Bundesliga

Dupláznánk a szárnyaló Darazsakkal

  • gb1
megosztom

A Dortmund pompás formában tért vissza a szünetről, mégis remek oddson fogadhatunk rá a Wolfsburg ellen.

Haaland hozta, amit vártak tőle. Fotó: Bundesliga.com

Rendkívül pazar a hétvégi menü a német élvonalban, de ne felejtsük, hogy jövő hét közben is fordulót rendeznek a Bundesligában. Ez kiemelt jelentőséggel bír a BVB számára, hiszen kedden a Bayernt fogadják majd egy potenciálisan bajnoki címről döntő összecsapáson, na de ne szaladjunk ennyire előre. Ahhoz, hogy továbbra is ragadjanak a rekordbajnokra először a Wolfsburgot kéne legyűrniük, amely szintén nem lesz egyszerű feladat.

{"headTitle":"Wolfsburg-Borussia Dortmund","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-23 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Wolfsburg","odds":"4.42","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.08","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Dortmund","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Lucien Favre legénysége ott folytatta, ahol a kényszerszünet előtt abbahagyta. Híveik kissé aggódhattak, hiszen Marco Reus, Axel Witsel, Emre Can nélkül, Jadon Sanchóval a padon álltak ki a Schalke ellen, de végül nem igazán érezték meg a sztárok hiányát. A győzelem mondjuk simább lett, mint vártuk, hiszen ekkora különbséget (4-0) 1966 óta nem láthattak a Dortmund-hívek a Revierderbyn.

“4-0 a Schalke ellen az egy jó eredmény.” - kezdte a sajtótájékoztatót szerényen Favre, akinek csapata március 7. óta nem játszott tétmeccset.

Csapatként játszottunk, a védekezésben is - ez volt a kulcs. Nem tudtuk, hogyan is állunk a hosszú szünet után, de a játékosok kiválóan koncentráltak a feladatra.

- mondta a svájci tréner.

Többen kiemelkedőt nyújtottak a csapatból, köztük Roman Bürki, aki zsinórban a negyedik hazai bajnokit hozta le kapott gól nélkül. Az ifjú Haaland továbbra is megállíthatatlan - mióta csatlakozott a Darazsakhoz, 13 tétmeccsen 12 találatot jegyez, amivel több rekordot is megdöntött. Guerreiro és Brandt is nagyot játszott, de valójában senkit nem tudnánk lehúzni, remekül egységet alkot csapat.

Borussia Dortmund#germany-borussia_dortmund#5

A Wolfsburg ugyan szintén győzelemmel indította a szünet utáni időszakot, de a lényegesen gyengébb, lassan kiesési gondokkal küzdő Augsburgot csak az utolsó pillanatban sikerült verni. Daniel Ginczek 91. perces találata révén a 6. helyről várták a 27. fordulót, de a Schalke és a Freiburg is karnyújtásnyira van tőlük. Meccseiken jellemzően potyognak a találatok, hiszen az elmúlt 10/12 overes végeredménnyel zárult.

Összességében a két együttes visszatérő találkozói és a szezonbeli teljesítmény is azt mondatja velünk, hogy ki kell jönnie a BVB fölényének. A Wolfsburg ugyanakkor kellemetlen ellenfél, amely képes meglepetést okozni, főleg, hogy a dortmundi fejekben már lehet, hogy ott motoszkál majd a Bayern elleni Klassiker is, így kimenetel helyett a vendég gólokra fogadunk.

{"headTitle":"Wolfsburg-Borussia Dortmund","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-23 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dortmund góljai 1.75 fölött (ÁH)","odds":"1.84","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3081603] 2020-05-23 15:30:00 Wolfsburg - Borussia Dortmundx;

>>>REGISZTRÁLOK A 22BET-RE ÉS KÉREM A 35 000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT<<<

megosztom