Tenisz

Ki tudja kihasználni Djokovics visszalépését?

  • Cipolla
megosztom

Még Fucsovics elődöntős szereplését sem lehet kizárni az Australian Openen.

Bő tíznapos huzavona után végül Novak Djokovics alulmaradt az ausztrál hatóságokkal szemben és el kell hagynia az óceániai térséget. A világelső ezzel egy igen komoly sanszot mulaszt el a 21. Grand Slam trófeájának begyűjtésére, de alighanem ez karrierje első tornája, amit már a rajt előtt elbukott. A korábbi kilencszeres Australian Open-győztes, az elmúlt három kiírás nyertese visszalépése után ha nem Rafael Nadal nyer, új győztest avat a publikum.

Azonban mivel nem lett újrasorsolva a főtábla, így a Djokovics nélkül elég gyengécske első negyedből valaki az elődöntőig juthat.

Erre a pozícióra a legnagyobb favorit Matteo Berrettini és a fiatal titán Carlos Alcaraz, de a fogadóirodák Gael Monfils negyeddöntős sikerén sem lepődnének meg. Olyannyira kiegyenlített ez a negyed, hogy még Fucsovics Marci is "mindössze" 23-as oddson fogadható, ami figyelembe véve, hogy mennyire jól szokott szerepelni Melbourne-ben, még akár álmodozásra is adhat okot a magyar szurkolóknak. Persze a második körben, már Alcaraz ellen léphetne pályára, ahol azért komoly underdog lenne a magyar éljátékos.

Az első negyed mellett a második negyedesek is örülhetnek, mivel az elődöntő nem a végállomást, hanem akár egy könnyebb sikert is hozhat. Ez elsősorban Alexander Zverevre lehet igaz, aki a hőn áhított első Grand Slam tornagyőzelmére egy komoly sanszot kapott az élettől. A negyedben a legveszélyesebb Rafael Nadal lehetne, de neki már a negyeddöntőig jöhet egy Giron, Kokkinakis, Khachanov, Hurkacz/Karatsev négyes, ami egészen brutálisan hangzik egy esetleges Zverev elleni meccs előtt. Mindez azt is mondatja velünk, hogy a spanyol négybe jutása kisebb meglepetés lenne, de kétséges mennyire nyomja agyon a teher a németet, mivel komoly lehetőség lehet ez a számára.

Az alsó felében a táblában sokat nem számít a világelső visszalépése, hiszen a döntőben jöhetett volna szembe a legnagyobb favorit.

Természetesen a tavalyi döntős Daniil Medvedev az új felállással az első számú favoritja lett a tornának, a negyedik negyedes sikere pedig mindössze 1.44 körül kapható jelenleg. 

A harmadik negyedben azonban a fogadóirodák meglepően pesszimisták Stefanos Tsitsipasszal szemben, amit mi megpróbálunk kihasználni. Az elmúlt három évben kétszer is elődöntőző görög egy elég sűrű negyedbe került, ahol Jannik Sinnerrel egyetembe a két legnagyobb esélyes, de itt találjuk Andy Murrayt, Bautista-Agutot vagy Casper Ruudot is. Első blikkre egyikük sem tűnik legyőzhetetlennek, de a görög formájáról idén még nem igazán tudtunk meggyőződni, emiatt mindössze annyit fogadunk meg, hogy eljut a negyedik körig.

Ez egy Mikael Ymer, Sebastian Baez, Grigor Dimitrov úton pedig abszolút jó választásnak tűnhet.

A bolgár akár még veszélyes is lehet rá, azonban van annyira rapszodikus a már 30 éves játékos, hogy nem riaszt el minket a tipptől.

{"headTitle":"Australian Open - Játékos elér egy adott fordulót","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-17 01:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Stefafnos Tsitsipas eléri a negyedik kört","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365
megosztom