Hatharom / Blog / Bejegyzések
Harmincharmadszor is: Isten éltesse, Fantasztikus Kapitány!
Jamie Carragher minapi visszavonulása óta szinte naponta gondolok arra, hogy mi lesz, ha az az ember is visszavonul, aki miatt ennek a nagyszerű csapatnak a szurkolója lettem....

http://farm4.staticflickr.com/3701/8883746016_1020ee4679_o.png

Jamie Carragher minapi visszavonulása óta szinte naponta gondolok arra, hogy mi lesz, ha az az ember is visszavonul, aki miatt ennek a nagyszerű csapatnak a szurkolója lettem. Napról-napra egyre közelebb kerülünk ehhez a naphoz, ma pedig 33 éves lett a Liverpool FC kapitánya.

 

Steven George Gerrard 1980. május 30-án született a Liverpoolhoz közeli Whistonban, 1998. november 29-én a Blackburn elleni pár másodperccel debütált a csapatban, s nem sokkal később Gérard Houllier neki adta a karszalagot is. Hogy lehiggadjon.

A francia edző úgy szúrta ki 1998-ban Melwoodban, hogy egy másik srácot ment el megnézni. Ám Gerrard annyira tehetségesnek tűnt, hogy Houllier felvitte őt az első csapatba. Nem sokra rá bemutatkozhatott, majd megszerezte első gólját, s egyre inkább úgy tűnt, hogy a pálya bármely szegletében megállja a helyét. Beugróként játszott már bal- és jobbhátvédet, a középpálya minden lehetséges posztján, valamint csatárként is kipróbálta magát karrierje során, s mindenütt maradandót tudott alkotni.

http://farm9.staticflickr.com/8127/8883786928_f28a17b905_o.png

Egyetlen hibája volt csak – pályafutása legelején: rendkívül forrófejűnek bizonyult, emiatt többször is idő előtt kényszerült a zuhanyzóba. Houllier úgy vélte, hogy egy kis felelősség jót tenne Gerrard karrierjének, így őt tette meg a csapat kapitányának. S a méregzsákból rövidesen felelősségteljes labdarúgó vált, az egyik legméltóságteljesebb és leginspirálóbb (gondoljunk csak Isztambulra!) kapitány a klub történetében.

Ugyan az utóbbi két évben már nem lobog benne úgy a tűz, mint korábban, rengetegszer sérült, mégis, még mindig rengeteg pluszt tud adni ennek a csapatnak” – írtam tavaly, ám idén erre rácáfolt. Egészen a szezon végéig ő volt az egyetlen játékos a ligában, aki minden percet pályán töltött – méghozzá igen jó teljesítménnyel: a WhoScored szerint ő volt a legjobb angol az idei PL-szezonban. Végül vállműtétét előbbre hozták, így nem fejezte be százszázalékos teljesítménnyel a szezont, de annyi szent, hogy a Rodgers-rendszerhez is alkalmazkodni tudott.

Idén már többször játszott védekezőbb szerepkörben, mint támadóban, de ez sajnos az öregedés velejárójának tűnik: nem oly' robbanékony, mint néhány esztendeje. Ám hosszú ívelt passzai még mindig hosszan elnyúló „wooooooow”-okat csalnak ki a Liverpool-szurkoló szájakon. Idén is képes volt arra, hogy gólokkal döntsön el meccseket, hogy felpörgesse csapattársait. Torresek, Şahinok, Cole-ok, Suárezek jönnek-mennek, Carragher visszavonul, egyvalaki azonban állandó: Steven Gerrard. Felfoghatatlan, hogy mennyit köszönhetünk neki. Így hát csak daloljuk:

Steve Gerrard, Gerrard
he can pass
forty yards
hes big and hes
f**ing hard
Steve Gerrard, Gerrard

Steve Gerrard, Gerrard
he'll pass
the ball 40 yards
he's better
than Frank Lampard
Steve Gerrard, Gerrard