Átigazolás

Teljesen átírhatja az átigazolási szezont a jelenlegi helyzet

  • varin
megosztom

Lesz szezon? Mikor ér véget és mikor kezdődik a következő? - kérdések tucatjai, amelyekkel fogadóként is foglalkoznunk kell.

Az elmúlt hetekben alaposan átrendeződött a sportnaptár, jelenleg abban sem vagyunk biztosak, hogy lesz-e még folytatása a 2019/20-as fociszezonnak. A csapatok kivárnak, a játékosok otthon edzenek, mindeközben pedig a nyári transzferablak egyre csak közeledik. Mitévők legyünk fogadóként?
 

>>> Napi 5 perc sportfogadás? Tanulj velünk egyszerűen az alapoktól kezdve! <<<
 

Lehetőségeink vannak, méghozzá nem is kevés. Az     kínálatában már most rengeteg játékos esetleges klubváltására fogadhatunk, így például Coutinho, Saúl, Neymar, Messi, Pogba, Bale vagy Aubameyang jövőjére is tehetünk pénzt, ám rengeteg dolgot kell mérlegelni akkor, amikor megnézzük, hol is futballozhatnak a delikvensek szeptember 1-jén.

 

A klubok ugyanis teljesen eltérő módon reagálnak a jelenlegi állapotokra. Egyesek mentenék a menthetőt és kiárusítják legjobbjaikat, míg mások csak visszahúzódva, óvatosan igyekeznek átvészelni ezeket a heteket. Nagy átlagban viszont elmondható az, hogy a klubok a mostani helyzetben nagyon nehézkesen fognak euró százmilliókat kifizetni bárkiért is - erről Oleg Petrov, a Monaco alelnöke is beszélt nyilatkozatában.

Szintén érdekes probléma lehet, hogy vannak olyan játékosok, akiknek június 30-ával lejár a szerződésük, ám azt sem lehet biztosra mondani, hogy a 2019/20-as szezon véget ér a topbajnokságokban augusztus előtt.

Lejár például Meunier, Cavani, Kurzawa, Thiago Silva (PSG) szerződése, de szabadon igazolható lesz David Silva (Man. City), Wilian, Giroud, Pedro (Chelsea), Callejon,  Mertens (Napoli), Vertonghen (Spurs) és Götze (Dortmund) is.

A FIFA jelenleg is dolgozik egy szabályozáson, amely megvédi mind a játékosokat, mind a klubokat, ám több helyen, így például a Lyonnál vagy a skót csapatoknál elkezdődött a fizetések alapos megvágása, míg a Sionnál szerződést bontottak a legértékesebb játékosokkal.

További problémát jelenthet az eligazoló játékosok esetleges pótlása is. A külföldön dolgozó scoutok, megfigyelők nemigen tudnak jelenleg bárkit is felfedezni, az ő kezük is meg van kötve.

"Jelenleg senki nem akar nagyon belemenni ebbe az egész átigazolásos, tárgyalásos procedúrába, minden szereplő kivárja, mikor normalizálódik a helyzet. A legfontosabb feladatunk, hogy mindenki biztonságban legyen. Mindenki ugyanazokkal a problémákkal küzd, így korai még a nyári transzfereken gondolkozni, hiszen azt sem tudjuk, az mikor lesz..." - nyilatkozta Jonathan Barnett, Gareth Bale ügynöke.

Nos egyelőre tehát érdemes lehet kivárni az átigazolásokkal kapcsolatos fogadások terén és mivel a bukmékereknél szeptember 1-jei dátum van megadva fixen, nem pedig az, hogy a következő szezont hol kezdi meg valaki, egyértelműen tanácsos inkább a sztárok maradására voksolni.

unibet

 

megosztom