Darts-vb 2020

Nagytétes fogadásunk van a Van Gerwen-Wright döntőre - napi tippek a darts-vb-re

megosztom

A 180-akban lehet az érték a 2020-as PDC darts-világbajnokság mindent eldöntő összecsapásán.

Tudtad? 
Az Unibet TV-n a darts-vb minden mérkőzése élőben megtekinthető, mobilról és táblagépről egyaránt. Részletekért kattints ide!

Utolsó napjához érkezett a 2020-as PDC darts-világbajnokság, avagy késő este bajnokot avatnak a legendás londoni Ally Pally színpadán. 

Már csak két játékosnak van esélye megkaparintani a Sid Waddell trófeát, nevezetesen Michael van Gerwennek és Peter Wrightnak. Előbbi negyedik világbajnoki címét készül elhódítani, míg utóbbi első alkalommal nyerhetné meg a sportág legrangosabb viadalát. 

Az összecsapásuk pikantériáját az adja, hogy a holland egyszer már elhappolta a skót elől a világbajnoki serleget, miután a 2014-es döntőben 7-4 arányban legyőzte Wrightot. A 2020-as finálé nagy kérdése tehát, hogy "Snakebite"-nak sikerül-e revánsot vennie vagy ismét Van Gerwen hagyhatja el győztesen a küzdőteret?

Világbajnokság, 16. játéknap   
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:10 Michael van Gerwen - Peter Wright 1.37 3.10
MINDEN MÉRKŐZÉSRŐL ÉLŐ KÖZVETÍTÉS AZ UNIBET TV-N

A bukmékerek szerint utóbbi forgatókönyv valósul majd meg, hiszen 1.37-es favoritnak hozták ki a hollandot, míg a skót sikerére több, mint háromszoros pénzt fizetnek. Ezzel óvatosabb duhajok voltak az oddsmesterek, mint 2014-ben, akkor ugyanis 1.20-4.50 volt az oddspár. Magyarán a mostani döntőben több esélyt látnak arra, hogy Wright borítsa a papírformát. 

Részletekért kattints a képre!

Nem véletlenül nincs az egekben a skót szorzója, kettejük közül ugyanis ő nyújtotta a meggyőzőbb teljesítményt a karácsonyi szünet óta. Wright a nyolcaddöntőben, a negyeddöntőben és az elődöntőben is klasszis teljesítményt tett a színpadra.

Noha volt egy kis megingása, de összességében rettentően magabiztosan játszott és talán nem túlzás kijelenteni, hogy élete formájában dobott az elmúlt napokban. 

A forma tehát adott Wrightnál, de kérdés, hogy át tudja-e törni azt a mentális falat, ami a döntőkben folyamatosan feltartóztatja.

Eddig egyedül a 2017-es UK Opent sikerült megnyernie, azt leszámítva 10 major fináléban maradt alul és ebből hetet Van Gerwen ellen veszített el. 

Legutóbb ősszel, a Bajnokok Ligája döntőjében kapott ki a hollandtól, pedig az a döntő abszolút a kezében volt. 10-7-re vezetett és meccsnyilai voltak, de egyszerűen nem tudta megdobni egyiket sem, Van Gerwen köszönte szépen, zsinórban négy leget nyerve behúzta az újabb major címét. 

A lélektani előny masszívan a hollandnál van, aki már el is kezdte a mentális hadviselést: 

Amikor Peter ellen játszom, általában felhúzza magát és elrontja a duplákat, ez pedig csak jót jelenthet nekem. Úgy gondolom, hogy most is jobban fél tőlem, mint én tőle."

Ez mentálisan egy pokoli kihívás lesz Wrightnak, Van Gerwen pedig kegyetlenül tud büntetni. 

Nagy jelentőséget nem tanúsítanánk annak, hogy a holland nem sziporkázott az elmúlt napokban, hiszen nem is igazán volt erre rákényszerítve. Amikor nagyon kellett akkor megrázta magát és megdobta a kiszállókat. 

Nagyon meglepődnénk, ha a döntőben nem egy másik Van Gerwent látnánk. Azt, amelyik pokolian tudja tolni a tömeget és könyörtelenül használja ki a lehetőségeit. Hiába csábító tehát a 3.10-es szorzó a skótra, a múltjuk miatt mi könnyedén engedjük el. 

Sokkal nagyobb értéket látunk abban, ha Wright esetében a 180-akra fogadunk.

Meglepően hatékonyan dobja a maximumokat ezen a világbajnokságon és különösen jól sül a keze a karácsonyi időszak óta. Az elmúlt három meccsén, 102 leg alatt 40 darab 180-at pörköld oda az ellenfeleinek, ami azt jelenti, hogy 2.55 legenként hajított egy maximumot. Miután a bukik a legek számát illetően 45.5-ös over/under határt állapítottak meg, a matek 17-18 maximumot ad ki Wrightra, ha úgy termel, mint eddig.

A skótnál egyébként nem a tömegben, hanem a kulcsszituációkban a kiszállóknál szokott a probléma jelentkezni Van Gerwen ellen, így attól nem félünk, hogy Wright ne hozná azt 180-akban, amit eddig. Kifejezetten erős tippnek tartjuk, hogy "Snakebite" dob legalább 15 maximumot.

Te látsz fantáziát ebben a tippben?

 

 

 

 

{"headTitle":"Michael van Gerwen - Peter Wright","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-01 20:10","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékos 180-as dobásai: Peter Wright 14.5 felett","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

 

 • Pro
  MoneyMaker
  2019. december 31., Kedd 12:23
  • Ország:Nemzetközi
  • Fogadás típusa:Specális
  • Tipp:Player 180s: Wright Over 14.5
  • Időszak:Teljes játékidős fogadás
  • Odds:2.10
  • Eddig éri meg:1.8
  • Tét:8
  • INDOKLÁS:

   Kb ugyanaz a helyzet, mint Wright elődöntőjében. Akkor 7/10-zel mentünk rá az overre és tükörsimán zöldült is. 40 leg alatt 16 180-at dobott és egy rakás 140-et, amiből még kinézett pár 180. Ezt a 14.5-öt is simán megugorhatja, ha úgy termeli, mint az elmúlt meccsein. A karácsonyi szünet óta 102 leg alatt 40-et dobott, tehát 2.55 legenként berámolt egyet. Erre a döntőre a legeket illetően 45.5 az over/under line, ez leosztva nagyjából 17-18 180-at ad ki. Nem kérdés tehát, hogy az overt kell bombázni, a bet pedig megint eljátssza, hogy 2.10-es oddsot ad. Legutóbb is beesett 1.80-ra. Most is ez várható, mert az Unibeten alapból ennyi.

  • Eredmény:

   11

megosztom