Magyar Kupa

Ezt tippeljük a Kövesd-Diósgyőr kupacsatára

megosztom

A héten kétszer is meccsel egymással a Mezőkövesd és a Diósgyőr, kedden a kupában kezdik a randevúzást a csapatok.

Borsodi rangadót rendeznek a héten, ráadásul kettőt is: kedden a Magyar Kupában Mezőkövesden, hétvégén a bajnokságban Miskolcon csapnak össze a felek. Érdekes csörte lehet ez, azonban mivel a két csapat teljesen más helyzetben van, szerintünk nem kizárt, hogy ellentétes eredmények születnek majd. 

A hétvégén mindkét csapat értékes pontokkal lett gazdagabb, a Mezőkövesd az MTK otthonában ért el gól nélküli döntetlent, míg a sereghajtó DVTK a Fehérvár csapatát győzte le 3-1-re. Az újabb három pontnak köszönhetően a miskolciak látótávolságon belülre érkeztek a kieső zónában, a hétvégén pedig éppen a Mezőkövesd ellen folytathatják a felzárkózásukat.

[3532446] 2021-02-23 17:30:00 Mezőkövesd Zsóry - Diósgyőrx;5

Mire érdemes fogadni? 

A mérkőzés kapcsán nem árt ha belegondolunk, milyen célok is hajtják a csapatokat. A Mezőkövesd a bajnokságban biztonságban van, hiszen közelebb van a dobogóhoz, mint a kieső helyekhez, így a kupaszereplésre is maradhat erő. Pintér Attila nyert már MK-t, nem kétséges, hogy az ő karrierjének újabb jeles lépcsőfoka lenne, ha a kövesdiekkel sikerülne nagyot alakítania. A Mezőkövesd a tavalyi kiírásban a döntőig menetelt, vagyis ez a garnitúra tudja, hogyan kell jól teljesíteni a kupában. Az előző körben az Ajka ellen Pintér ugyan rotált néhány helyen, de tartalékosnak nem volt nevezhető a pályára küldött csapat. 

A DVTK háza táján csak egyetlen fontos cél lebeg a szemek előtt, mégpedig a bennmaradás. Jó dolog nyilván a kupa, hiszen adott esetben nemzetközi kupaszereplést érhet egy jó teljesítmény, de ez a szezon most nem erről szól Miskolcon. A Diósgyőr számára ez a meccs nem biztos, hogy prioritást élvez majd, sokkal inkább a hétvége ütközet lesz a fontos. Ezt a találkozót Zekic mester felhasználhatja az ellenfél feltérképezésére valamint lehetőséget adhat olyan játékosoknak, akik a bajnokságban kevesebbet jutnak szóhoz. 

Mindent összevetve mi úgy véljük, hogy hazai pályán a Mezőkövesd nem nagyon fog tartalékolni, kevesebb rotációt várunk tőlük és mivel a motivációban is inkább Pintérék oldalán látjuk a nagyobb volument, szerintünk a hazai csapatra fogadni nem ördögtől való gondolat. Tippünket biztosítva egy -0,25-s ázsiai hendikepet küldenénk csatába. 

{"headTitle":"Mezőkövesd - Diósgyőr ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-02-23 17:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mezőkövesd -0,25","odds":"1.86","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3532446] 2021-02-23 17:30:00 Mezőkövesd Zsóry - Diósgyőrx;
megosztom