EURO 2020

Mire megy a válogatott a halálcsoportban? Már egy pontszerzés is jól fizet

  • mr.blonde
megosztom

Célegyenesbe érkezett az Európa-bajnokságra való felkészülés, a magyar válogatott bemutatásával pedig még adósak voltunk. Lehet esélye a magyar válogatottnak a továbbjutásra vagy már egy pontszerzés is a bravúr kategóriába tartozna?

Próbáld ki a szerencsédet az Eb tippjátékunkban!

Nem feküdtünk össze Fortunával

Nem elég, hogy megkaptuk az Eb legerősebb csoportját, sajnos még a keretünk is károkat szenvedett.  Ki ne tudná, hogy Marco Rossi ezen az Európa-bajnokságon nem számolhat a két legkreatívabbnak vélt játékosunkra, Szoboszlai Dominikre és Kalmár Zsoltra. A két középpályás kulcsszerepet kapott volna ezen a tornán, hiszen a labdakihozatalokban, a labda megtartásában és a támadások szervezésében is kulcsemberek, nélkül tehát ezek a feladatok nehezebben oldódhatnak meg. A két felkészülési meccsünkön is érződött a hiányuk, hiszen támadásban mind Ciprus, mind pedig Írország ellen eléggé keveset mutattunk.

Egyetlen percet sem játszott ezen a két meccsen Sallai Roland sem, aki egy kisebb izomprobléma miatt óvatosságból 'jegelve' volt ezen a héten. A Freiburgban 9 gólig jutó szélsővel mindenképpen acélosabbak lehetünk és a szintén kisebb sérüléssel bajlódó Gazdag Dániel is hozhat némi kreativitást a támadójátékunkba. A jelenlegi tudásunk szerint mindkét játékos bevethető lesz a portugálok ellen.

Marco Rossi semmit nem fog a véletlenre bízni, ennek a mostani magyar válogatottnak megvan az alapcsapata és az alapjátéka is és bár alighanem meccsről meccsre lehetnek kisebb változtatások a kezdőben, túl sok meglepetésre azért nem kell számítanunk.

A MAGYAR VÁLOGATOTT EB-RE KÉSZÜLŐ 26 FŐS KERETE
KAPUSOK: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
VÉDŐK: Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
TÁMADÓK: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi (olasz)

Willi Orban klasszis játékára óriási szükségünk lesz az Eb-n is // MTI

A védekezésünk rendben van, de ez még nem nem lesz elég

Bár a támadójátékunk kapcsán lehetnek félelmeink, a többi csapatrész teljes pompájában díszeleghet. A magyar válogatott immáron 11 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, ami akkor is óriási fegyvertény, ha az ellenfelek között voltak miniállamok is és barátságos meccsek is.

Magyarország#hun-hungary#5

A jelenlegi magyar válogatott legerősebb csapatrésze a védelem. A német Bundesliga második legjobb kapusaként aposztrofált Gulácsi Péter személye megkérdőjelezhetetlen a kapuban, mint ahogy a Lipcsében az év játékosának választott Willi Orban és a Fenerbahcéban idén nemzetközi hírnevet szerző Szalai Attila is fix ember a hátsó alakzatban. Hogy köréjük Rossi kiket fog majd a kezdőbe tenni, az az aktuális ellenféltől is függhet, de Fiola Attila, Botka Endre, Lang Ádám és Lovrencsics Gergő is megbízhatóan teljesített az elmúlt időszakban. Kecskés Ákos és Bolla Bendegúz tippünk szerint maximum csereember lehet.

A középpályán Nagy Ádám a kulcsemberünk, az ő labdabiztosságára a labdakihozatalban óriási szükségünk lesz, hiszen az ellenfeleink nagyon erősek a letámadásban is. Kleinheisler László játéka is szinte biztosra vehető, az ő munkabírására és robotolására szintén nagy szükségünk lesz. A két felkészülési meccsen látottak alapján Schäfer András is bejátszotta magát a kezdőbe, erről a szövetségi kapitány az írek elleni meccs után beszélt is.

{"headTitle":"EURO 2020 - A magyar válogatott szereplése ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-12 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország továbbjut a csoportból ","odds":"4.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Magyarország nem jut tovább a csoportból ","odds":"1.18","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Kiesés ideje - Nyolcaddöntők ","odds":"5.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Magyarország bejut a negyeddöntőbe ","odds":"13","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Összesített gólok 1.5 felett ","odds":"1.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A két felkészülési meccsen egyaránt kezdő volt Varga Kevin, a Kasimpasa légiósa pedig nem vallott szégyent, így ő is biztosan meg fogja kapni a lehetőséget Rossitól. A középpályások közül Loic Negóra várhat még komolyabb szerep, a fehérváriak játékosa csereként beállva hozhat majd új lendületet és frissességet a középpályára. Holander Filip Ciprus ellen ugyan kezdő volt, de teljesítménye nem igazán volt kimagasló, ezzel együtt számolhat azzal, hogy bedobja a csatasorba  Rossi az Eb-n is.

Ami a támadókat illeti, Szalai Ádám és Sallai Roland helye megkérdőjelezhetetlen. Nikolics Nemanja alighanem csereként juthat majd lehetőséghez, az NB I-es gólkirály Hahn Jánosnak viszont szerintünk maximum percek jutnak majd csak, ahogy Schön Szabolcsnak és Varga Rolandnak is.

>>>Használd a Bet365 bónuszkódot<<<
>>>Szerezd meg a 15.000 HUF értékű fogadási kreditet <<<

A felkészülési mérkőzéseken Marco Rossi célja szemmel láthatóan az volt, hogy mindenkinek adjon játéklehetőségek azon játékosok közül, akikre majd az Eb-n is számít. Egyedül Cseri Tamás nem lépett pályára a nevezett játékosok közül, a mezőkövesdi középpályás vélhetően az Eb-n sem kap komolyabb szerepet. 

Sok újításra nem kell számolni, a magyar válogatottban megvan a 8-9 fix kezdőember, a fennmaradó kiadó helyekre pedig vélhetően minden meccsre más-más játékos kerül majd.

 

Fotó: MTI

Már a pontszerzés is a bravúr kategória lenne?

Finoman szólva sem volt szerencséje a sorsolásnál a magyar válogatottnak, hiszen az F-csoportban a legutolsó két világbajnok mellett az Európa-bajnoki címvédő is szerepel. Ennél keményebb négyest elképzelni sem nagyon lehet, így a magyar csapatnak a továbbjutásról teljesen felesleges gondolkoznia. A bet365-nél a magyarok továbbjutására 4.50-es szorzót fizetnek, míg a csoport negyedik helye 1.28-as oddsot fizet jelenleg.

"Komoly lépést tettünk előre a Ciprus elleni mérkőzéshez képest, de a várt eredmény, a győzelem ezúttal elmaradt, de legalább a veretlenségi sorozatunk folytatódott. Nem tehetek szemrehányást a játékosaimnak, a befejezéseknél látszott, hogy hiányzik a minőség, de az adott poszton a legjobbjainkra nem számíthatunk" - mondta Marco Rossi az írek elleni meccs után, aki hangsúlyozta, az Eb-n más taktikára kell számítani a válogatottól, méghozzá arra, amit a ciprusi és az ír válogatott alkalmazott a magyarok ellen, azaz kontrajátékra kell majd alapozni.
"De nincs bennem aggodalom" - tette hozzá.

A reális cél a tisztes helytállás lehet, a pontszerzésre leginkább a két teltházas hazai meccsen lehet esélyünk. Bár a papírforma három magyar vereséget sejtet, egy hazai felmérés szerint a magyar szurkolók meglehetősen optimisták a válogatott szereplését illetően, és a megkérdezett szurkolók 94%-a szerint szerzünk majd legalább egy pontot. A fogadóirodák szorzói alapján a legnagyobb valószínűség szerint viszont 0 pontot szerzünk.

{"headTitle":"Magyarország - pontos csoport pontszám ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-15 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"0 pont ","odds":"2.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"1 pont ","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"2 pont ","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"3 pont ","odds":"5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"4 pont ","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"7 pont ","odds":"67","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"9 pont ","odds":"351","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
Te hány pontot vársz a magyar válogatottól?x;
megosztom