Foci-vb 2022

Nem írjuk le az afrikaiakat - tipp az Anglia-Szenegálra

  • Cipolla

Újfent pályán Anglia, ahol talán mi is közelebb kerülünk ahhoz, hogy megtudjuk, mennyire erős az idei garnitúra.

A francia-lengyel találkozó mellett egy izgalmas párharcot ígér vasárnap estére Anglia és Szenegál küzdelme. Az angolok könnyedén jutottak a legjobb 16-ig, míg Szenegál egy ki-ki meccsen múlta felül Ecuadort, így önbizalommal telve várhatja mindkét csapat az ütközetet. A fogadóirodáknál egyértelműen az európaiak az esélyesek, 1.50 körül mérik a bukmékerek az angol sikert.

3370553

Minimális erőbefektetéssel, de tökéletes hatékonysággal hozta le a csoportját Anglia. Wales és Irán ellen fölényes különbséggel, míg az Egyesült Államok ellen egy kényelmes döntetlennel lett meg a hét pont, de utólag elmondhatjuk, az egyik legkönnyebb kvartettbe került Gareth Southgate alakulata. A támadójáték rendben működött, a védelem pedig hellyel-közzel jól muzsikált, de ma vélhetően komolyabban próbára lesz téve a Háromorszlánosok kapusa, Jordan Pickford.

Előzetesen Harry Maguire formája volt a legnagyobb kérdés az angoloknál, de egyelőre remekül játszik a United kispadján sínylődő bekk.

Nála is illik azonban megjegyezni, hogy top csapatok támadóival még nem kellett farkasszemet néznie, így fenntartással kell még kezelni az előbbi állításunkat. Meglepetésre, az eddigi kilenc lőtt gólból egyet sem vállalt Harry Kane, azonban mindenképp jó jel, hogy komoly potenciál van a támadókban, miután Rashford vagy Foden is képes lehet egy-egy megvillanásra, ahogy azt megmutatták Wales ellen is. 


>>>🆕REGISZTRÁLOK A 22BET-RE ÉS KÉREM A 35 000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT🆕<<<


Szenegál Sadio Mané hiánya ellenére sikeresen eljutott 2002 után az egyenes kieséses szakaszba. A hollandok ellen egy olyan meccsen kaptak ki, ahol minimum egy pontot érdemeltek volna, de Katar és Ecuador ellen azonban jött a javítás, ami továbbjutást ért.

Érdekes, hogy a támadófociját a vezetés tudatában általában elengedte Aliou Cisse együttese, ami egyben járt védelmi kihagyásokkal is. Ecuador ellen majdnem erre fáztak rá Teranga oroszlánjai.

Ha esetleg vezetést szerezne Anglia ellen is a csapat, kíváncsian várhatnánk, hogyan reagálnak a szenegáliak erre. A szövetségi kapitány, Aliou Cisse kétséges, hogy a csapattal lehet-e miután kisebb betegséget szedett össze és kihagyta a sajtótájékoztatót is. Hiányzó játékos viszont csak  Ben White lesz, a szigetországiak játékosa személyes okok miatt utazott haza a tornáról.

[3370553] 2022-12-04 20:00:00 Anglia - Szenegálx

Mire fogadjunk?

Anglia még nem igazán volt próbára téve. A szurkolók reményei szerint ma sem lesz, de Szenegál egy jóval masszívabb csapat, mint a csoportköri riválisok, ennek ellenére természetesen komoly szenzáció lenne, ha már a nyolcaddöntőben elbúcsúznánk Angliától. A bukmékerek kicsit lesajnálják az afrikaiakat, így a kapura lövéseikből próbálnánk profitálni. A 7.5 feletti lövés már csak azért is alacsonynak tűnik, mert Wales, Irán, és az Egyesült Államok is eljutott legalább 7 lövésig. A jóval masszívabb és gyorsabb szenegáli támadósortól így nyolc kapura lövés minimum elvárható, pláne annak tükrében, hogy távolról is szeret próbálkozni az Ismaila Sarr vezette támadótrió.

{"headTitle":"Anglia - Szenegál","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-12-04 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Csapat 2 kapura lövés: 7.5 felett","odds":"1.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}