Férfi kézi-vb 2021

Van mibe kapaszkodnunk, de egy extra mindenképp kell - szorzók a válogatott vb-szereplésére

megosztom

Pénteken a Zöld-foki Köztársaság válogatottja ellen megkezdi világbajnoki szereplését a magyar férfi kézilabda válogatott. A szövetség célkitűzése a legjobb nyolc közé kerülés, amely nem tűnik elérhetetlen vállalásnak.

Több szempontból is rendhagyó lesz az Egyiptom megrendezésében lebonyolításra kerülő idei kézilabda világbajnokság. Idén első ízben vehet részt 32 csapat a viadalon, ami a rekordlétszám mellett azt is jelenti, hogy tovább hígult a mezőny. A koronavírus-járvány miatt a vb előtti napokban is sok még a bizonytalanság, sőt, a résztvevők kilétében is akadnak változások, hiszen Csehország és a debütálásra készülő Egyesült Államok is lemondta szereplését a tornán, helyettük Észak-Macedónia és Svájc ugrik be.  A végső győzelemre is esélyes csapatokat és szorzóikat már ebben a cikkünkben végig pásztáztuk, most viszont a magyar válogatottat vesszük górcső alá. 

 

Németek a célkeresztben 

A mieink az A-csoportban Németország, Uruguay és Zöld-foki Köztársaság ellen mérkőznek majd meg, így a továbbjutásunk nem lehet kérdéses. Az viszont már sokkal inkább az, hogy meg tudjuk e nyerni a csoportunkat avagy sem. A németek féltucat sztárjukat hagyták otthon - Hendrik Pekeler, Patrick Wiencek, Steffen Weinhold, Finn Lemke, Fabian Wiede, Jannik Kohlbacher, Franz Semper, Tim Suton, Christian Dissinger nincs a keretben - , ezzel együtt is remek csapatot alkotnak, így nem csoda, ha a magyar csapatnál már most mindenki a jövő hét keddi németek elleni csoportdöntőre készül. 

A szövetségi célkitűzése a legjobb nyolcba kerülés lett, ami ugyan ambiciózus cél, de nem elérhetetlen. Ehhez vélhetően arra lesz szükségünk, hogy megnyerjük a csoportot és a maximális pontszámot vigyük tovább a középdöntőbe. A középdöntőbe, ahol majd a B-csoportból csatlakozik három ellenfél, akik az erőviszonyok alapján a spanyol, brazil, tunéz (lengyel) lehetnek. A negyeddöntőhöz a középdöntős csoport első két helyén kell végezni, vagyis ha nem győzzük le a németeket, akkor a spanyolokat kell, miközben az egyébként kifejezetten veszélyes többi ellenfél ellen sem lehet hibázni. 

"Szeretnénk minél több ponttal a középdöntőbe jutni. A németeket is szeretnénk legyőzni, és bár nem feltétlenül mi vagyunk az esélyesek, de van bennünk akarat és bizonyítási vágy, hogy maradandót alkossunk" - nyilatkozta Nagy László, a korábbi világklasszis jobbátlövő, az MKSZ elnökségi tagja és Gulyás István segítője.
 
Mikler Roland csapatkapitányként úgy fogalmazott, az első két csoportmeccs jó lesz arra, hogy a németek ellen felkészüljenek, hiszen jövő kedden "minden erőnkre és tudásunkra szükség lesz, mert nem titkolt célunk, hogy elcsípjük a csoport első helyét".

A magyar csapat esélyeit a csoportgyőzelemre meglehetősen eltérően látják a fogadóirodák. Abban nincsen semmi különös, hogy Németország mindenhol előttünk áll az erőrangsorban, de hogy mennyire állnak hozzájuk közel a mieink, abban már igen. Az Unibet csak 2,25-ös szorzót ad a magyar csoportgyőzelemre, miközben a BetClic 3.50-es szorzót. Az igazság valahol félúton lehet, de szerintünk az Unibet közelebb jár a valósághoz, hiszen a tartalékos német csapat ellen egy jó játékkal lesz esélyünk a győzelemre. 

{"headTitle":"Fogadás csoportgyőztesre A - csoport ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-15 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország ","odds":"3.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Magyarország ","odds":"3.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Magyarország ","odds":"2.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

 

Ez a szorzó mutatja, hogy bravúr kell a célok eléréséhez 

Az MKSZ célkitűzése tehát a legjobb nyolcba kerülés, ami tekintve, hogy a tavalyi Eb-n a 9. helyen zárt a válogatott, nem teljesíthetetlen. Ugyanakkor nem is könnyű, hiszen az águnkon szereplő német-spanyol válogatott erősebbnek tűnik. 
 

>>>A vb hivatalos honlapja<<<


A tavalyi relatíve sikeres Eb-szereplés egyik kulcsa az volt, hogy a nemzetközileg ismeretlen, rutintalan játékosokból álló csapatunk meg tudta lepni az ellenfeleket. Most azért erre nem feltétlenül számíthatunk, ugyanakkor a keret erősödött, hiszen az Eb-n Lékai Máté, Ancsin Gábor és Bodó Richárd nem volt ott, most viszont ők is a keret tagjai. Az egyetlen érzékeny veszteség Ligetvári Patrik hiánya jelentheti, aki az Eb-n a legjobb játékosaink között volt. Az biztos, hogy nem segítette a felkészülést, hogy edzőmérkőzés nélkül utazunk el Egyiptomba, ugyanakkor a sorsolásunk kedvező, hiszen az első két csoportmeccsen Zöld-foki Köztársaság és Uruguay ellen lehetőség lesz majd gyakorolni és élesíteni a formát. 

A magyar válogatott vb-kerete
Kapusok: Borbély Ádám (Veszprémi KKFT), Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Székely Márton (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Grundfos Tatabánya), Rodríguez Álvarez Pedro (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Balogh Zsolt (Grundfos Tatabánya), Máthé Dominik (Elverum – Norvégia)
Irányítók: Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (Csurgói KK), Lékai Máté (Telekom Veszprém), Nagy Bence (Ferencváros)
Beállók: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Rosta Miklós (Mol-Pick Szeged), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya), Topic Petar (Balatonfüredi KSE)
Balátlövők: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)

A magyar csapat középdöntős szereplése garantáltnak tűnik, de hogy mi lesz a középdöntőben, az már óriási kérdés. A fogadóirodák nem sok esélyt látnak arra, hogy megnyerjük a második csoportkört, amit jól mutat, hogy a bet365-nél 12-szeres szorzón kínálnak a mieink első helyére. Érdekesség, hogy az Unibet itt is alacsonyabb szorzón kínálja a mieinket, kereken 8-szoros oddson. 

{"headTitle":"A magyar válogatott vb-szereplése ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-15 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Megnyeri a középdöntős csoportot ","odds":"12.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Bejut az elődöntőbe ","odds":"8.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Bejut a döntőbe ","odds":"14.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Megnyeri a vb-t ","odds":"67.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

>>>A világbajnokság ideje alatt napi szinten jelentkezünk majd beharangozókkal és tippötletekkel, a magyar válogatott mérkőzéseivel pedig kiemelten foglalkozunk majd.
Tartsatok velünk a vb ideje alatt is! <<<


Ti milyen szereplést vártok a magyar válogatottól a vb-n? 

megosztom