Hatharom / Blog / Bejegyzések
Hyypia újra az Anfielden - ellenfélként
Sami újra visszatért az Anfieldre, de nem mint játékos hanem mint a Bayer Leverkusen edzője. A Kop örömmel fogadta, a himnusz után egyből Hyypia egykori...

Sami újra visszatért az Anfieldre, de nem mint játékos hanem mint a Bayer Leverkusen edzője. A Kop örömmel fogadta, a himnusz után egyből Hyypia egykori dalát énekelték és a meccs alatt többször is felhangzott. A stadionban nem volt teltház, a lelátón viszont láthattuk Gulácsit, Johnsont, Joe Colet és Joe Allent is.
 

 

Raheem Sterling már egy ideje a Liverpool legnagyobb tehetségeként van számon tartva a szurkolók körében, s ma megmutatta, hogy mire is képes. Gyors lábú és gondolkodású szélsőként, a pályán jól látva futballozott, s túlélve a cseréket tovább folytatta a Sterling-showt. Sok van még a fiúban, reméljük Liverpoolban fog kibontakozni. (zillobeast)

A meccs kiválóan kezdődött, már a harmadik percben megszereztük a vezetést. Sterling kapott jó labdát Enriquétől, amit balról középre húzva kiválóan értékesített. További jó megmozdulásai is voltak, de még nagyon fiatal, komolyodnia kell még a kezdőcsapatba kerüléshez. Egyelőre nem valószínű, hogy sokat fogjuk látni a szezonban, de tehetsége alapján kijelenthető, hogy a jövőben mindenképpen fontos tagja lehet a csapatnak. BR nyilatkozta róla a meccs után, hogy a 17 éves Sterling nagyon tehetséges, meg van elégedve a játékával.


A gól után kissé lelassult a mérkőzés ritmusa, sok volt az eladott labda, a védelem sem volt a legjobb formában, így Kiessling, a Leverkusen csatára többször is veszélyeztethette a kaput.



A következő gól a 30. percben született. Suárez harcolt ki szabadrúgást, amit végül Lucas értékesített. Az elrúgás után a labda Suárezhez került, ám elpiszkálták előle. Szerencsére pont Lucas elé került, aki kisebb erőfeszítés nélkül a hálóba gurította. Lucas a meccs után elmondta, hogy ugyan nem volt egy nehéz gól, de neki önbizalmat adott. Az utóbbi időben nagyon sokat kellett dolgoznia, de jól sikerült a visszatérése és ennek nagyon örül. (Állítólag két hónappal korábban ért véget teljes rehabilitációja, mint az előre kiszámították, ez nagyban köszönhető elszántságának is). Elmondása szerint mindenkinek tetszik az új stílus, sok jó ötletük van, amit meg szeretnének valósítani.



A második félidőben BR öt új embert (Adam, Henderson, Spearing, Robinson és Carroll) küldött a pályára. Sterling maradt, jól, bár kicsit meggondolatlanul játszott. Mind Adam, mind Carroll igyekezett jól szerepelni (elvégre mindketten veszélyben érezhetik helyüket a keretben), remek megmozdulásokkal vétették észre magukat. Az igyekezetet siker követte, a 65. percben már 3-0-ra vezettünk (Adam passza után Carroll bombája jutott át valahogy a kapuson). Big Andy csapatban elfoglalt szerepe máig kérdéses, de szerintünk nem kellene elengedni. Biztató jel, hogy BR a meccs után megdicsérte Andyt.


Sajnos a meccs végére kicsit szétesett a védelem, főként Carragher és Kelly hibájából születhetett meg az egyetlen leverkuseni gól. Reina mozdult, de nem érhette el. A 75. percben viszont Carra próbálta jóvátenni hibáját, messziről rúgta a kapura, kicsit ment csak fölé. Nagy kár.


A meccset követően Hyypia lepacsizott mindenkivel, megköszönte a Kopnak a meleg fogadtatást, majd nyilatkozatában elmondta, hogy nagyon jól és hatékonyan játszott a Liverpool, kihasználták a lehetőségeiket. Elmondása szerint saját csapata kicsit lefagyott Sterling korai góljánál, de igyekeztek visszarázódni. Meccs előtti nyilatkozatában pedig kiemelte: szívesen visszatérne még egyszer a Liverpool alkalmazásába.


Brendan Rodgers a meccs után elmondta, hogy elégedett a csapattal. Van még hova fejlődni, de egy jó felkészülési időszakot tudnak maguk mögött. Meglátásunk szerint a Rodgers-féle angol tiki-taka egyre jobban kezd működni, az utóbbi két mérkőzés pofás játéka (valamint azok eredménye, a két győzelem) nagy önbizalmat adhat a csapatnak. Reméljük, hogy a hat nap múlva kezdődő Premier League szezon végén is hasonló elismeréssel nyilatkozhatunk majd a csapatról.