Női kézi-vb 2019

A franciák ellen zárjuk a vb-t - duplázós tippünk van a meccsre

megosztom

Női kézilabda-válogatottunk az Elnök Kupáért folytatott csatában Franciaországgal döntőzik hétfőn.

Sikerült feledtetni a románok elleni kínos kudarcot, a magyar női kézilabda-válogatott ugyanis 34-26-ra verte Argentínát az alsóházi rájátszásban vasárnap. Ennek köszönhetően a 13. helyért, vagyis az Elnök Kupáért csatázunk a franciák ellen, magyar idő szerint hétfőn délelőtt.

Közepes színvonalú első félidőben a magyarok Kovacsics Anikó és Márton Gréta vezérletével jól kezdtek, de Argentína egy ideig jól tartotta magát. A csoportmeccseken kevesebb lehetőséget kapott játékosok sok időt tölthettek a pályán, és meg is hálálták a bizalmat, hiszen a szünet előtt egy 7-1-es sorozatot produkáltak, amivel 19-12-es magyar előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második felvonásban egyre több volt a hiba támadásban és a tétnélküliség miatt mindkét oldalon hullámzóan alakult a játék, hármasával dobták a gólokat a csapatok. A magyarok a létszámfölényes akciókat gyakorolták, és végül magabiztosan, nyolc góllal nyertek a kumamotói Park Dome-ban, ahol olyan hideg volt, hogy a nézők és a stábtagok többsége téli kabátban nézte a meccset...

A magyar női kézilabda-válogatott kerete a világbajnokságra:
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Triffa Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Kiss Nikolett (Érd), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (DVSC Schaeffler)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Érd), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Szabó Laura (Érd), Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen

>> Nézd meg élő tippjeinket! <<

unibet

"Büszke vagyok a csapatra, hogy így le tudtuk hozni a meccset. Még most is nagyon fáj a románok elleni vereség, de szombaton igyekeztünk kitisztítani a gondolatainkat. Átbeszéltük, mire koncentráljunk, és végül biztosan nyertünk. Hétfőn nem akármilyen meccsel zárjuk a tornát" - nyilatkozta Kim Rasmussen az MTI-nek.

Ellenfelünk, Franciaország, ugye Eb- és vb-címvédő perpillanat, viszont óriási negatív meglepetés a szereplése, hogy nem sikerül továbbjutnia középdöntőbe. Igaz, a gallok a halálcsoportnak titulált B jelű hatosban voltak, ám egy ilyen kaliberű gárdának, amely mostanság mindent megnyert, egész egyszerűen illett volna továbblépnie.

A franciák vasárnap hajnalban az angolaiak ellen meccseltek és a szünetig szenvedtek, szinte végig hátrányban voltak az első félidőben, ám végül sikerült egyenlíteniük. A második játékrészben viszont megmutatták hogy ki az úr a háznál, hiszen végül kilenc góllal nyertek.

Nem kérdés, hogy melyik fél az erősebb, de nagy kérdés, hogy ki lesz a motiváltabb, hiszen mindkét válogatott számára egyértelműen óriási csalódás az idei világbajnokság. Talán a mieink valamelyest motiváltabbak lehetnek, amire a Ferencváros játékosa, Háfra Noémi is kitért.

"Meg kell mutatnunk, hogy van még bennünk. Érdekes párosítás, hogy a franciákkal találkozunk. Az utolsó meccs is fontos lesz számunkra, küzdeni fogunk" - mondta Háfra.

Mindkét fél fáradt, hiszen ez lesz a hetedik meccsük tíz nap alatt, a mieink védekezése bőven hagy kívánni valót maga után, és ilyen támadósorral még nem is nem találkozott a torna során. Mivel hátul gyengék vagyunk, így tőlünk elöl kell extra, és ahogy a két fél vasárnap hajnali meccsein is kiderült, az alsóházban már nincs olyan komolyság, mint a felsőházban, arról nem is beszélve, hogy a franciák is betliztek néhányszor a vb alatt. Így pedig mi megpróbáljuk az overt, vagyis legalább 52 gól mellett tesszük le a voksunkat.

{"headTitle":"Magyarország - Franciaország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-09 10:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Több, mint 51,5 gól","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
megosztom