Foci-vb 2022

Ezt várják a külföldi lapok a magyar-angolon

megosztom

Csütörtök este az Európa-bajnoki ezüstérmes Anglia ellen lép pályára a magyar válogatott a 2022-es vb-selejtezőjében. Megnéztük, miként várják a mérkőzést 'odakint'.

Kattints a részletekért!

UEFA

Az Európai Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja a selejtezőkkel foglalkozó cikkében csak szimplán a 'The big match'- ként aposztrofálja a magyar-angol rangadót. A cikk kiemeli, hogy az angolok csak büntetőkkel bukták el a hőn áhított Eb-címet, de nem felejtik el megjegyezni azt sem, hogy a magyar válogatott hat percre volt a továbbjutástól a halálcsoportban.

Az UEFA idézi Gareth Southgate szövetségi kapitányt is, aki kellő tisztelettel elemezte a magyar csapatot. "Ismerjük a magyarok eredményeit az elmúlt évekből, amelyek nagyon pozitívak, gondoljuk csak vissza az Eb-re, amikor is a franciák ellen nagyszerűen futballoztak. Nagyon nehéz csoportba kerültek az Eb-n, de mégis igazán remek eredményeket értek el. Nagyon nehéz meccsre számítok, tudjuk, hogy ahhoz, hogy megnyerjük a meccset, a legjobbunkat kell nyújtanunk".

3495354

Az UEFA szavazásán az olvasók egyértelműen angol sikert várnak, a voksok közel 80%-a Harry Kane és társai győzelmét várja, míg 19% a magyar válogatott mellett szavazott. Érdekesség, hogy a döntetlent nagyon kevesen választották, pedig az papíron egyik csapatnak sem lenne rossz eredmény. A döntetlenre 4,44-es szorzót kínál az Unibet, ahol egyébként egy fantasztikus akció keretén belül 20-szoros szorzóval fogadhatunk bármelyik kimenetelre.

Így áll az UEFA szavazása

 

WhoScored

A több, mint napi 5 millió látogatóval rendelkező whoscored.com részletes elemzésében kiemelik, hogy Szoboszlai Dominik egy hosszú és kellemetlen sérülés után ismét ott lehet a válogatottban, ugyanakkor megemlítik azt is, hogy az Eb-n mind három meccsen pályára lépő Nagy Ádám eltiltás miatt kihagyja a találkozót.

Az angolok kapcsán azt írják, hogy a lerobbanó Dominic Calvert-Lewin mellett Jadon Sancho sem teljesen százas, így őt csak a kispadra jelölték. A portál szerint Southgate még nem döntötte el, hogy három vagy négy védővel áll majd fel, de Trent Alexander-Arnold, Kyle Walker és Reece James is jó eséllyel kezdeni fog.

Az elemzés végén arról írnak, hogy az angolok először lépnek pályára a drámai körülmények között elveszített Eb-döntő után és Southgate remélheti, hogy játékosai maguk mögött hagyták a történteket.

A portál végül egy 0-1-es angol győzelmet jósolt, erre pedig 5,50-es szorzóval fogadhatunk a bet365-nél.

 

Angol sajtó

Az angol sport és (bulvár)sajtóban egyelőre Cristiano Ronaldo 'hazatérése' és az átigazolási időszak utolsó napja uralja a címlapokat, így a magyar-angol vb-selejtezőről kevesebb szó esik. A legtöbb újság sajnálatos módon nem a mérkőzés szakmai, hanem politikai oldalával foglalkozik, történetesen, hogy az angol játékosok mérkőzés előtti térdelése a magyar szurkolók nemtetszését váltja majd ki. Bizonyos cikkekben egészen botrányosan írnak a magyar drukkerekről, de szerencsére a főszereplők, így Harry Maguire csapatkapitány igyekeztek lehűteni a kedélyeket.

"Többféle forgatókönyvről beszélünk minden meccs előtt, nem csak a magyarok elleni előtt. Viszont olyasvalamiről beszélni, ami majd a jövőben esetleg megtörténhet, szerintem egy picit unfair. A magyarok elleni meccsre fókuszálunk, tudjuk, hogy telt ház és fantasztikus atmoszféra vár majd ránk, egy olyan gárda ellen, amely megmutatta erejét az Eb-n. Csak a három pont lebeg a szemünk előtt, ami segíthet kijutnunk Katarba" - fogalmazott a BBC-nek az angolok csékája.

Gareth Southgate szövetségi kapitány is próbálta leterelni a témát a sajtótájékoztatón, arra az újságírói kérdésre, hogy levonulnak-e a pályáról, ha rasszista megnyilvánulásokkal találják szembe magukat a következőket felelte. "Nem hiszem, hogy feltételezésekről kéne beszélnünk. Van már tapasztalatunk és tudjuk, hogy egy olyan meccsre megyünk, ahol komoly szurkolósereg biztatja majd a hazai csapatot. Minden más csak spekuláció" .

Üde színfolt a Sportinglife neves újságírója, Jake Pearson részletes elemzése, amely sallangoktól mentesen fókuszál a mérkőzésre. Pearson úgy látja, hogy a fogadóirodák számai az angolok győzelmére reálisak, ugyanakkor megjegyzi, hogy hiába van teli az angol keret tehetséges támadókkal, Southgate egy pragmatikusabb utat jár be csapatával, ezért a védekezés lehet ezúttal is a győzelem kulcsa. Pearson elemzése végén egy tippet is ajánl, ami nem más, mint hogy Anglia nyeri a mérkőzést, de 3.5 gól alatti gólterméssel. Ezt a tippet a bet365 fogadáskészítőjével összerakva 1.83-as szorzóért küldhetjük játékba.


Te milyen eredményt vársz a magyar-angolon?x;
{"headTitle":"Magyarország - Anglia ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-09-02 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország ","odds":"20","customLink":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=74480731&bid=36692","livebetLink":"","bookmaker":""},{"eventTitle":"Döntetlen ","odds":"20","customLink":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=74480731&bid=36692","livebetLink":"","bookmaker":""},{"eventTitle":"Anglia ","odds":"20","customLink":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=74480731&bid=36692","livebetLink":"","bookmaker":""}]}
unibet
megosztom