EURO 2020

Nehéz lesz meglepni az olaszokat - tippek, elemzések az A-csoportról

megosztom

Olaszország favoritja a csoportnak, ám az Azzurrik mögött óriási harc lehet a második helyért.

Június 11-én pénteken este 21 órakor megkezdődik Rómában a 2020-as Európa-bajnokság 2021-es kiadása, ahol faramuci módon a törökök "fogadják" az olaszokat. A mérkőzés korai esélylatolgatása helyett most kezdjük el a csoportbeharangozók sorát, ahol fogadási szempontból elemezzük ki az egyes kvartetteket. Az első négyesnél a kérdés szinte egyértelmű: az olaszok mellett Wales, Svájc vagy Törökország kvalifikálja-e magát biztosan a legjobb 16 közé.

Mint azt alighanem betéve fújja mindenki, a csoportok első két helyezettje automatikusan továbbjut, míg a csoportharmadikak közül a legjobb négy kvalifikálja magát a 16 közé

Oddsok az A-csoportra
   
Válogatott Csoportgyőztes Továbbjut a csoportból
Olaszország @1.57 @1.07
Svájc @5.50 @1.57
Törökország @5.50 @1.57
Wales @8.00 @1.83


Itália, a problémamentes csoportgyőztes?

Nyugodt szívvel jelenthetjük ki, hogy az olasz válogatott immár közel három éve Európa egyik leginkább meggyőző és legjobb formájában lévő válogatottja. Mancini fiainak a vb-kudarcot követően még a Nemzetek Ligájában is akadozott kicsit a szekere, ám a 2018-as utolsó vereséget követően a mérleg egészen impozáns: 20 győzelem, 5 döntetlen. Ami viszont rögtön óvatossága inthet bennünket, az az ellenfelek rangsora. Az olaszok ugyanis az elmúlt 2,5 évben nem játszottak olyan nagyágyúkkal, mint mondjuk a belgák, a franciák, az angolok vagy a spanyolok, legerősebb ellenfelük Portugália és Hollandia volt.

Persze a csoportmeccsek szempontjából ez nem túl releváns, Belottiéknak a rendkívül kiegyenlített, ám de "középcsapatokból" álló hármast elvileg 7-9 szerzett ponttal kéne abszolválniuk.

 

Embed from Getty Images

 

Az olasz keret minden elemében rendkívül erős, képviselteti magát a fiatalos energia és a mérhetetlen rutin az olyan játékosok személyében, mint Sirigu, Chiellini, Bonucci vagy Immobile. Ám éppen ez a bőséges keret adja az olasz csapat gyengeségét, hiszen hiába van Mancininek töménytelen mennyiségű bevethető játékosa, az állandóság egyáltalán nem jellemző az Azzurrikra. 

További elemzések szerint az olasz válogatottnak a támadó harmadban lehet problémája, ahol nincs meg egyelőre a következő fazonszabász, vagyis az új Pirlo, de egyelőre még az sem látszik, hogy ki lesz az új Baggio vagy Inzaghi, hiszen Belotti és Immobile is eléggé hektikus teljesítményre képes a címeres mezben. De ezek a problémák még nem az első 3-4 meccsen ütköznek majd ki.

 

Svájc, a leggyengébb csoportgyőztes

Svájc amolyan titkos favoritként vág neki szinte minden kontinenstornának, olykor még annak is, amelyre ki sem jutott. A helvétek kétségtelenül Európa szűk élmezőnye után következnek, ráadásul a nem túl magas átlagéletkor ellenére is egy pokolian rutinos, összeszokott legénységről beszélünk.

{"headTitle":"A legvalószínűbb továbbjutó párosok","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-11 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. Olaszország, 2. Svájc","odds":"3.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"1. Olaszország, 2. Törökország","odds":"3.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"1. Olaszország, 2. Wales","odds":"5.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"1. Svájc, 2. Olaszország","odds":"11","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Ám Svájc valós erejét megjósolni azért nem egyszerű. Bár kétségtelen, hogy csoportgyőztesként jutottak ki a kontinensviadalra Sommerék, azért az ír, gibraltári, grúz, dán négyes finoman szólva is messze van az elit kategóriától. Éppen ezért fogadhatunk rájuk a legmagasabb oddson, mint a negyeddöntőbe jutó csoportgyőztes. A 2020-as Nemzetek Ligája-szereplést megúszták, az ukránokat felülmúlva bennmaradtak az A-divízióban, ráadásul a németek és a spanyolok ellen is pontot csentek, előbbiek ellen kettőt is.

Petkovic legénysége az a válogatott, amely bárkit megverhet, de bárkitől ki is kaphat. Kifejezetten hangulatjátékosok alkotják a keretet, elég ha csak Xhakára, Shaqirire vagy Seferovicra gondolunk, akik mind-mind képesek hatalmas dolgokra a pályán, ugyanakkor 90 percig is el tudnak tűnni.

>>>Használd a Bet365 bónuszkódot<<<
>>>Szerezd meg a 15.000 HUF értékű fogadási kreditet <<<


Kétarcúság, Törökország a neved

Mint az a fenti szorzókból is látszódik, a törököket gyakorlatilag egyenértékű ellenfélként kezelik a bukik, mint Svájcot, amely azért kissé hízelgő a félholdasok számára. Kevés olyan kétarcú csapat van Európában, mint Senol Günes csapata, ami persze a szenvedélyes stílus egyik velejárója.

A török csapat csoportmásodikként jutott ki az Eb-re úgy, hogy Franciaország ellen 4 pontot szerzett, ami nem kis bravúr. Persze a csoport egyáltalán nem volt masszív, a világbajnok gallok mellett ugyanis az évtizedes mélyponthoz közelítő izlandiak és a kötelező győzelemként aposztrofálható albán-andorrai-moldáv hármassal randevúztak, így a második hely tökéletesen reális, ahogyan a 23 pont is.

{"headTitle":"Ki szerzi a legtöbb gólt a törököknél?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-11 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Burak Yilmaz","odds":"2.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Hakan Calhanoglu","odds":"8.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Kenan Karaman","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Ozan Tufan","odds":"13","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Cengiz Ünder","odds":"15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Ám azt éppen mi, magyarok láthattuk a Nemzetek Ligájában, hogy a török válogatott milyen botrányosan gyenge játékra képes, amely végül kiesést is jelentett Calhanogluéknak a C-divízióba. Ezt követően a hektikus teljesítmény az Eb-selejtezőben is folytatódott, mert bár a holland-norvég kettős ellen összejött a bravúros 6 pont, a koronát nem sikerült feltenni a teljesítményre, hiszen Lettország 11-szeres oddson (!) szerzett pontot az Atatürkben.

Az biztos, hogy nem a török csapattól kell várni a legunalmasabb meccseket, sebezhető védelem mellé jelen állás szerint a mindössze 7-szeres válogatott Ugurcan Cakir lesz a kezdő kapus. A pálya másik végén viszont van potenciál a csapatban, hiszen Calhanoglu vagy éppen a veterán Burak Yilmaz képes lehet még akár az olaszoknak is nehéz perceket okozni.

 

Bale hattyúdala vagy újabb walesi diadalmenet?

Noha korábban olyan lapértesüléseket olvashattunk, mely szerint az idén Tottenhamben futballozó Gareth Bale az Eb-t követően visszavonul, erről egyelőre bővebb információkat nem árult el a szélső. Márpedig az köztudomású, hogy a walesi válogatottnak mindene Bale, így akár még extra impulzust is adhat Ryan Giggs legénységének a golfőrült búcsúja.

Azt leszögezhetjük, hogy Wales igen biztató időszakon van túl. A magyarok elleni sorsdöntő Eb-selejtező óta tétmeccsen csak a belgák verték a 2016-ban sokak szívét meghódító csapatot, a Nemzetek Ligája-csoportjukat megnyerték, a vb-selejtezők alatt pedig sikerült egy hatpontos meccset behúzniuk a csehek ellen.

{"headTitle":"Melyik válogatott szerzi az Eb legkevesebb gólját?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-11 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Wales","odds":"13","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Azt viszont vétek lenne elfelejteni, hogy Ryan Giggs szövetségi kapitány nem ülhet a kispadon, helyét Robert Page veszi majd át. Mint arra emlékezhetünk, Giggsnek bántalmazási ügye van folyamatban, így határozatlan időre felfüggesztették a tevékenységét a válogatott élén. 

További kontra érv, hogy nincs egy állandó kezdő kapusuk, hiszen sem Hennessey, sem Ward nem számít elsőszámú portásnak klubcsapatában, azzal pedig nem mondunk semmi újat, hogy az egész walesi csapat teljesítménye Gareth Bale-en áll vagy bukik.

 

Verdikt az A-csoportról

Fogadási szempontból rettenetesen nehéz csoport, de ezt az oddsokból is látni lehet. Három tökéletesen egyenlő erősségű gárda, míg az olaszok ugyan évek óta remek formában vannak, ám ez mégis csak egy Európa-bajnokság, ahol az eredménykényszer egy ilyen kvartettben az Azzurrikon ül.

Rengeteg minden múlik majd, hogy ki tud pontot szerezni Mancini gárdája ellen, erre pedig mi Svájcot tartjuk a legesélyesebbnek. Talán a helvétek tűnnek az olaszok mögött a leginkább erős csapatnak, ráadásul a sorozatot éppen a talán leggyengébb Wales ellen kezdik meg. Túl sok minden szól most Wales ellen, kezdve Giggs eltiltásától Bale személyéig, aki bár kétségtelenül motiváltan veszi majd fel a címeres mezt, azért nem állnak mögötte élete legszebb évei.

Matematikánk szerint Wales maximum 2 pontra lesz jó, az pedig a harmadikok között sem érhet továbbjutást, de még akár 4 egységgel is lemaradhatnak Page-ék a legjobb 16-ról. Egyik tippünk így Wales kiesése.

A másik ötlet pedig Olaszország góljai, amelyre a Bet365 7.5-es line-t kínál. Egyrészt a csoportmeccsek során is bőven összejöhet ez a szám, ha az olaszoknak jól megy, másrészt ha nyerik a csoportot, a nyolcaddöntőben Ukrajna vagy Ausztria nélkül gond nélkül juthatnak tovább, tovább növelve a lőtt gólok számát.

{"headTitle":"Eb-tippek az A-csoportra","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-06-11 12:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Wales nem jut tovább a csoportból","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Olaszország 7.5 gól felett az Eb-n","odds":"2.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom