, hogy nem lett, szépen beleszürkült a mezőnybe. Elég pocsék, 0-20-as mérleggel áll a top 10-es teniszezők ellen, aminél hosszabb sorozat jelenleg nincs. Nemrégiben 0-19-cel két játékos állt, Carlos Berlocq és Santiago Giraldo, ám az elmúlt hetekben mindkettejüknek megszakadt ez a sorozatuk. Előbbi Oeirasban Milos Raonicot és Tomás Berdychet győzte le, míg utóbbi Andy Murrayt verte a madridi Mastersen. Ha tehát Harrison a legjobb tízből találkozik valakivel, akkor bátran tegyünk ellene.

Jerzy Janowicz formán kívül!
A tavalyi wimbledoni elődöntős lengyel játékos kilenc mérkőzés óta nem tudott nyerni, legutóbb február elején a rotterdami tornán hagyhatta el győztesen a pályát. Ez persze még sehol nincs Vincent Spadea rekordot jelentő 21 meccses nyeretlenségi sorozatához. Az amerikai teniszező vesszőfutása az 1999-es szezon végén kezdődött, majd egészen a 2000-es wimbledoni tornáig húzódott.

Marinko Matosevicnek nem megy a Grand Slam-tornákon.
A bosnyákból lett ausztrál teniszező eddig 12 major tornán játszott a pályafutása során, de az első kört még egyszer sem sikerült túlélnie. A legközelebb a győzelemhez 2012-es US Openen járt, amikor Marin Cilic ellen kétszettes előnyre tett szert, de a horvátnak végül sikerült fordítania. Idén az Australian Openen sem muzsikált rosszul, hiszen Kei Nisikorit döntő szettre kényszerítette. Kicsi az esély rá, hogy a hamarosan kezdődő Roland Garroson szakad majd meg a sorozata, ugyanis a salak nem kifejezetten a kedvenc borítása.

Julien Benneteau finoman szólva sem egy döntő specialista...
A 32 éves játékos kilenc ATP-tornán játszott döntőt, és egytől egyig mindet elveszítette. Azt sem lehet mondani, hogy verhetetlen ellenfeleket kapott volna a finálékban, hiszen legutóbb 2013-ban Kuala Lumpurban például Joao Sousa verte, aki ellen a francia toronymagas favoritként szállt harcba. A múltban két hasonló sorozatra volt példa, Cédric Pioline és Pat Dupre is elveszítette az első kilenc döntőjét, ám végül tizedik nekifutásra mindkettejüknek sikerült trófeát nyerniük.

Tomás Berdych mumusa Rafael Nadal!
A világranglista-hatodik helyén álló cseh teniszező a múlt héten sorozatban 17. vereségét szenvedte el a világelső Nadal ellen, és ezzel beállította az amerikai Tim Mayotte rekordját, aki a 80-as, 90-es években zsinórban éppen ennyiszer kapott ki Ivan Lendl ellen. A héten Rómában zajlik teniszverseny, az elődöntőben pedig ismét összefuthat a cseh és a spanyol játékos. Ez a statisztika egyébként elég jól tükrözi azt, hogy Berdych az évek alatt miért nem tudott közelebb kerülni a nagy hármashoz - Federer, Nadal, Djokovics.