Női kézi Eb 2020

Hozza-e a kötelezőt a magyar válogatott?

megosztom

Női kézilabda-válogatottunk is megkezdi szereplését a dániai Eb-n, a mieink pénteken a horvátokkal meccselnek.

Hozza-e a kötelezőt válogatottunk? - fotó: japanhandball2019.com

A csalódást keltő tavalyi világbajnokságot követően a magyar válogatott edzőt cserélt, Kim Rasmussen helyét a Danyi Gábor, Elek Gábor páros vette át. A világjárvány miatt a tavaszi olimpiai selejtező, és maga az olimpia is elmaradt, így az edzőpáros az elmúlt hétvégén mutatkozott be a kispadon.

A magyar válogatott Eb-kerete:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria)*, SZIKORA Melinda (Siófok KC).
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO).
Jobbátlövők: CSISZÁR-SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC).
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), LAKATOS Rita (Váci NKSE), TÓTH Eszter (Motherson Mosonmagyaróvár)*.
Beállók: PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)*, TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), HELEMBAI Fanny (Váci NKSE).
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KÁCSOR Gréta (Váci NKSE), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (MTK Budapest).
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria).
Szövetségi kapitány: DANYI Gábor, ELEK Gábor.
*tartalékok.

Szombaton és vasárnap ugyanis a mieink Svédországban játszottak felkészülési mérkőzést a svédekkel, az elsőt 28-27-re nyertük meg, míg a másodikat 31-25-re buktuk el.

A mieinkkel kapcsolatosan nincs elvárása a szövetségnek az Eb-t illetően, sőt inkább felkészülési állomásként tekint erre a tornára a tavaszi olimpiai selejtező előtt. Mindezt Elek Gábor nyilatkozata is alátámasztotta, aki az elindulást megelőzően kaotikusnak nevezte a helyzetet, illetve kiemelte, hogy fizikálisan sokan messze vannak még csúcsformájuktól.


>>>REGISZTRÁLOK A BETCLIC-RE A HATHAROM BÓNUSZKÓDDAL ÉS KÉREM A 20.000 HUF INGYENES FOGADÁST!<<<


Mindezek ellenére toronymagas favoritok vagyunk a pénteki meccsen, köszönhetően annak, hogy Horvátország nem képvisel nagy játékerőt és nem is igazán tudott felkészülni a tornára, edzőmeccset például nem is játszott, több, mint egy éve nem lépett pályára. Mindezek mellett 2011 óta nem járt például világbajnokságon, míg 2012 óta nem tudott tovább jutni a csoportkörből az Európa-bajnokságon. A két legfontosabb játékosuk Milosavljevic, illetve a Siófokon játszó Jezic, ha őket ki tudjuk kapcsolni, akkor könnyed mérkőzés vár a mieinkre.

Legutóbb a 2018-as Eb-n találkoztunk velük, akkor 24-18-ra vertük őket, ekkora különbségű magyar-siker ezúttal is benne van a pakliban, de a torna elején nem fogadnánk hendikepes kimenetelre, ilyen előjelek után. Szerintünk a gólokban lehet érték, abból is a kevés találatból.

Egyrészt a nyitómeccs valamilyen szinten mindig nehéz, másrészt eszméletlen sok kihagyás után játszik tétmérkőzést mindkét fél, vagyis rengeteg technikai hiba várható mind a magyar, mind a horvát válogatottól. Arról nem is beszélve, hogy fizikailag egyik válogatott sincs a topon, így borítékolható, hogy nem rohannak majd a felek, főleg nem az első meccsen egy ilyen hosszú tornán, ami egyébként különösen a horvátokra nem is jellemző. Mindez pedig egy underes meccset vetít előre, vagyis szerintünk jó eséllyel 48,5 gól alatt maradnak a felek.

{"headTitle":"Magyarország - Horvátország ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-12-04 18:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"48,5 gól alatt","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
megosztom