Serie A

Nagyon régen történhetett utoljára ilyen a Serie A-ban

  • varin

A Napoli-Atalanta duó vezeti a bajnokságot, de a milánóiakat még mindig nem szabad leírni.

A válogatott szünet után visszacsöppenünk a topfoci mókuskerekébe, ráadásul nem akármilyen izgalmas lehet a Serie A 2022/23-as idénye, talán a topligák közül a legtöbb szereplős küzdelem néz ki a Csizmán. A Juventus és az Inter durván beragadt a bajnoki rajtnál, így jelenleg az élmezőnyt a Napoli, az Atalanta és kissé váratlan az Udinese adják. Lássuk hát az oddsokat!

{"headTitle":"Melyik csapat nyeri a Serie A-t?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Napoli","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Milan","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Inter ","odds":"4.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Atalanta","odds":"10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Juventus","odds":"10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Tulajdonképpen nem is meglepetés Luciano Spalletti gárdájának parádés rajtja, tavaly például az első 11 meccsén 31 pontot húzott be, így különösen nagy csalódás lehetett az, hogy végül egy bronzéremmel kellett beérniük a délieknek. A ritmus idén is megvan, és bár a 10-1-0-s mérleg már nem lehet meg, a Napoli úgy áll 5-2-0-val, hogy nyerni tudott a Lazio és a Milan vendégeként. Ráadásul a sorsolása sem nehéz a Partenopei-nek, hiszen következik a Torino, Cremonese, Bologna hármas, amely egy könnyed 9 pontnak ígérkezik. Az biztos, hogy nem ma és nem tegnap fordult elő legutóbb, hogy a Napoli legyen a bajnokság esélyese.

Második helyen a címvédő Milant találjuk, a Napoli elleni hazai vereséget leszámítva pedig nincs is baj a szezonnal. Bár Stefano Pioli mester szinte konstans csatárínségben szenved sérültjei, eltiltottjai okán, a 13 lőtt gól nem kevés, de az az 1-2 azért joggal fájhat a rivális ellen. Érdekesség továbbá, hogy éppen az a két csapat a bajnokság legfőbb esélyese, amely gárdák a BL-ben is továbbjuthatnak, míg mondjuk a Juve és az Inter valószínűleg novembertől már csak a bajnokságra koncentrálhat.

Simone Inzaghi gárdája ugyanis pocsék szériában van, kikapott a Lazio, a Milan és az Udinese vendégeként, ez pedig ha nem is 3 váratlan vereség, de alighanem egy 4-5 ponttal mindenképpen számoltak az iparvárosban. Kulcsmeccsek következnek a Nerazzurri számára, hiszen a Roma és a Sassuolo elleni bajnoki mellett ki-ki meccs jön a BL-ben a Barcával szemben.

Szintén üdvözítő az Atalanta rajtja, amely holtversenyben áll a tabella élén a nápolyiakkal. Gasperiniék is jó kezdőknek számítanak, viszont komoly érv mellettük a nemzetközi kupa hiánya. Viszont amit sokszor leírtunk, továbbra is igaz: a bergamóiak kerete messze nem olyan mély, hogy bajnok lehessen.

Szomorú vagy sem, mostanra a Juventusról már csak a "futottak még" kategóriában beszélhetünk, de az a csapat, amely nem tudja megverni a Monzát, a Salernitanát vagy a Sampdoriát, még a top4-re sem feltétlenül esélyes. Lent kontrázzuk is szépen Max Allegri gárdáját.

Nem ejtettünk még szót a Romáról és az Udineséről, utóbbi csapat rajtja nyilván remek, ráadásul egészen abszurd, hogy otthon a Farkasokat és az Intert 7 lőtt góllal verték. Szimpatikus, ami északon történik, de azért a kipukkanás garantált Andrea Sottil együttesénél. A Roma esetében pedig még korai lenne következtetni, nem lesz rossz Mou gárdája, de még nem érezzük bennük a fantáziát.

Ami biztató, hogy a néhány hete megfogalmazott baromi erős tippünk jól áll, Dybala az elvárt 11 gólból már 3-at odarakott, így valószínűleg ez az ötlet zöldülni fog a szezon végére.

Most ismét a 22bet kínálatából vadásztunk erős tippet, ez pedig az Öreg Hölgyre vonatkozik. Bármennyire is durva, jelenleg a Juventus Olaszországban nincs benne a legjobb 4 csapatban. A Napoli, Milan, Inter hármas vitán felül erősebb, de a szezon végén az Atalanta, Lazio, Roma trióból is legalább az egyik megelőzi. Ha elmaradna a BL-indulás Torinóban, 1.90-es szorzót kaszálhatnánk, ami jelenleg értékes fogadásnak tűnik. A bátrabbak pedig az első 6-ból is száműzhetik a vegetáló Zebrákat.

{"headTitle":"Juventus helyezése a bajnokság végén","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Első 4 helyezett között? - Nem","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Első 6 helyezett között? - Nem","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
394008