Angol foci

Horrorforduló a Championshipben - még négy csapat is kieshet

  • varin
megosztom

Négyen három ponton belül a Champóban, nem akármilyen utolsó kör vár ránk.

Idén méltatlanul keveset foglalkoztunk a Championshippel, a világ legerősebbnek tartott másodosztályával. Az izgalmak elsősorban a tabella hátsó részén voltak a 2020/21-es szezonban, hiszen az már korábban eldőlt, hogy a Norwich nyeri a ligát, a Watford feljut, míg a Brentford, a Swansea, a Bournemouth és a Barnley playoffoznak. De lássuk, mizu' hátul!

A 46. körhöz érve még négy csapat is kieshet és mind meg is menekülhet, köszönhetően annak, hogy a Derby, a Rotherham és a Sheffield sorsa sem dőlt még el, noha kétségtelenül nem ugyanolyan esélyekkel indulnak harcba.

 

Íme a Championship minitabellája

Mint az látható a minitabella alapján is, egy dolog biztos: döntetlennel egyik csapat sem maradna benn 100%-os bizonyossággal. Elvileg még a sereghajtó Wycombe is bennmaradhatna, ám ehhez az kellene, hogy a Rotherham ne nyerjen, a Sheffield Wednesday lehetőleg egy góllal verje meg a Derbyt, a Wanderers pedig 13 góllal verje a Middlesbrough-t, amire lássuk be, sok esély nincs, így őket ki is húzhatjuk a szereplők közül.

Marad tehát egy Cardiffba látogató Rotherham és egy ki-ki meccset játszó Derby és Sheffield. Itt azonban érdekes lehet Wayne Rooney-ék számára a másik találkozó alakulása is, hiszen ha a Rotherham győzelemre áll Walesben, akkor a 6 pontos levonással sújtott Sheffield fel is adhatja a találkozót. Amennyiben viszont a The Millers nem okoz meglepetést és nem nyer a tét nélkül játszó, viszont jó formában lévő Cardiff ellen, a Kosok és a Baglyok csatájának győztese marad a Champóban.

Az utolsó forduló mérkőzései
   
  1 x 2
Cardiff-Rotherham 2.50 3.60 2.62
Derby-Sheffield W. 2.30 3.30 3.20

A legjobb esélye természetesen a Countynak van, az ő távozásukra 2.37-szeres szorzóval fogadhatunk, míg a másik két csapat esetében a szorzó 1.20 körül van. Tény, hogy kényelmes helyzetben vannak a Kosok, hiszen a Rotherham sikere valószínűtlen, de ha nyernek is a pirosak, akkor is simán legyőzhetik a Wednesday-t.

Egy dolog biztos: különösebben egyik csapat sem bazírozhat döntetlenre, kizárólag egy Cardiff-siker esetén van rá sansz, hogy unalmas futballt lássunk a Pride Parkban. Ha pedig érdekel egy erős, ingyenes tipp a Derby meccsére, itt megtalálod.

 

A furcsa helyzet fényében ti mire fogadnátok az utolsó fordulóban?

2021-05-08;48
bet365

 

megosztom