Darts

Hat holland dartsost is megpróbáltak bundázásra bírni

 • Cesc18
megosztom

Az üggyel kapcsolatban megszólalt a hollandok háromszoros világbajnoka, Michael van Gerwen is.

Legalább hat holland dartsjátékost kerestek meg az elmúlt évben, hogy befolyásolják a mérkőzések eredményét, derül ki a NOS kutatásából, akik a játékosoktól kapták az információkat. 

Ezek közé a játékosok közé tartozik Niels Zonneveld, akit először szponzorációs céllal kerestek meg, de hamar kiderült, hogy végül is bundázásra próbálják rávenni. Hasonló üzenetekkel próbálkoztak Maik Kuivenhovennél, Wesley Harmsnál és egy másik holland dartsosnál is. 

Ezeknek a játékosoknak egyike sem fogadta el az ajánlatot. 

A DRA legalább 10 jelentést kapott gyanús kérésekről és ezek közül hat holland játékost érintett. 

Úgy gondolom, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, mivel valószínűleg sok olyan játékos lehet, akik nem jelentették a megkeresésüket. 

- mondta Nigel Mawer, a DRA elnöke. 

Az üggyel kapcsolatban megszólalt a hollandok ásza, Michael van Gerwen is, akit egyáltalán nem lepett meg, hogy ilyen megkeresésekkel próbálkoznak.

"Engem még soha nem kerestek meg, de nem is lenne értelme, mint ahogyan más topjátékosok esetében sem. Már nagyon sok pénzt keresünk, és bár 10, 20 vagy 50 ezer euró szép összeg, de ennyiért sem csinálnék hülyeséget. 

Látható, hogy a hátrébb rangsorolt játékosokat keresik meg. Ha az ember anyagilag nem áll a legjobban és pénzre van szüksége, akkor őrült dolgokra képes. Ez nem jó, de nehéz ellenállni. 

A PDC-nél néhány éve új játékosszerződést kellett aláírnunk, amely szigorúan tér ki a szerencsejátékra. Ilyen meccsekre nem lehet fogadni. A dartson belül az elmúlt években sok mindent profibbá tettek." - mondta Van Gerwen az AD-nek. 

Hogy mennyire nem éri meg bundázni, azt Kyle McKinstry és Wessel Nijman esete bizonyítja a legjobban, akik tavaly az online dartseseményeken trükköztek és például előbbi 8 éves eltiltást kapott. 

Az online tornák és az alacsonyabb szintű versenyek egyébként melegágya lehet a bundázásnak, így fogadás szempontjából érdemes is ezek felé óvatosabban közelíteni. 

Ahol viszont aligha üti fel a fejét a bundázás, az a Premier League, ahol a PDC mezőny krémje feszül egymásnak. A rajtra pedig nem is kell sokat várni, ugyanis április 5-én, hétfőn megkezdődnek a küzdelmek. 

Premier League, 1. forduló (április 5, hétfő)    
Kezdés Mérkőzések 1 X 2
20:10 Nathan Aspinall - Glen Durrant 2.00 4.10 2.95
20:55 Rob Cross - Jose de Sousa 2.95 4.10 2.00
21:20 Peter Wright - Jonny Clayton 2.30 4.00 1.88
22:00 Gerwyn Price - Gary Anderson 1.91 4.20 3.10
22:35 Michael van Gerwen - Dimitri Van den Bergh 1.72 4.33 3.70

 

Regisztrálj a Bwinre és markold fel a 20.000 HUF értékű üdvözlő bónuszt 

 

 • Lépj fel a Bwin oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a linken keresztül 
   
 • Fizess be akkor összeget, amelyet megengedhetsz magadnak 
   
 • A maximum 20.000 HUF értékű üdvözlő bónusz automatikusan jóváíródik a számládon 
   
 • A bónusz és az abból származó nyeremény csak a bónusz megforgatási követelmények teljesítése után vehető fel 


Kérem a 20.000 HUF üdvözlő bónuszt

 

 

megosztom