Nemzetek Ligája

Ezt várjuk mi a magyar-szerb NL-meccsen

megosztom

Izland leigázása után nincs sok idő a pihenésre. Vajon örömfocit hoz a Szerbia elleni összecsapás?

mr.blonde

Az biztos, hogy ellentétes lelki állapotban van a két válogatott, hiszen amíg nekünk csodálatosan sikerült a pótselejtező, addig a szerbeknek a lehető legrosszabb jutott, hiszen odahaza büntetőkkel maradtak alul a skótokkal szemben. 

Nehéz megítélni, hogy mennyire pörögnek fel a csapatok erre a mérkőzésre. A szavak szintjén nyilván megkaptuk, hogy fontos a meccs és így tovább, de az öltözök légkörét mi sajnos nem látjuk. Gulácsi, Sallai és Orban hiánya nyilván nem jön jól a mieinknek, de a szerbek is változtatnak majd jó pár helyen, szóval nem biztos, hogy ez most annyira döntő tényező lesz. 

A bukik szoros meccset várnak és kevés gólt, ez utóbbi viszont szerintem jó esélyt jelent a számunkra. Benne van a pakliban, hogy egy dögunalmas 0-0-t látunk majd a kellemetlen novemberi estében, de szerintem ezek a szorzók tartogatnak értéket magukban. A fegyelem és a figyelem szerintem nem lesz maximális egyik oldalon sem, viszont mindkét csapat nyerni akar majd, így inkább a focira szavazok az antifoci helyett. 

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt@2.06   

varin

Oda a "népszerűségem", ha a magyarokra voksolok, igaz? Affene... A sportfogadás viszont sajnos már csak ilyen, a value-t vadásszuk, nem pedig érzelemből húzogatjuk az x-et ide-oda. Márpedig ez pontosan az a helyzet, amikor is a mieink sikerében van az érték, így bátran húzom be a +0-t.

Ahogyan azt az ingyenes tippemnél is írtam, döntő tényezőnek vélem a két csapat csütörtöki játékát, eredményét és annak körülményeit. Adott egy csapat, amely végig dominálva fordított hazai pályán egy igencsak emocionális mérkőzésen és adott egy másik, amely hiába egyenlített a lefújást megelőzően, végül toronymagas favoritként, szintén hazai pályán maradt alul 120 perc alatt. Ez pedig olyan faktor, amely ellensúlyozza a tudásbeli különbséget.

Merthogy ez a szerb válogatott parádés nevekből áll, sokkal erősebb egyénileg, mint a magyar, minden poszton, a pálya minden területén jobbak (najó, a kapusposzt Gula potyája ellenére is kivétel), de soha nem lesz ennyi sztárból jó csapat, legalábbis a szomszédunknál ez lassan évtizedes probléma.

Rettenetesen gyengék voltak ellenünk, a feljutásra már nincs esélyük, a skótok elleni csalódás pedig motivációs problémákat is okozhat, még úgy is, hogy a kiesés veszélye fenyegeti őket. Ez az a meccs, ahol a lendület, a lelkesedés, a kedv és a hazai környezet ellensúlyozni tudja azt, hogy alapvetően jobb csapat a szerb. Éppen ezek miatt engem meg is lep, hogy az oddsok nem változtak a csütörtöki hármas sípszavak után.

Tipp: Magyarország +0 @2.01   


>>Százalékban mekkora esélyt adsz Magyarország győzelmére Szerbia ellen?
Számold ki a
Tippkalkulátor segítségével, hogy korrektek-e szerinted a szorzók! <<


Tomihmv

Papíron jobbak a szerbek, de ismerve a mentalitásukat, vélhetően nem igazán lesznek motiváltak vasárnap.

Egyrészt a déli szomszédaink hiába álltak fel a padlóról a skótok elleni Eb-pótselejtezőn a végjátékban, végül az semmit sem ért, így szégyen szemre hazai pályán nem tudták kiharcolni a továbbjutást. Másrészt a továbbjutásra nincs esélyük a Nemzetek Ligájában, ha pedig kiesnének az nem igazán viselné meg őket. Harmadrészt a presztízs sem számít nagyon tényezőnek ilyenkor náluk, negyedrészt pedig az odavágón úgy kaptak ki ellenünk, hogy egy megtizedelt magyar válogatott futott ki a Rajko Mitics gyepére.

Ezzel szemben nálunk óriási örömmámor van, főleg úgy, hogy a 87. percben még kiesésre álltunk Izlanddal szemben, azonban mégis a rendes játékidőben sikerült kiharcolnunk az Eb-részvételt.

Mindezek után szerintem reális esélyünk van a sikerre, de az előjelek alapján meglepődnék, ha 1X-ből kifordulna ez a találkozó, még akkor is, ha a bukiknál továbbra is a szerbek számítanak esélyesebbnek.

Tipp: Magyarország vagy döntetlen @ 1.50    

gb1

Nagy menetben van a magyar válogatott, amely az utóbb 6/4 meccsét megnyerte, köztük három ponttal zárva szerbek elleni odavágót is. Ki ne emlékezne Könyves Norbi parádés debütáló góljára, de a játékosnak Izland ellen is komoly érdeme volt a sorsdöntő találatban, hiszen ő húzta ki Szoboszlai elől a védelmet.

A szerbek ellenben, mint köztudott, a világversenyen 1998 óta nem szereplő Skócia ellen 11-esekkel elhullottak, így nem lesznek ott az Eb-n, tehát mérhetetlenül csalódott együttest látunk majd vendégül. Nem hiszem, hogy ilyen rövid idő alatt össze tudná kapni magát mentálisan déli szomszédunk válogatottja, az adott szorzókkal pedig igen is tetszetős a magyarok bebiztosított megjátszása. Én az alábbi ázsiai hendikepes tippet választom, amely döntetlen esetén félnyertes lenne és csak akkor bukna, ha a szerbek legyőznék a Rossi-legénységet.

Tipp: Magyarország +0.25 (ÁH) @1.68    


Ti mire fogadnátok a Magyarország-Szerbia meccsen?

 

megosztom