Forma-1

Egyesélyesnek tűnik az idei Orosz Nagydíj

  • Cipolla
  • MTI
megosztom

A Száguldó Cirkusz Oroszországba teszi át a székhelyét, ahol a rajtbüntetések kavarhatják meg az állóvizet.

Forrás: MTI

Túl vagyunk egy ismételten felfokozott hangulatú monzai futamon, ami után ismét felélénkült a két bajnokaspiráns csapat közötti feszültség. Szűk mezsgye, hogy versenybalesetnek vagy Verstappen hibának véljük az ütközésüket, de a hollandnak a versenybírák három rajthelyes büntetést szabtak ki, így legjobb esetben is a negyedik helyről rajtolhat Oroszországban.

A szocsi pálya alapvetően is a Mercedes felségterülete, hiszen a 2014-es debütáló futam óta csak az Ezüstnyilasok tudták bezsebelni a győzelmet.

Ráadásul ez azon kevés pályák egyike, amit Valtteri Bottas kifejezetten szeret, így benne van a pakliban, hogy az időmérő végén akár ismételten a finn örülhet. Kétszer nyerte már meg ezt a nagydíjat, továbbá érezhetően felszabadult azzal, hogy bejelentették, hogy jövőre az Alfánál versenyezhet. Monzában a büntetése miatt utolsó helyről kezdett futam esetén is a dobogóig tudott felkúszni.

Ennek ellenére győzelmi esélyei csak akkor lehetnek, ha Lewis Hamilton nincs közvetlen mögötte, hiszen az szinte garantálható, hogy ilyen szoros világbajnoki küzdelem mellett át kell adnia a pozícióját a britnek. A hétszeres világbajnok ötödik orosz győzelmére készül és az ő stílusának is fekszik ez a pálya, így nem kétséges, hogy messze a hétvége legnagyobb favoritja.

A Red Bulloknál az olasz hétvégéhez hasonlóan ismét csak a kármentés lehet a cél. Tudják ezt Hornerék is, akik ezt már a holland hétvége után elismerték, hogy a következő két nagydíjon (olasz, orosz) nem sok babér teremhet a Bikásoknak, ugyanakkor a két hete kihozott "döntetlen" még sokat érhet a végelszámolásnál.

Mi várható a hétvégén?

Alapvetően arra számítunk, hogy Verstappen nem tudja megnyerni az időmérőt, így maximum a harmadik sorból várhatja a startot a három rajthelyes büntetés okán. Nem látjuk, hogy egy esetleges Mercedes első sor mellett, Bottasszal megtámogatva Hamiltont, hogy tudná átverekedni magát rajtuk, így mi már a szabadedzések előtt megkockáztatjuk a brit győzelmét. 

A nagy négyesen (Hamilton, Bottas, Perez, Verstappen) kívül aki odaérhet a közelükbe, az egyértelműen a McLaren vagy a Ferrari lehet. Előbbi 2010 óta gyűjtötte be a legnagyobb sikerét egy monzai 1-2. helyezéssel. Ez a pálya nem fekszik annyira a McLarennek, de látva az idei fejlődésüket akár ismét ott lehetnek a nagyok mögött. Pláne úgy, hogy a fő rivális Ferrarinál Charles Leclerc az utolsó rajtkockából kénytelen indulni motorcsere okán.

Ehhez képest a bwin irodában még mindig a harmadik legnagyobb esélyes a Red Bull, Mercedes négyes nélküli viadalon, ami egyértelműen hibás odds, így érdemes lehet Norrist is bepróbálni a legjobbak nélküli versengésen.

{"headTitle":"Orosz Nagydíj","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-09-26 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lewis Hamilton","odds":"1.73","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Győztes a Nagy Négyes nélkül: Lando Norris","odds":"2.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"}]}
bwin
megosztom