EURO 2020

Voksoltunk mi is! - íme szerkesztőink Európa-bajnokai, gólkirályai és MVP-i

megosztom

A Hathárom stábja sem rest tippelni, íme a voksok az Eb-győztesre, a gólkirályra és az MVP-re.

A Logibeten csak most napi 160 forintért megkaphatod a kiválasztott tippmesterek Eb-tippjeit! Erről nem érdemes lemaradni!


Néhány nappal ezelőtt szavazós formátumban vártuk tőletek a választ a következő egy hónap legnagyobb kérdésére, vagyis hogy melyik csapat nyeri az Eb-t, ki lesz a gólkirály és ki lesz az MVP. A szavazatok alapján egyértelműnek tűnik a francia egyeduralom, hiszen az Eb-győzelem mellett Kylian Mbappétól várjátok mindkét egyéni címet is. Lássuk, mit tippelnek a Hathárom szerkesztői.

Varin

Elfogultságom mellett is úgy vélem, az olaszok révbe érhetnek ezzel a kerettel és ezzel a kiváló szakmai stábbal. Könnyű csoport, sima nyolcaddöntő és máris a torna végjátékában találjuk Belottiékat, akik a formát tekintve Európa élén találhatóak jelenleg.

Gólkirálynál húztam egy merészet. Már a gólszerzős cikkben is megemlítettem Ferran Torrest, aki szerintem a jelen futball egyik legnagyobb tehetsége. Jó forma esetén a spanyolok 7-8 gólra is jók lehetnek a csoportban, amellyel megalapozhatják Torres gólkirályi címét.

Az MVP-nél pedig egyértelműen felültem a Kanté-vonatra, noha Eb-sikert nem várok a galloktól. A Chelsea középpályása megint rengeteget szerepel a közösségi médiában, ami nem csoda, hiszen játéka mellett személyiségével is kiemelkedik a rengeteg zselézett hajú ficsúr közül, akikkel lényegesen nehezebb szimpatizálni, mint a szerény Kantéval.

 

 

gb1

Én sem a bukik kottájából játszom az outright piacon, nem is kertelek sokat - Portugáliát veszem ki. A Selecao nem csak címvédőként érkezik, de erősödött is az öt évvel ezelőtti Eb-hez képest, amelyen feledhető meccsen a franciákat verték a fináléban Fernando Santos fiai. Ugyan a szerencse is kétségtelenül velük volt, de az egyenes kieséses szakaszt mindössze egy kapott góllal - Lengyelország ellen - hozták le. A Selecaóban azóta olyan játékosok értek be, mint Joao Cancelo, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Ruben Dias vagy Diogo Jota, de rutinrókákból sincs hiány, így a keretük abszolút alkalmas arra, hogy megvédjék a címüket.

Gólkirályi viszonylatban már inkább osztom az irodák véleményét, bár ott sem a top favoritra voksolok. A franciákat alsó hangon az elődöntőig várom, ennyi meccs pedig elég lehet a még mindig csak 22 éves PSG-ász Mbappénak, hogy bezsebelje a legtöbb találatrét járó elismerést.

Ki ne emlékezne, amikor a 2016-os Eb-döntőben a drámai módon lesérült Ronaldo a partvonal mellett karmesterként integetve irányította a csapatot, átvéve a stafétát Santos mestertől?! Nos, én a legértékesebb játékosnak járó díj kapcsán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a Last Dance-re készülő CR7 legyen a befutó. Ha a portugálok tényleg akkorát mennek, mint amire számítok, akkor a csapat vezéregyénisége, a szinte már mindent megnyert zseni akár újabb trófeával bővítheti grandiózus vitrinjét.

 

 

mr.blonde

Én egyetértek az olvasók többségével, így nálam is Franciaország az első számú esélyese az Eb-nek. A galloknak fantasztikus kerete van, Didier Deschamps pedig már közel 10 éve dirigálja a nemzeti válogatottat. Sokatmondó tény, hogy a franciák az utolsó két világversenyen is döntőzni tudtak és mivel gyengébbek azóta sem lettek, jó esélyük van rá, hogy újabb finálét játszanak.

Bár úgy számolok, hogy a franciák az utolsó játéknapig versenyben lehetnek, a gólkirályi címre nem francia játékost tennék befutóra. Éppen a keret bősége miatt szépen eloszthatják a gólokat a francia sztárcsatárok, így Kylian Mbappé gólkirályi címe szerintem sokkal neccesebb, mint azt az oddsok mutatják.

Ezt az ajánlatot nem érdemes kihagyni!

Mivel az angolok is vérmes reményekkel érkeznek az Eb-re, így nálam Harry Kane a fő favorit. A Tottenham ásza rendkívül megbízható a válogatottban is, és elvileg ő a büntető-végrehajtó is a csapatban. Három évvel ezelőtt 6 gólig jutott a vb-n, egy hasonló termés most is aranycipőt érhet. Legnagyobb ellenfele a belga Romelu Lukaku lehet, de valahogy az a sanda gyanúm, hogy a belgáknak ez az Eb nem fog összejönni, így az angolokban több meccset érzek.

Az MVP címre én is N'Golo Kantét mondanám. A Bajnokok Ligája hajrában a francia középpályás lenyűgözte a közvéleményt és a közösségi média felületein erős lobbi indult már meg Kanté aranylabdája miatt. Mivel fix kezdőembere a francia válogatottnak, ha a gallok döntőznek, szerintem Kante reális eséllyel szállhat harcba az MVP-címért.

A Bet365-ön 21-szeres szorzóval adják Kante győzelmét, míg az Unibeten csak 12-szeres oddson, vagyis komoly különbség van a két szám között, 21-szeres pénzért pedig nem hagynám ott ezt a tippet.

 

Tomihmv

Papíron a franciák a legesélyesebbek az Eb-győzelemre, de valamiért azt érzem, hogy a 2016-os kontinensviadalhoz hasonlóan nem jön össze számukra a végső siker. A voksomat így inkább Angliára teszem.

Az angolok, ha sikerül eljutniuk a végjátékig, a negyeddöntő kivételével valamennyi meccsüket hazai pályán játszhatják, kivéve, ha nem nyerik meg a csoportjukat. Ekkor papíron könnyebb ágra kerülhetnének, de aki szeretne megnyerni egy tornát, annak mindenkit meg kell vernie. Szerintem nem élnek majd ezzel a lehetőséggel és inkább kihasználják a hazai pálya adta előnyöket. Otthoni környezetében pedig bárkivel fel tudja venni a versenyt Anglia, amely csapat remek kerettel rendelkezik, így szerintem bőven van sansza a végső győzelemre.

Kane és Depay között vacilláltam, ami a gólkirályi címet illeti, és végül Memphisre esett a választásom. A hollandok sztárja bombaformában van, a négyesükre nem lehet panasz (Ausztria, Ukrajna és Észak-Macedónia), csoportmeccseiket hazai pályán játszhatják, így bőven lesz esélye a Lyon üdvöskéjének gólokat szereznie, már akkor. A folytatásban is betalálhat egyszer, kétszer, ráadásul a büntetőket és a szabadrúgásokat ő végzi a hollandoknál, így 17-szeres pénzért bőven megér számomra egy próbát ez a tipp.

Az MVP többnyire a győztesből szokott kikerülni, vagyis a logikám mentén haladva egy angol játékosra kell, hogy essen a választásom. Ha pedig nem Kane-nak adtam oda a gólkirályi címet, akkor az MVP-t viszont már ő kellene, hogy kapja.

 

Cipolla

Nálam négy esélyes van az idei kontinensviadalra, a magyar csoportban levő hármas, illetve az olaszok. Igazán egyik csapatban sem érzem a plusz erőt, de véleményem szerint az olaszok akár be is húzhatják a tornát. A védekezésüket rettentően megszervezte Mancini, ez pedig az egyenes kiesés szakaszban aranyat érhet.

A gólkirályi cím már más tészta, hiszen míg a franciáknál a gólokat 3-4 játékos is hozhatja, addig vannak olyan nemzetek, ahol a gólok zöme egy-egy embertől várható. Ilyen lehet Anglia is, akinél Harry Kane-től várnak rengeteget a szurkolók. Mivel a horvát, cseh, skót trió lehetőséget ad az angol gólokra, így már a csoportmeccseken megalapozhatja Kane a gólkirályi címét.

Az MVP-díj manapság sajnos lesilányult egy szimpla szimpátiaszavazásra sajnos, így ha valaki nem nyújt kiemelkedően extrát, akkor gyakorlatilag fixen 5-6 névből fog választani a "zsűri". Ebben benne van Kante is, így többünkkel egyetemben, én is az ő sikerét várom. A franciák esetén a gólok vélhetően eloszlanak majd Mbappé, Benzema és Griezmann között és ha nincs elől kiemelkedő teljesítmény, akkor eljöhet ismételten Kante ideje. Persze ehhez jó lenne döntőbe jutniuk, de bőven van potenciál a franciákban egy jó szereplésre.

 

megosztom