Darts-vb 2022

Tétünk 17-szeresét nyerhetjük a Price - Smith csúcsmeccsen

megosztom

Január 1-én, szombaton a negyeddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek a 2022-es darts-világbajnokságon.

Darts-világbajnokság, 14. játéknap - délután    
Kezdés Mérkőzések 1 2
13:40 James Wade - Mervyn King 1.46 2.96
15:45 Luke Humphries - Gary Anderson 2.29 1.62

 

 

Az első negyeddöntőben két rutinos öreg róka, James Wade és Mervyn King feszül egymásnak, akik hosszú karrierjük során több, mint 30 alkalommal csaptak össze, ám az Ally Pallyben ez lesz az első randevújuk.

Kingnél a lélektani előny, ugyanis egy hetes győzelmi sorozatban van Wade ellen. 

Legutóbb október végén a World Series of Darts Finals első körében találkoztak, amit az idősebb angol közel tökéletes játékkal, 115-ös körátlagot produkálva nullára nyert meg. Ez most aligha hoz majd ennyire egyoldalú küzdelmet, ugyanis nagyon hasonló teljesítménnyel jutottak el idáig. A különbség az, hogy amíg Wade mindössze egy szettet veszített, addig Kingnek kétszer is nagyon nagy hátrányból kellett fordítania. 

Nem mernénk győztesre tippelni a két angol ütközetén, arra viszont nagyon jó esélyt látunk, hogy 30.5-él több legben dől majd el a továbbjutó kiléte. Ugye itt már öt nyert szett szükséges a győzelemhez, tehát szorosabb szettek esetében akár egy 5-2-es eredménnyel is zöldülhet a tippünk. 

 

 

A délután második meccsén Luke Humphries és Gary Anderson méri össze a tudását. Előbbit örömmel üdvözöltük a legjobb nyolc között, hiszen a világbajnokság előtt 67-szeres pénzért fogadtuk meg a végső sikerét. Ahhoz azonban, hogy ebből a tippből profitáljunk, egy kört még mennie kellene. Nem áll megoldhatatlan feladat előtt, ugyanis a kétszeres világbajnok skót sebezhetőnek tűnik, igaz folyamatosan javuló formát mutat. 

Mindketten egyaránt döntő szettes meccset tudtak megnyerni a nyolcaddöntőben, ám amíg Anderson elhúzott az elején, addig Humphries-nak hátrányból kellett felállnia. Összességében viszont szinte pont ugyanolyan körátlaggal zárták a meccsüket. 

Ez sem ígérkezik egy egyszerű negyeddöntőnek. Igazából ide sem rossz tipp a 30.5 leg felett, de inkább elmegyünk a 180-ak felé, ugyanis az előző körben egyikük sem fukarkodott a maximumokkal és ez egy olyan meccs lehet, amelyen a tempó megfelel mindkét játékosnak. 

Darts-világbajnokság, 14. játéknap - este    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:15 Peter Wright - Callan Rydz 1.44 2.76
21:15 Gerwyn Price - Michael Smith 1.57 2.40

 


Az esti szakaszt Peter Wright és Callan Rydz negyeddöntője nyitja, ami rettentően érdekes meccsnek ígérkezik. Rydz ugyanis az egyetlen nem kiemelt a legjobb nyolc között, ugyanakkor a torna folyamán eddig az egyik legmeggyőzőbb játékot mutatta. 

Az előző összecsapásuk elég emlékezetesre sikerült, hiszen az egyik European Tour-állomáson Wright úgy kapott ki 6-3 arányban, hogy 108-as körátlagot dobott. Rydz ugyanis nem hibázott duplára, 100%-os kiszállózással 110-es körátlagot produkált. Azon a meccsen az angol egyébként többek között egy big fish-t is dobott.

Természetesen ehhez hasonlót azért most nehéz lesz az angolnak a színpadra tennie, de nagyon elemében van és nagyon összeszedettnek tűnik, szóval egyáltalán nem ígérkezik ez sétagaloppnak a skót számára. Ami egyébként Wrightot illeti, amióta 0-2-es hátrányba került Damon Heta ellen, azóta borzasztó erős játékot nyújt és a megnyert szettjeiben szinte mindig 100 feletti körátlagot dobott. 

 


A legpikánsabb negyeddöntőre az est végén kerül majd sor, amikor is Gerwyn Price és Michael Smith feszül egymásnak. Előbbi a Kim Huybrechts elleni thriller után viszonylag könnyedén lépett át Dirk van Duijvenbodén, utóbbi viszont egy döbbenetesen nagy meccset vívott Jonny Claytonnal. Számítani lehetett egy óriási tűzijátékra és a két a játékos ki is hozta egymásból. 

Brutálisan jó formának örvend Smith és eddig gyakorlatilag minden körben magasabb körátlagot dobott, mint Price. Ugyanakkor, ami masszívan ellene szól, hogy az elmúlt három évben képtelen volt legyőzni a walesiek világelsőjét. 

A legutóbbi 10 egymás elleni meccsük két döntetlent és nyolc Price-sikert hozott. 

De ez most egy jó lehetőség Smith számára, hogy hosszú idő után újra nyerjen Price ellen. Az esélyesség terhe a címvédő vállát nyomja és ne felejtsük el, hogy a közönségtől óriási támogatásra számíthat majd az angol. 

Fogadás szempontjából egy bátor tippet rizikózunk meg, de bőven van benne ráció. Smith dobta ugyanis 2021-ben a kamerás tornákon a második leghatékonyabban a bullos kiszállókat. Ezen a világbajnokságon is volt már neki, de természetesen Price-t sem kell félteni.

 

Regisztrálok a 22betre
és kérem a 35.000 HUF üdvözlő bónuszt

 


NYEREMÉNYJÁTÉK

 

14. játéknap: Milyen eredmény születik a Price - Smith meccsen?

 

Tippelj a mérkőzés eredményére a lenyíló menüben, a helyes válaszadók között pedig kisorsolunk egy új kiadású Phil Taylor: Erőpróba című könyvet és 5.000 HUF értékű sportfogadó tőkét.

 

20220101094130

 

megosztom