El Clásico

A Real "házi bírója" vezeti a Clásicót? - egy szatyor miatt fogadunk erre!

  • varin
megosztom

Bírócsere a rangadón, nem jó előjel a Barcának. Kielemeztük a spanyol csúcsderbi lapos piacait.

Real Madrid-Barcelona klasszikust rendeznek szombaton este a spanyol fővárosban, és végre elmondhatjuk azt, amelyet az elmúlt években azért nem túl gyakran jelenthettünk ki: a két csapat tavaszi meccsének is komoly tétje van. Az öldöklő, hármas versenyfutásban ugyanis amennyiben a Real alulmarad, szinte biztosan ugrott a címvédés, de ha a Betis pályáján nyerni tud az Atlético és a katalánok nem gazdagodnak 3 ponttal, az Messiék számára lenne rendkívül kellemetlen. Kemény 90 perc vár tehát ránk, Mateu Lahoz sporttársnál pedig rutinosabb sípmester aligha kellene egy ilyen csörte levezetéséhez. Ám az előzetes hírek szerint mégsem a borítóképünkön szereplő spori, hanem Lahoz sérülése miatt Gil Manzano dirigálja majd a 90 percet.

{"headTitle":"Real Madrid-Barcelona","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-04-10 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"5,5 lap alatt","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"5,5 lap felett","odds":"2.0","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Manzanónak igencsak szélsőséges szezonja van, nincs kimagasló átlaga, viszont akadtak rangadók, ahol rendesen megszaladt a kártyákkal.

Manzano a 2020/21-es szezonban átlagosan 4.54 sárgát és 0.1 piros lapot oszt ki meccsenként, amely a középmezőnybe tartozik.

Ősszel a felek mindössze 5 sárgát hoztak össze Katalóniában, igaz, ezt a meccset az a Munuera Montero dirigálta, aki a teljes La Liga egyik legkevésbé "lapos" sípmestere.

Lahozzal ellentétben Manzano kevésbé az a beszélgetős, angolos játékvezető, ugyanakkor benne is ott van a 8-10 lap is egy mérkőzésen, így nem csoda az 5.5-es határ, amelyet a fogadóirodák kínálnak a lapok számára. Szélsőséges hozzáállására jellemző, hogy 2 hónapon belül dirigált 8 és 1 lapos mérkőzést is.

A tippmesteri cikknél is jeleztem, szerintem a Barca +0-s ázsiai hendikepes fogadás a Pinnacle-nél tartogat értéket magában, főleg 2 feletti szorzón. A mérkőzés favoritja a Barcelona, ám egy döntetlennel sem lennének igazán rossz helyzetben, hiszen legrosszabb esetben is 3 ponton belül maradna az Atlético, így valószínűleg több taktikai faultra számíthatunk a katalánoktól.

 

Real Madrid házi bírója?

Barcelonában aligha örülnek a cserének, Manzanóról ugyanis úgy hírlik, inkább a Real Madriddal szimpatizál. A 37 éves sporttárs legutóbb március 1-jén, egy 1-1-es mérkőzést vezetett a Realnak a Sociedad ellen, míg decemberben a Bilbaót úgy verte a Real 3-1-re, hogy egy baszk játékost kiállított Manzano. Igaz, a novemberi Valencia-Real (4-1) meccsen három büntetőt is adott a Denevéreknek.

Manzanóval kapcsolatban a barcások leginkább két dolgot emlegetnek fel. Az egyik a Bilbao elleni Szuperkupa-döntő, ahol a baszkok látványosan faragták Messit, mégis végül őt szórta ki Gil, míg a másik, hogy kapták már rajta a játékvezetőt egy boltból realos szatyorral távozni. Ez azért kínos malőr, na...

Manzano "zacsija" - fotó: Barcelona Noticias Twitter

 

És melyik játékosra fogadjunk?

Sergio Ramos személye természetesen garancia lenne a lapokra, ám a csapatkapitány sérülés miatt nem bevethető. A Bet365 a legkisebb szorzót Casemiróra (2.10) kínálja, míg a kapusoknál 10-13-szoros szorzóval rakhatunk pénzt. Kíváncsiságból végignéztük, az utolsó 6 Clásicón melyik játékos hány lapot kapott azok közül, akik szombaton is pályára léphetnek. A listát Lenglet (2.37), Casemiro (2.10) és Carvajal vezetik 3 figyelmeztetéssel, ám utóbbi játékára nincs sok esély, így oddsot sem ad rá a Bet365.

Két barcelonai játékost szemeltünk ki, ha már a katalán lapokra esküdtünk, meglepő módon ők pedig két támadó. Lionel Messi (4.00) kétmecces sárgás szériában van a Clásicókon, Antoine Griezmann (5.00) pedig éppen a minap lett háromszoros apuka.

Teljesen abszurd módon a francia világbajnok mindhárom gyermeke április 8-án született, így ha mondjuk a kicsikről egy mezlevétellel vagy mezfelhúzással emlékezne meg, pénzünk 5-szörösét tehetnénk zsebre. Messi esetében pedig egy kis aprót még az is megér, hogy Manzano ismét kiküldi őt ideje korán.

{"headTitle":"Real Madrid-Barcelona","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-04-10 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Barcelona +0 lap","odds":"2.06","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Lionel Messi lapot kap","odds":"4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Antoine Griezmann lapot kap","odds":"5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Lionel Messi piros lapot kap","odds":"51","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3424334] 2021-04-10 21:00:00 Real Madrid - Barcelonax;
megosztom