Magyar foci

Áll a bál Miskolcon - bunda volt a Debrecen-Diósgyőr?

  • varin
megosztom

Gyakorlatilag minden szereplő oldaláról lehet hallani olyan hangokat, mely szerint valami nem volt tiszta a rangadón.

Rendkívül sima, 4-0-s győzelmet aratott a Debrecen a Diósgyőr elleni bajnoki találkozón még vasárnap. A hangok azonban napokkal később sem csendesedtek a 90 percet követően, rengetegen furcsállották a keleti rangadón látottakat. Csökkenő szorzó, kirúgott játékosok, kérdéses videó és kifakadás az ultrák részéről - összeszedtük a legfontosabb tényeket. De vajon tényleg bunda volt a Debrecen-Diósgyőr?

Fotó: Youtube (Lokomotiv Blog)

Semleges térfél

Ha bundázásról, pontok leadásáról, megbeszélt eredményről beszélünk, az történhet fogadási csalás miatt vagy szimplán azért, mert az egyik csapat meg nem engedett eszközökkel "motiválja" a másikat a rosszabb játékra. Előbbi esetben az oddsmozgásokban igen gyakran megmutatkozik a megvalósuló bundázás, így fontosnak tartottuk megvizsgálni, miként módosultak a szorzók kezdésre.

A Debrecen győzelme a 2.25-ös nyitó szórzóról 1.61-ig esett le. Ez bár igencsak markáns, de azért nem extrém oddsesés.

Ha kívülállóként nézünk a mérkőzésre, láthatjuk, hogy egy életéért játszó Debrecen és egy motiválatlan Diósgyőr csapott össze, ráadásul idén már kétszer legyőzte a hajdúsági csapat a borsodit, és egyébként is igazi mumusnak számít a DVTK életében a Loki.

Elvileg a bundázás viszont történhet azért, mert a Lokinak kellenek a pontok, a Diósgyőrnek pedig nem, ebben az esetben kevésbé érintettek a fogadások a témában, így az oddsokban sem látszik semmi. Ezzel kapcsolatban viszont a hazai hívek igen szkeptikusak, hiszen Szima Gábor az elmúlt években játékosokra sem nagyon költ, nemhogy más csapat "lefizetésére" ilyen célból.

Olvasd el beharangozónkat és ingyenes tippünket a Mezőkövesd-Debrecen rangadóra - vajon ismét nyer a Loki vagy már szerdán eldől a kiesés?

 

Debreceni oldal

Habár a debreceniek kétségtelenül nem csak a győzelemnek, de a négy rúgott gólnak is örülhettek, nem volt azért felhőtlen a boldogság a Hajdúságban sem. Egyrészt a Loki helyzete még így aggasztó, továbbra is Kondás Elemér csapata a favorit a kiesésre, másrészt úgy tűnik, a szurkolói közösségben is kialakult egy kisebb széthúzás.

A debreceni fanatikusok idegrendszerét egy, a Lokomotiv Blogon megjelenő elemző videó borzolja, amely nemes egyszerűséggel kijelenti, a Loki nem saját erejéből szerezte meg a 3 pontot. A bloggerek a videóban több furcsa szituációt is kiemelnek, felidézve a diósgyőriek gyenge védekezését és az összevágás végén látható pillanatot, amelyen Feczkó Tamásék igencsak hitehagyott arccal ülnek a kispadon - lásd a fent képet.

A Lokomotiv Blog videója

Tény, hogy aligha tesz jót bárkinek is egy ilyen elmélet felállítása, de a szabad véleménynyilvánítás lehetőségét sem szabad elvenni senkitől sem. Mindenesetre ne kételkedjünk benne, hogy az ilyen elméletek a játékosokhoz is eljutnak, amely nem biztos, hogy építi a csapatmorált ezekben a nehéz időkben.

 

Diósgyőri oldal

Noha a Diósgyőrnél ez a szezon arról kéne szóljon, hogy hátradőlve nézhetik a hívek, hogy a csapat hányadik helyen végez, kieséstől hosszú évek óta először nem kell tartaniuk egy pillanatig sem, szó sincs eufóriáról vagy hurráhangulatról, sőt. Kedden délelőtt bombaként robbant a hír, hogy

Dusan Brkovicsot és Haris Tabakovicsot, vagyis két olyan játékost, aki korábban éppen a Debrecennél futballozott, kitettek a keretből és nem hosszabbítják meg a szerződésüket.

Tabakovics esetében még érthető is a dolog, viszont Brkovics alapember és csapatkapitány volt, ráadásul talán a gárda legjobb hátvédje.

Ezt követően az Ultras Diósgyőr adott ki közleményt, amelyben az alábbi sorok szerepelnek:

"...azonban, amit ott kaptunk, az egyszerre vérlázító és mélységesen elszomorító! Szivárognak a pletykák, felvételek, bizonygatások, de ezek már mind mellékesek, változtatni nem tudunk..
Volt már rengeteg ilyen pillanat az elmúlt években, de most valami elszakadt, túlment egy bizonyos határon; a becsület és erkölcs határán!

MI NEVEKET AKARUNK HALLANI! Azok neveit, akik felelősek a történtekért, és követeljük a felelősök felelősségre vonását! Erre nincs mentség, sem magyarázat!" - áll a közleményben.

Hogy van-e összefüggés a két futballista szerepe és a fanatikusok kiáltványa között, azt nem lehet tudni, mindenesetre az is kellemetlen egybeesés, hogy éppen két Loki-játékos érintett a témában.


 

Ezek tehát a száraz tények megvizsgálva minden oldalról. Ami biztos, hogy folyamatosan minden NB I-es meccsen, minden védői hibánál bundát kiáltani rendkívül nevetséges dolog és megalapozatlan is. Igazság szerint nagyon szeretnénk, hogy minden helyezkedési hiba vagy rossz tolódás szándékos legyen, mert akkor valójában sokkal jobb lenne a focink, mint hisszük.

 

Hogy bunda volt-e a vasárnapi mérkőzés, hogy a Diósgyőr szándékosan adott-e le pontokat a Lokinak, azt szinte biztos, hogy sosem tudjuk meg, mindenesetre a pletykák már elindultak, az pedig legalább olyan káros az életéért harcoló Debrecennek, mint a szenvedő Diósgyőrnek.

A szerdai NB I-es meccsek szorzói
   
  1 x 2
Kaposvár-Honvéd 1.22 6.00 9.00
Kisvárda-Puskás Akadémia 3.00 3.40 2.15
Mezőkövesd-Debrecen 2.00 3.60 3.25
Paks-Diósgyőr 1.50 4.50 4.50
bet365

 

298960
megosztom