Tokió 2020

Egy tuti mellé hozunk egy 4-es oddsot is Telegdy döntőjére

 • Cipolla
 • MTI
megosztom

Telegdy Ádám 200 méter hátúszásban a negyedik helyen kvalifikált a döntőre. Elérhető az érem számára?

Telegdy Ádám // Fotó: MTI

Cseh Laci mellett egy másik magyarnak is szurkolhatunk, hiszen Telegdy Ádám is a vízbe ugrik péntek hajnalban. Elég egyértelműek az esélyek a férfi 200 háton, hiszen az Európa-rekordot birtokló Evgeny Rylov az abszolút favoritja a döntőnek. 2017 óta veretlen világversenyen, azóta két vb-, illetve két Eb-címet zsebelt be, ráadásul Tokióban a 100 métert már behúzta óriási csatában, így a dupláért küzdhet a 200-on.

Ryan Murphy, aki a 100 méter világcsúcstartója, a harmadik helyen kvalifikált a döntőre. Fő számában be kellett érnie egy bronzéremmel, így 200-on próbálhat meg javítani. Harmadik helyen kvalifikált a döntőbe a riói 200-as olimpiai bajnok, ugyanakkor, ahogy ezt már Rylov bemutatásánál jeleztük, őrségváltás történt az utóbbi években, így be kellett érnie a második helyekkel a vb-döntőkben. A dobogó szinte biztos most is, ugyanakkor a győzelmi kilátásai elég halványak.

Luke Greenbank lehet az egyetlen kihívója Rylovnak, aki a budapesti Eb-n is rettentően megszorongatta az oroszt és két tizeden belül csapott a célba mögötte a döntőben. Ráadásul ezt az 1:54 közepét elég stabilan szórja idén a brit, így a döntőben is ekörül érhet a célba, amivel azért nyomást tehet Rylovra. Persze bőven benne van a pakliban, hogy az orosz még rá tud tenni egy lapáttal, hiszen rettentő erős formában érkezett Tokióba.

Telegdy Ádám bravúrral jutott el a döntőbe, hiszen az egyéni csúcsától mindössze két századdal maradt el az elődöntőben, így a fináléba a negyedik helyen tudott bejutni. Az úszásával természetesen teljesen elégedett volt, a nyilatkozata alapján sok nem maradt az úszásában, így nagyjából ezt várhatjuk tőle a döntőben is. Sajnos aligha előrefelé kell tekintenie Ádámnak, hiszen a Rylov, Greenbank, Murphy hármas jóval előtte jár, így nehéz elképzelni, hogy bármelyikükkel fel tudja venni a versenyt. 

Mivel 2019-ben tudott először döntőt úszni Ádám világversenyen, így már a döntőbe jutás is komoly bravúrnak számít, ugyanakkor a top 6 mindenképp benne lehet a magyar úszóban.

Az igazi ellenfele a negyedik helyért Bryce Mefford lehet, aki az amerikai válogatón bő egy hónapja 1:54.79-ig jutott, amivel még egy érmet is begyűjthetne akár, ha meg tudná ismételni. Ugyanakkor egyelőre nem muzsikál ezen a szinten, mindkét úszása századra ugyanannyi, 1:56.39 lett Tokióban. Ha tud közelíteni a legjobb idejéhez, akkor sajnos Ádámnak nem sok esélye lesz tartani az amerikait, így elsősorban Meffordon múlik, hogy ki lesz a negyedik. 

Mire fogadjunk?

Egy biztosabb, illetve egy kockázatosabb tippet küldünk harcba. A kezdőkérdésünkre megadjuk a választ, mégpedig azzal, hogy Telegdy Ádám nem szerez érmet a döntőben. Ez elég tuti tippnek tűnik, hiszen reálisan erre nincsen sansza, annyival vannak előtte a világsztárok. Bár nem nagy az oddsa, hogy nem lesz dobogós, abszolút van benne érték. A másik tippünk Mefford lesz, mégpedig a pontos helyezése. Úgy gondoljuk, hogy fog tudni javulni Mefford, így a negyedik helyet behúzhatja, de a három sztár mellett nem látni, hogy jelenlegi formájában odaférjen a dobogóra. Ez a közel négy és félszeres odds pedig bőven megéri a rizikót a negyedik helyéért a 22beten.

{"headTitle":"Férfi 200 m hátúszás","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-07-30 03:50","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Telegdy Ádám nem lesz az első 3-ban","odds":"1.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Bryce Mefford negyedik helyen végez","odds":"4.36","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Próbáld ki a 22betet Te is!

 • A 22bet a legszélesebb fogadási kínálattal rendelkezik a piacon. 
   
 • Magyar nyelvű felület, magas szorzók.
   
 • Új játékosoknak akár 35.000 HUF üdvözlő bónusz*.
   
 • A már regisztrált játékosok jogosultak a 30.000 HUF értékű "újratöltve" bónuszra is.

 

Regisztrálok a 22betre
és kérem a 35.000 HUF üdvözlő bónuszt

 

*Részletes leírást és információkat megtalálsz terembemutató oldalunkon!

22bet
megosztom