Hosszú távú fogadások III. rész

Az általam követett, és kedvelt sportágak szezonjainak nagyjából az egy harmada eltelt, így itt az ideje, hogy hosszú távú fogadásokra adjam a fejem. A tétjeimet már megtettem, a blogomon öt részben fedem fel tippjeimet, amelyből a harmadik tippet ebben a posztban mutatom be.

A Szolnoki Dózsa-Közgép nyeri a magyar férfi vízilabda-bajnokságot

Az első tippemhez képest ennek az eseménynek is kisebb a szorzója, de úgy gondolom, hogy ez a tipp is lényegesen biztosabb.

Az idei szezonnak véleményem szerint három csapat vágott neki úgy, hogy esélye van az aranyéremre, ezek a gárdák pedig név szerint a Szolnok, a címvédő Eger és az újjáalakult OSC. Az OB I-es felvezetőnkben alaposan kielemeztem a nyári történéseket - így erre most nem térnék ki ismét -, ahol szintén arra a következtetésre jutottam, hogy a Szolnok a legesélyesebb a győzelemre a bajnokságban. Természetesen azóta eltelt jó pár hét, és a felek vagy az OB I-ben, vagy a Bajnokok Ligájában megküzdöttek egymással, ám az eredmények tovább erősítik bennem azt, hogy idén a Szolnok lesz a bajnok.

Az Eger például az újonc UVSE-nél játszott döntetlent a szezon elején, majd kikapott hazai pályán a Szolnoktól. Az OSC otthon kapott ki az Egertől, a BL-ben pedig két mérkőzés alatt egyszer sem tudta legyőzni a Dózsát, avagy ezekből az eredményekből is kiderül, hogy a Szolnok erősebb a többieknél, pedig még csak a szezon elején járunk és még az új arcoknak nem igazán sikerült beépülnie Cseh Sándor együttesébe. Igaz, a ez a másik két óriásra is vonatkozik, de az mindenképp a szolnokiak malmára hajtja a vizet, hogy innentől kezdve nem a Közgépnek kell kaparnia a többiek után. Ha pedig Csehék megnyerik az alapszakaszt, onnantól véleményem szerint sétagalopp bezsebelni az aranyérmet. Hiszen az elődöntőt söpréssel abszolválhatja - Honvéd, FTC, BVSC vagy Szeged lehet az ellenfél, amely gárdák közül egyik sem veszi fel a versenyt Madaras Norbertékkal - a Szolnok, míg a fináléban egy alaposan elfáradt alakulattal - a másik ágon 99 százalék, hogy az Eger és az OSC küzd meg egymással - találkozik, úgy, hogy mindkét párharcban végig pályaelőnyben lesz, ami egy ilyen kaliberű gárdánál felér a győzelemmel.

Maximum a Bajnokok Ligája kavarhat be a Dózsánál, de olyan habkönnyű csoportba került a Szolnok, hogy a Final Sixbe könnyedén bejuthat, addig pedig négy komoly meccse lesz. A sorsolás is segíti a csapatot, hiszen a BL-rangadók előtt és után is könnyű meccsei lesznek Varga Dánieléknek, magyarán a legrangosabb európai kupasorozatban való részvétel is inkább a Dózsa előnyére válhat. Mindezek tudatában pedig úgy vélem, hogy a legerősebb csapattal rendelkező Szolnok megnyerheti a bajnokságot. Erre az opcióra is csak a Tippmixpro kínál fogadási lehetőséget, és ugyan a szorzó ezúttal sem túl nagy, de összességében úgy vélem, hogy tuti.

A tipp szorzója: 1.60

A tipp téterőssége: 7/10

A tippet a Tippmixpron játszottam meg.