Darts-vb 2020

Összeszedtük a negyeddöntőkre a "tutikat" - napi tippek a darts-vb-re

  • Cesc18
megosztom

Vasárnap a negyeddöntős összecsapásokkal folytatódnak a küzdelmek a 2020-as PDC darts-világbajnokságon.

Tudtad? 
Az Unibet TV-n a darts-vb minden mérkőzése élőben megtekinthető, mobilról és táblagépről egyaránt. Részletekért kattints ide!

Izgalmas mérkőzések várnak ránk a világbajnokság 14. játéknapján is, melyeken már öt szettet kell nyerni a továbbjutáshoz és az elődöntőbe kerülés a tét.

A top 10-ből három játékos, Michael van Gerwen, Gerwyn Price és Peter Wright képviselteti magát a legjobb nyolc között, de versenyben van még a tavalyi kiírás két meglepetésembere, Nathan Aspinall és Luke Humphries is. Érdekes végjátékra van kilátás, lássuk mire éri meg fogadni vasárnap!

Világbajnokság, 14. játéknap   
Kezdés Mérkőzések 1 2
13:45 Nathan Aspinall - Dimitri van den Bergh 1.50 2.60
15:00 Luke Humphries - Peter Wright 2.80 1.44
20:15 Michael van Gerwen - Darius Labanauskas 1.05 11.00
21:30 Glen Durrant - Gerwyn Price 3.00 1.40
MINDEN MÉRKŐZÉSRŐL ÉLŐ KÖZVETÍTÉS AZ UNIBET TV-N

A negyeddöntők sorát Nathan Aspinall és Dimitri van den Bergh ütközete nyitja, ami rögtön egy jó kis csemege párosítás a két 20-as éveiben járó tehetség főszereplésével. Előbbitől valami hasonló menetelésre lehetett számítani, utóbbi viszont szenvedett az ősszel, így a világbajnokság előtt sem igazán lehetett vele kalkulálni.

De szépen összerakta a játékát a belga, igaz, a kezdeti brutális lendülete - az első meccsén közel 104-es átlagot tett a színpadra - egyre inkább kezd alábbhagyni és a negyedik körben már a szakadék széléről táncolt vissza. Aspinall viszont meccsről meccsre nagyon stabil formát mutat és igazán erős játékokkal kellett konkurálnia. Nem véletlen tehát, hogy a bukmékerek inkább az angol felé húznak. 

Fogadás tekintetében számunkra az az opció a leginkább tetszetős, hogy Aspinall dobja a több 180-at - erre az Unibet 1.62-es szorzót kínál. 

A szigetországi a tornán nagyjából 3 legenként bombázott egy maximumot, míg Van den Bergh-nél 4.5 legenként jött egy 180. 

Részletekért kattints a képre!

A délutáni szakasz másik negyeddöntőjében Luke Humphries és Peter Wright néz majd farkasszemet egymással. Tegnap mindkettejüket láthattuk játszani, az angol lesimázta a Kim Huybrechts elleni meccsét, a skótnak viszont vért kellett izzadnia a továbbjutásért. Pedig sokáig úgy tűnt, hogy játszi könnyedséggel veszi a Jeffrey de Zwaan elleni akadályt, ám elég váratlanul, 3-0 (2-0) után teljesen szétesett és olyannyira visszaengedte a meccsbe a hollandot, hogy végül csak döntő szettben, brékhátrányból fordítva tudott nyerni. 

Humphries-ban megvan a potenciál, hogy borítsa a papírformát, főleg, ha Wright játéka továbbra is ennyire döcögős marad. A skótnak nem sok ideje van feldolgoznia a De Zwaan elleni meccset és felkészülnie erre a negyeddöntőre.

Pluszos hendivel az angol felé kacsingatunk, akinek ugyan minden meccsén akadtak hullámzásai, ám amikor elkapja a gépszíj, akkor nem nagyon lehet rajta fogást találni.

Nagyon pocsék játékot kellene a színpadra tennie Humphries-nak, hogy az idei világbajnokságon látott Wright könnyedén átlépjen rajta.

Az esti etapot Michael van Gerwen és Darius Labanauskas negyeddöntője nyitja, ami messze a legsimább meccsnek ígérkezik a nap folyamán. A világelső holland címvédőhöz méltóan menetel és a Jelle Klaasen elleni presztízs csata óta Ricky Evanst és Stephen Buntingot is kisöpörte. Papíron valami hasonló vár a litvánra is, ha nem tud előhúzni valami extra klasszis játékot. 

Van Gerwen egyébként soha nem bukott még el negyeddöntőt az Ally Pallyben, pedig ez már a hetedik alkalom, hogy itt van a legjobb nyolc között. Tavaly Ryan Joyce személyében ugyanígy egy meglepetésemberrel meccselt és azt a negyeddöntőt 5-1-gyel pipálta ki a holland. Labanauskasnak is egy szett lehet a reális, de 1.44-ért egy lyukas garast sem tennénk arra, hogy nem nullázza le Van Gerwen.

A nap végére maradt a legpatinásabb párosítás, azaz Glen Durrrant és Gerwyn Price negyeddöntője. Tegnap mindketten tudásuk alatt játszottak, ami majdnem meg is bosszulta magát, de végül kaptak elég segítséget az ellenfeleiktől, így kibrusztolták a győzelmet.

Az összecsapásuk talán legnagyobb kérdése, hogy Price melyik arcát mutatja? Láthattuk már klasszis teljesítményt nyújtani, illetve kegyetlenül pocsékul dobni is. Egy hullámvasúton ül a tornán és nem lehet tudni, hogy éppen melyik játékát veszi elő. Durrant jóval stabilabb, az ő esetében az a kérdés, hogy benne van-e jelenleg egy igazán kiemelkedő játék, hiszen egyelőre 100 alatti körátlagokkal operált.

Háromszoros pénzért igen csábító Durrant nyeretése, akinek ez lesz az idei vb-n az első meccse esélytelenebbként. Ez segíthet, hogy még inkább elengedje a kezét, míg Price-tól láthattuk, hogy mennyire be tud feszülni. 

{"headTitle":"Darts-vb, 14. játéknap","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-29 13:45","footerTitle":"Játszd meg kombiban a tippeket 3.15-szörös pénzért cserébe!","footerLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","events":[{"eventTitle":"Aspinall dob több 180-at - döntetlen esetén a tét visszajár","odds":"1.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Szett hendikep - Humphries +2.5","odds":"1.48","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Szett hendikep - Durrant +2.5","odds":"1.48","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

 

megosztom