Bundesliga

Csak az a kérdés, hogy mennyivel nyer a Lipcse?!

  • gb1
megosztom

Az élete formájában focizó Werner által vezérelt, a Bajnokok Ligájában pedig az egyenes kieséses szakaszba jutott Lipcse a gyengélkedő Düsseldorf otthonába látogat.

Ez nem kánkán, csak melegítenek a srácok. Fotó: Lipcse Twitter

A szombati Bundesliga-játéknap zárómeccsén a Lipcse Düsseldorfban vendégeskedik, ahol toronymagas esélyese lesz a három pont megszerzésének. A kirobbanó formában lévő csapat futószalagon gyártja a gólokat, amit jól szemléltet, hogy az utóbbi 5 bajnokin legalább háromig jutott. Nem csoda tehát, hogy ilyen alacsonyra húzták a bukmékerek a szorzójukat, mi pedig be is húzzuk őket szépen.

{"headTitle":"Fortuna Düsseldorf-RB Leipzig","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Düsseldorf","odds":"5.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"6.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Lipcse","odds":"1.43","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Érdekes, hogy ugyan kicsit kezd szétszakadni a bajnokság élmezőnye, az irodák azonban továbbra is a Bayern Münchent gondolják hatalmas favoritnak a Salátástál begyűjtésére. Igaz, tavaly 9 pontos hátrányt dolgoztak le Müllerék, de idén nem csak a Dortmund, hanem a Gladbach és a Lipcse is valódi veszélyt jelenthet számukra. A téli szünetig még változhat a felállás, hiszen még három mérkőzés van hátra, akkor majd részletesebben is foglalkozunk az esélyekkel.

Visszatérve a 18:30-as összecsapásra láthatjuk, hogy a liga legtapasztaltabb (és 66 évével egyben legidősebb) mestere találkozik a legragyogóbb elmeként számon tartott ifjú trénerrel. Ilyen szempontból mindenképpen különleges taktikai csata várható, amely a kezdők összeállításával kezdődik. Mindkét oldal helyzetét több sérült nehezíti, a hazaiaknál ráadásul Morales ötödik beszedett sárgája miatt nem léphet pályára, míg Sobottka maszkban kényszerül játszani, miután a Hoffenheim ellen eltört az orra.

[3081495] 2019-12-14 18:30:00 Fortuna Düsseldorf - RB Leipzigx

A Düsseldorf helyzete összességében nem valami rózsás, hiszen az osztályozó helyet érő 16. pozícióból várják a folytatást. Az utóbbi meccseken az első harmadban tanyázó Bayern 4-0-ra, a Dortmund pedig 5-0-ra verte őket és nem kizárt, hogy a Bikák ellen is hasonlóan nagy zakóba futnak bele.

Bármilyen mutatót is nézünk, a Funkel-legénység messze elmarad a lipcseiektől, tehát nem igazán kell túlgondolni ezt a mérkőzést. Wernerék a kezdőrúgástól dominálni fogják a találkozót és folyamatos nyomás alatt tartják majd a Düsseldorfot és úgy véljük, hogy a ’V’ mellé az over is összejöhet majd.

{"headTitle":"Fortuna Düsseldorf-RB Leipzig","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadásépítő - Lipcse nyer + 2.5 gól felett","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3081495] 2019-12-14 18:30:00 Fortuna Düsseldorf - RB Leipzigx;
megosztom