Tenisz

Nagy verést oszthat ki Fucsovics

  • Cesc18
megosztom

A magyar játékos az ausztráliai Bendigóban készül kiköszörülni a dohai negyeddöntős csorbát.

A világranglista-70. magyar játékos Dohában kezdte meg a 2020-as szezont és felemás érzésekkel távozhatott a katari helyszínről. A selejtezőből a legjobb nyolcig tudott menetelni, ami korrekt eredmény, viszont a Miomir Kecmanovic elleni negyeddöntőjében nem sok köszönet volt, hiszen a szerb mindössze két játékot engedett és 57 perc alatt lezavarta a meccset.

Doha után Bendigóban folytatja Fucsovics. - Fotó: ATP

Nagyon nem Fucsovics napja volt, a végén már küzdeni sem igazán küzdött, emiatt pedig elég sok kritika érte, amire Facebook-oldalán reagált:

"Annyi negatív kritikát kaptam a Kecmanovic elleni meccsem miatt, hogy nem tehetem meg hogy ne reagáljak rá pár sorban. Szóval nézzük csak mi is történt valójában. Felkészültem Dohára, a szezonra. Jól játszottam, négy meccset nyertem. A negyeddöntőre elfogytam kicsit. Nem fogom a rossz időre, az ellenfél szerencséjére, de nem segített ez tény. A csúcsformát az Ausztrál Openre szeretném elérni! Fizikailag és mentálisan egyaránt. Nem szeretnék megsérülni! Kecmanovic ellen jó sanszom lett volna rá...Dolgozok tovább! Tiszta a lelkiismeretem! Higgyétek el hogy nehezebb ez, mint ahogy sokszor látszik...Ma este ülök is repülőre és irány Ausztrália, ahol hétfőn már kezdődik a következő verseny."

Marci ATP torna helyett a bendigói Challenger viadalon próbálja felépíteni a formáját az Australian Openre, amely egy hét múlva hétfőn veszi kezdetét.

Ideális helyszín és mezőny ez a magyar játékosnak, hogy élesítse a játékát és önbizalmat gyűjtsön a szezon első Grand Slam megmérettetése előtt. 

A versenynek ugyanis első kiemeltként és talán nem túlzás azt állítani, hogy favoritként vág neki. Bendigo két óra autóútra fekszik Melbourne-től, tehát simán belefér egy komoly menetelés is, akár a trófea begyűjtése. 

No, de ne szaladjunk ennyire előre, első akadályként Andrea Vavassori ellen kell helytállnia. A 358. helyen rangsorolt olasz nem rossz első ellenfélnek, még ha jól is kezdte 2020-at és önbizalom terén nem áll rosszul. 
 

>>>REGISZTRÁLJ A PINNACLE-RE ÉS FOGADJ A LEGJOBB SZORZÓKON<<<


Vavassori ugyanis egyéniben egy ITF-en, párosban pedig egy Challengeren döntőzött. Az ő szintjén ezek szép eredmények, de egyéniben Challengeren sem számít meghatározó játékosnak. Fucsovics kaliberű teniszezők ellen pedig nagyon kevés a tapasztalata. Vavassori egy tavalyi nyilatkozatában elmondta, hogy leginkább a párosra fókuszál, abban látja a potenciált, de természetesen egyéniben is szeretne előre lépni. 

Ami az esélyeket illeti, az olasz célja a tisztes helytállás lehet. Annyi előnye van, hogy játszott már egy tétmeccset Bendigóban, viszont Marci is korán megérkezett Ausztráliába, így ennek talán túl nagy jelentősége nem lesz. Komoly tudásbeli különbség van a két játékos között és ennek ki is kell jönnie, hiszen Fucsovics számára fontos ez a torna és vélhetően kellően motivált is, hogy kiköszörülje a dohai negyeddöntős csorbát.

{"headTitle":"Fucsovics Márton - Andrea Vavassori","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-14 01:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Hendikep - Fucsovics-5","odds":"1.93","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

 

megosztom