Forma-1

Red Bullokra fogadunk a Spanyol Nagydíjon

  • Cipolla
megosztom

Vasárnap délután háromtól rendezik a Spanyol Nagydíjat, ami ismét egy szoros küzdelmet hozhat a Red Bull és a Mercedes között.

Szombaton ismételten egy rettentő szoros időmérőn vagyunk túl, ami Hamilton győzelmét hozta. A britnek ez volt a 100.(!) pole pozíciója karrierje során, amivel természetesen rekorder. Igazi fej-fej melletti küzdelem volt közte és Verstappen között, hiszen mindössze három századdal maradt le a holland riválisától. Ráadásul a telemetriai adatokból kiderült, hogy a négyes kanyarban veszített két tizedet Verstappen a győzteshez képest, így ismételten bosszúsan térhetett nyugovóra a holland.

A harmadik helyet még szorosan követve a két éllovast, Bottas szerezte meg. A finn pilóta is  csak bő tizedet kapott csapattársától. Mögötte viszont óriási szakadék van, a negyedik helyezett Leclerc 7 tizedet kapott és utána szorosan érkeznek a többiek. A barcelonai pályán egyértelműen komoly fölényben van a Red Bull és a Mercedes a többiekhez képest, így hasonló különmeccs várható a két csapat között, mint egy hete Portugáliában. 

Beszéljünk még Sergio Perezről is, aki egy gyenge időmérőn van túl. Mindössze a nyolcadik pozíciót szerezte meg a mexikói, jócskán lemaradva csapattársától. Perez hátfájdalmakra panaszkodott, illetve nem érezte magát egész nap jól a kocsiban. Vélhetően a mai napra összerakják a mexikóit és ismételten bemutathat egy zárkózást, ugyanakkor ezen a pályán jóval nehezebb előzni, mint egy hete volt, így a negyedik helyért meg kell majd harcolnia.

Az szinte bizonyos, hogy a mai napon a győzelemért két Mercedes fog harcolni egy Red Bullal.

Mire fogadjunk?

A Spanyol Nagydíj nem a legizgalmasabb futamok közé szokott tartozni a szezonban, vélhetően ma sem lesz ez másképp. A pole pozícióban induló pilóta a múltban kb 60%-ban meg is tudta nyerni a futamot, ami jelzi mennyire nehéz ezen a pályán előzni az élbolyban. Hamilton jó pozícióból várja a futamot, ráadásul csak egy Red Bullra kell figyelnie, így egyértelműen a favoritja a futamnak. Ugyanakkor az 1.50-es oddsa nem túl hízelgő, így inkább egy speciálisabb tippet néztünk ki. Max Verstappenre fogadunk, mégpedig, hogy másodikként intik le a kockás zászlóval. Hamilton mögött masszív favorit a második helyért, Bottas versenytempója nem túl meggyőző mostanában, így egy jó oddson fogadhatjuk meg ezt a tippet. Ha eljön másodikként Verstappen a rajt után, félig megnyugodhatunk a tippünkkel kapcsolatban.

A másik tippünk pedig szintén a Red Bullt érinti, de a csapattársat Sergio Perezt. Bár nem könnyű előzni ezen a pályán, a Top6-ra egész korrekt oddsot kínál a Bet365, amire illik lecsapni. Annyival erősebb ez a kocsi,mint a többi középmezőnybeli, hogy nehezen elképzelhető, hogy ne sikerüljön legalább két helyet előrelépnie. Ráadásul a mexikói gumikezelése az egyik legjobb a mezőnyben, úgyhogy egy elnyújtott boxkiállás is a segítségére lehet.

{"headTitle":"Forma-1 Spanyol Nagydíj","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-09 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Max Verstappen második helyen végez","odds":"2.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Sergio Perez a legjobb hatban végez","odds":"1.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom