Sakk

Bundázik a két kínai? - 6.45-ös oddsba fektetünk

megosztom

Csütörtökön a 8. fordulós összecsapásokkal folytatódnak a küzdelmek a sakkozók világbajnok-jelöltek megmérettetésén.

Féltávhoz érkezett a verseny, azaz a mai napon megkezdődnek a visszavágók. A tabella élén 4.5 ponttal Maxime Vachier-Lagrave és Ian Nepomniachtchi állnak, őket pedig egy négyesfogat üldözi.

Candidates Chess Tournament 2020, 8. forduló    
Kezdés Mérkőzések 1 X 2
12:00 Kirill Alekseenko - Alexander Grischuk 8.50 1.30 5.50
12:00 Fabiano Caruana - Maxime Vachier-Lagrave 3.40 1.46 11.00
12:00 Wang Hao - Ding Liren 6.45 1.32 6.25
12:00  Ian Nepomniachtchi - Anish Giri 3.65 1.48 8.15

Nepo a tegnapi meccse előtt abszolút nyeregben volt, ám ezúttal sem bírt magával és a sötéttel is bátor játékot vállalt, ennek pedig az lett az eredménye, hogy MVL ellen elszenvedte a tornán az első vereségét. A mai napon Anish Giri ellen köszörülhetné ki a csorbát, de meglehetősen ellentétes stílusok feszülnek majd egymásnak, amiből könnyen lehet egy pontosztozkodás.

MVL kiváló helyzetbe került azáltal, hogy legyőzte az oroszt, de a mai napon újabb teszt vár rá Caruana ellen. A franciától okosabb hozzáállást várunk, meglepő lenne, ha extra kockázatot vállalna, hiszen az amerikai ellen a feketével egy döntetlen is tökéletes eredmény lenne a számára. 

Az idei kiírás döntetlenkirálya az orosz Alexander Grischuk, akinek az összes meccse eddig pontosztozkodásba torkollott. Ezzel a hét iksszel egyelőre csak a hatodik helyen áll, ugyanakkor nincs még veszve semmi sem a számára, hiszen a torna második felében a két éllovas ellen világossal indulhat majd harcba. Ha pedig esetleg a mai napon Kirill Alekseenko ellen a sötéttel nyerni tudna, akkor rögtön esélyessé lépne elő. 

Wang másodszor is legyőzheti honfitársát. - Fotó: chess24.com

Fogadás szempontjából a csütörtöki menü legérdekesebb meccsének a két kínai ütközete ígérkezik. Az első fordulóban Wang Hao nem kis meglepetést okozott azzal, hogy legyőzte honfitársát, ugyanakkor azóta kiderült, hogy ez nagyon nem Ding Liren versenye. Az előrébb rangsorolt kínai azóta már további két vereséget szenvedett el és gyakorlatilag elszálltak az esélyei a vb-döntőre. 

Tegnap Alekseenko legyőzésével még elkezdhette volna a kapaszkodást, de nem játszott jól az orosz ellen (sem), így be kellett érnie egy döntetlennel. Nem túl lelkes már Ding, legutóbb azt nyilatkozta, hogy alig várja, hogy vége legyen a tornának. 

Ilyen hozzáállással simán benne van a pakliban, hogy honfitársa ellen nem szaggatja szét magát...Noha megy a két kínai között a rivalizálás, nem is lehet azt mondani, hogy óriási cimborák lennének, de azért mi 6.45-ért megnézzük Wangot, óvatosabb duhajok pedig levédhetik a döntetlennel. 

{"headTitle":"Wang Hao - Ding Liren","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-26 12:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Wang DNB","odds":"1.88","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Wang","odds":"6.45","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

 

>>>REGISZTRÁLOK AZ UNIBETRE ÉS KÉREM A 20.000 HUF KEZDŐ BÓNUSZT ÉS A 3.000 HUF EXKLUZÍV INGYENES FOGADÁST!<<<

 

megosztom