Hatharom / Blog / Bejegyzések
Hosszú távú fogadások III. rész
Az általam követett, és kedvelt sportágak szezonjainak nagyjából az egy harmada eltelt, így itt az ideje, hogy hosszú távú...

Az általam követett, és kedvelt sportágak szezonjainak nagyjából az egy harmada eltelt, így itt az ideje, hogy hosszú távú fogadásokra adjam a fejem. A tétjeimet már megtettem, a blogomon öt részben fedem fel tippjeimet, amelyből a harmadik tippet ebben a posztban mutatom be.

A Szolnoki Dózsa-Közgép nyeri a magyar férfi vízilabda-bajnokságot

Az első tippemhez képest ennek az eseménynek is kisebb a szorzója, de úgy gondolom, hogy ez a tipp is lényegesen biztosabb.

Az idei szezonnak véleményem szerint három csapat vágott neki úgy, hogy esélye van az aranyéremre, ezek a gárdák pedig név szerint a Szolnok, a címvédő Eger és az újjáalakult OSC. Az OB I-es felvezetőnkben alaposan kielemeztem a nyári történéseket - így erre most nem térnék ki ismét -, ahol szintén arra a következtetésre jutottam, hogy a Szolnok a legesélyesebb a győzelemre a bajnokságban. Természetesen azóta eltelt jó pár hét, és a felek vagy az OB I-ben, vagy a Bajnokok Ligájában megküzdöttek egymással, ám az eredmények tovább erősítik bennem azt, hogy idén a Szolnok lesz a bajnok.

Az Eger például az újonc UVSE-nél játszott döntetlent a szezon elején, majd kikapott hazai pályán a Szolnoktól. Az OSC otthon kapott ki az Egertől, a BL-ben pedig két mérkőzés alatt egyszer sem tudta legyőzni a Dózsát, avagy ezekből az eredményekből is kiderül, hogy a Szolnok erősebb a többieknél, pedig még csak a szezon elején járunk és még az új arcoknak nem igazán sikerült beépülnie Cseh Sándor együttesébe. Igaz, a ez a másik két óriásra is vonatkozik, de az mindenképp a szolnokiak malmára hajtja a vizet, hogy innentől kezdve nem a Közgépnek kell kaparnia a többiek után. Ha pedig Csehék megnyerik az alapszakaszt, onnantól véleményem szerint sétagalopp bezsebelni az aranyérmet. Hiszen az elődöntőt söpréssel abszolválhatja - Honvéd, FTC, BVSC vagy Szeged lehet az ellenfél, amely gárdák közül egyik sem veszi fel a versenyt Madaras Norbertékkal - a Szolnok, míg a fináléban egy alaposan elfáradt alakulattal - a másik ágon 99 százalék, hogy az Eger és az OSC küzd meg egymással - találkozik, úgy, hogy mindkét párharcban végig pályaelőnyben lesz, ami egy ilyen kaliberű gárdánál felér a győzelemmel.

Maximum a Bajnokok Ligája kavarhat be a Dózsánál, de olyan habkönnyű csoportba került a Szolnok, hogy a Final Sixbe könnyedén bejuthat, addig pedig négy komoly meccse lesz. A sorsolás is segíti a csapatot, hiszen a BL-rangadók előtt és után is könnyű meccsei lesznek Varga Dánieléknek, magyarán a legrangosabb európai kupasorozatban való részvétel is inkább a Dózsa előnyére válhat. Mindezek tudatában pedig úgy vélem, hogy a legerősebb csapattal rendelkező Szolnok megnyerheti a bajnokságot. Erre az opcióra is csak a Tippmixpro kínál fogadási lehetőséget, és ugyan a szorzó ezúttal sem túl nagy, de összességében úgy vélem, hogy tuti.

A tipp szorzója: 1.60

A tipp téterőssége: 7/10

A tippet a Tippmixpron játszottam meg.