Hatharom / Blog / Bejegyzések
Átigazolási hírek az Anfieldről (2.)
Az előző átigazolás hírekkel foglalkozó posztunk óta már sok víz lefolyt a Mersey-n, s az ott taglalt pletykákból eleddig egyik sem...

Az előző átigazolás hírekkel foglalkozó posztunk óta már sok víz lefolyt a Mersey-n, s az ott taglalt pletykákból eleddig egyik sem vált valóra. Két lehetséges távozóról, egy hűséges játékosról és két lehetséges érkezőről írunk most.

 


A Liverpool háza táján ismét felerősödtek az átigazolási pletykák, Dirk Kuyt, Maxi Rodríguez és Alberto Aquilani után újabb játékosok távozhatnak az első csapattól.


Meglehetősen ellentmondásos hírek érkeznek Craig Bellamy átigazolásával kapcsolatban. Egyes források szerint a Liverpool kész elengedni veterán csatárát a Cardiff Cityhez, mások szerint pedig nem lenne helye a 33 éves walesinek az angol másodosztályú alakulatban. Az mindenesetre tény, hogy Rodgers játékrendszerébe beleillene az olimpián is jól játszó Bellars (aki Kenny miatt tért vissza az Anfieldre), miként az is, hogy a csatár régi álma, hogy a Cardiffban fejezze be pályafutását, s ez az időpont egyre közeleg. Ha a transzfer végbemegy, a Liverpool egyetlen pennyt sem fog kapni az előző szezonban hat gólt szerző támadóért.


Bellamy távozásánál sokkal nagyobbat robbanna, ha megvalósulna az a néhány napja felröppent pletyka, miszerint Daniel Agger a Manchester Cityhez igazol. A Premier League egyik legjobb védőpárosát (Skrtel és Agger a statisztikák alapján valóban az egyik leghatékonyabb védőpáros, kár, hogy keveset tudnak egymás mellett játszani) 20 millió fontért - vagy többért - robbantaná szét a City. Mondanunk sem kell, a Liverpool egyik pillérévé fejlődött Agger eladása hatalmas hiba lenne Rodgersék részéről, mert a középső védelem volt tavaly talán az egyetlen csapatrész, ami megfelelően tudott működni. Akár olyan hatása is lehetne a transzfernek, mint Xabi Alonso távozásának hatása, de nálunk avatottabb bloggerek pontosan összeszedték, hogy mik a pró és kontra érvek az ügyben.


Érdekes történet volt Andy Carroll-é, akiről olyan pletykák keringtek, hogy vagy a Newcastle-höz, vagy a West Hamhez kerül (utóbbiak főnöke, Sam Allardyce ki is jelentette, hogy Carroll a megmentőjük lehetett volna - bár a szurkolók nem várták annyira), végül egyik üzlet sem köttetett meg. Carroll ugyanis nem fogadta el a West Ham ajánlatát, s annyira ragaszkodik a Liverbirdhöz, hogy csak és kizárólag kölcsönbe menne, nemzetközi porondon is érdekelt angol csapathoz. Lojalitása példaértékű, ráadásul - miként megírtuk - hasznos tagja is lehet a Rodgers-féle csapatnak.


Végül lássuk a potenciális érkezőket. Hetek óta cikkeznek arról a lapok, hogy Rodgers szívesen elhozná volt csapatától a brit olimpiai válogatott walesi Joe Allent. Olyannyira, hogy a Swansea már visszautasított egy 12,5 millió fontos ajánlatot, de úgy tűnik, hogy Rodgers nem adja fel. Ez nyilván nem véletlen, ugyanis ő is tudhat arról, hogy Allen szerződésében  - állítólag - szerepel egy olyan klauzula, hogy ha 15 milliós ajánlat érkezik érte, klubja köteles elengedni. Michael Laudrup, a Swansea új, dán edzője nemrégiben először beszélt Allennel, de az ügyet nem érintették, viszont az beszédes lehet, hogy legutóbb nem edzett együtt a csapattal.



A sajtó szerint Rodgers egyik legújabb ötlete, hogy rövid távú kezelést alkalmazzon a Liverpool megtépázott keretével kapcsolatban, így került célkeresztbe Nuri Sahin kölcsönvétele a Real Madridtól. A játékost André Villas-Boas, a Tottenham edzője szeretné belevenni a Modric-féle, közeli jövőben megkötendő üzletbe, aminek értelmében Modric némi (pár millió) fontért és Nuri Sahinért cserébe kerülne Madridba. Rodgers viszont beszállt a versenybe a törökért, aki tavaly mindössze tízszer lépett pályára a királyi gárdában, s több játéklehetőséget szeretne. A belső középpálya megerősítésére mindenképpen alkalmas lenne a 23 éves Sahin, akinek megszerzését megkönnyítheti, hogy Rodgers rendkívül jó kapcsolatot ápol Mourinho-val, még Chelsea-s együttműködésük időszakából.


Annyi bizonyos, hogy Rodgersnek aktivizálnia kéne magát, mert a keret megerősítésre szorul, és remélhetőleg nem esik Hodgson hibájába, aki saját kis kedvenceit (Konchesky, POULSEN!!!), olyanokat, akik korábbi csapatai szintjét ütötték csak meg, igazolt le. In Rodgers we trust!