Tenisz

Meghiúsul a Djokovics - Nadal álomelődöntő a Roland Garroson?

megosztom

A két gigásznak már csak egy meccset kell sikerrel megvívnia, hogy az elődöntőben 58. alkalommal nézzenek majd farkasszemet egymással. Az argentin Diego Schwartzman és az olasz Matteo Berrettini azonban minden erejével azon lesz, hogy ez a csúcsrangadó ezúttal elmaradjon. Vajon látunk meglepetést a szerdai játéknapon?

Az alsó ágon már fény derült az elődöntősök kilétére, szerdán pedig a felső ági negyeddöntők is lejátszásra kerülnek. A délután folyamán a 13-szoros bajnok Rafa Nadal és a tavalyi elődöntős Diego Schwartzman feszül egymásnak a Philippe Chatrier közönsége előtt, majd pedig este a világelső Novak Djokovics és az első Garros-negyeddöntőjére készülő Matteo Berrettini méri össze a tudását. 

Mind az argentin, mind az olasz játékos elég kellemetlen ellenfél salakon, ám a fogadóirodák viszonylag kevés esélyt látnak arra, hogy borítani tudják majd a papírformát, hiszen Nadal búcsúja 11-szeres, míg Djokovicsé 4.33-szoros pénzt fizet a    -nél. 

Schwartzman esetében teljesen érthető ez a magas odds, ugyanis jó néhány Grand Slam-tornán próbált már borsot törni a mallorcai legenda orra alá, de eddig nem sikerült bravúrt bemutatnia. Tavaly Párizsban lett volna erre talán a legnagyobb esélye, hiszen abban az őszi salakszezonban bombaformában játszott a kis argentin, a felvezető tornák közül Rómában meg is tudta lepni Nadalt. A Garros-elődöntőben viszont a salakkirály megmutatta, hogy a Philippe Chatrier még mindig az ő felségterülete és 3-0-lal vágott vissza, amivel 10-1-re formálta az egymás elleni mérlegüket. 

A dél-amerikai az idei salakszezonban rettentően halványan és tudása alatt teljesített, a Garrosra viszont összekapta magát. A kedvező sorsolását is kihasználva, szettveszteség nélkül jutott el idáig. Az igazi erőt azonban nem érezni a teniszében, nagyon komoly meglepetés lenne, ha éppen most tudna nyerni Nadal ellen. 

A spanyolra sokkal veszélyesebb volt az előző körben Jannik Sinner, a fiatal olasz ugyanis megmutatta már, hogy meccsben tud lenni a salakkirállyal. Schwartzman viszont hiába egy nagyon jó salakjátékos, Nadal pontosan tudja, hogy mire számíthat ellene, az ilyen mérkőzéseket pedig ritkán szúrja el a 20-szoros Grand Slam-bajnok. 
 

Mire fogadjunk?


Ez lesz a hatodik Grand Slam-meccsük egymás ellen, Párizsban a harmadik, és nem valószínű, hogy sok újat tud majd előhúzni Schwartzman. Nagy küzdő, de ezúttal szettet sem jósolunk neki. Nadal a Garroson mindig rettentően fókuszált, hogy a lehető legkevesebb időt töltse a pályán. Miután nagyon közel a Djokovics elleni elődöntő, így előtt pláne nem akar sok energiát elpocsékolni. Tippünk, hogy a salakkirály 3-0-lal veszi ezt az akadályt (is).

{"headTitle":"Rafael Nadal - Diego Schwartzman","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-08 14:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Nadal 3-0","odds":"1.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Ami az utolsó negyeddöntőt illeti, Djokovics és Berrettini ütközete már jóval izgalmasabb párharc. A világelsőnek az előző körben egy olasszal már meggyűlt a baja, miután a 19 éves Lorenzo Musetti 7-6, 7-6-tal kétszettes előnybe került. Végül tükörsimán fordított Nole, ám egy hasonlóan rossz kezdés a 9. kiemelt ellen már nem biztos, hogy belefér. 

Nagy kérdés, hogy milyen teniszt láthatunk majd Berrettinitől. Ha nagyon jó napot fog ki, akkor komoly ellenállásra képes, hiszen van egy pokolian jó szervája és hatalmas ütőereje, ezzel a kombinációval pedig komoly károkat tud okozni. De tényleg össze kell, hogy álljon nála minden, csak akkor van esélye. A "B" játéka ugyanis nem túl acélos, legalább is egy Djokovics kaliberű ellenfél ellen. 
 

Embed from Getty Images


Nincs komoly egymás elleni múltjuk, csupán egyszer, a 2019-es ATP-világbajnokság csoportkörében mérkőztek meg. Annak a meccsnek az érdekessége, hogy Berrettini hiába ütötte be 71%-ban az első szervákat, mégis csak két alkalommal tudta hozni a szervagémét. Az biztos, hogyha Djokovics ezúttal is kihúzza az olasz méregfogát, akkor ismét egy egyoldalú meccset láthatunk. 
 

Mire fogadjunk?


Berrettini szempontjából nem a legszerencsésebb, hogy ezt a negyeddöntőt este játsszák. A késői órákban ugyanis már lassabb a labda, az itáliainak viszont pont a délutáni napsütés kedvezett volna, amikor a lehetős leggyorsabbak a körülmények. Persze a 200 feletti szervái még így is hasítanak majd, de azért ne felejtsük el, hogy a világ talán legjobb fogadója áll majd vele szemben. Biztosan lesznek ezen a meccsen jó pillanatai Berrettininek, de annyira még nem érezzük komplettnek és késznek a játékát, hogy három szettet tudjon nyerni a világelső ellen. 

Fontos egyébként azt is megjegyezni, hogy az új francia szabályozások miatt immáron már az esti szakaszban is lesznek nézők, ráadásul az 1000-es limitet felemelték 5000-re, tehát komoly hangulat várható. Az ilyen körülmények között tud igazán élni Djokovics, szóval a címben feltett kérdésünkre a mi válaszunk az, hogy nem hiúsul meg a szerb és a spanyol álomelődöntője. 

{"headTitle":"Novak Djokovics - Matteo Berrettini","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-08 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Berrettini nyer legalább 2 szettet? Nem","odds":"1.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Fogadj a Roland Garrosra és használd fel a 15.000 HUF értékű fogadási kreditet! 

 • Lépj fel a bet365 oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül. Használd a H3WIN bónuszkódot
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak.
   
 • Igényeld az ajánlatot a befizetés végrehajtását követően a 'Számlám/Ajánlataim' menüpont alatt.
   
 • Helyezz el egy fogadást bármilyen sporteseményre.
   
 • Amint kiértékelik az első fogadásodat, a fogadási kreditjeid aktiválódnak.
   
 • A fogadási kreditek készpénzben nem vehetők fel, de az abból származó nyeremények igen.

 

Kérem a 15.000 HUF értékű fogadási kreditet

bet365
megosztom