Női kézi-vb 2019

Akár a csoportelsőségről is dönthet a magyar-spanyol

megosztom

Női kézilabda-válogatottunk a világbajnokság második fordulójában, vasárnap délelőtt, Spanyolországgal találkozik.

Komoly téttel bír a mieink második vb meccse. - Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Magabiztos, 39-15-ös győzelemmel rajtolt a magyar női kézilabda-válogatott a Japánban rendezendő világbajnokságon. Vasárnap viszont sokkal nehezebb dolga lesz Kim Rasmussen együttesének, hiszen azokkal a spanyolokkal találkoznak a mieink, akik a nyitónapon 15 (!!!) góllal győzték le Romániát.

Sok hibával kezdte válogatottunk a kazahok elleni nyitómeccset, a hatodik percben ellenfelünk 3-2-re vezetett. Ám ezt követően Tomori Zsuzsanna vezetésével, egy 8-0-s periódust produkálva, a mieink átvették a vezetést, és el is döntötték a mérkőzést. A 23. percben már tízzel mentünk, így összességében nem volt meglepő, hogy Rasmussen mester már az első félidőben szinte az összes cserejátékosának lehetőséget adott.

A második félidő elejébe is belealudtak lányaink, gyors három kazah-gól jött, ráadásul a mieink mindössze egyszer köszöntek be az első tíz percben. Nem volt meglepő, hogy Rasmussen időt kért, amivel gatyába rázta a válogatottat, és végül 24 góllal sikerül lelépni Kazahsztánt.

"Normális és természetes, hogy a nyitómeccsen voltak nehézségeink, erre számítottunk is, de gyorsan kijöttünk a rossz periódusokból, így pedig nagyon örülök, hogy jól letudtuk az első meccsünket. A céljainkat nagyjából elértük, mindenki játszott, majdnem mindenki gólt szerzett, a fiatalok pedig sikerélményt gyűjtöttek, ami fontos lehet a folytatásban" - nyilatkozta a dán edző a Jacusiróban rendezett találkozó után az MTI-nek.

A magyar női kézilabda-válogatott kerete a világbajnokságra:
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Triffa Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Kiss Nikolett (Érd)*, Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (DVSC Schaeffler)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Érd), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Szabó Laura (Érd), Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)*, Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
*tartalékok

>> Nézd meg élő tippjeinket! <<

unibet

A spanyol válogatott nagy meglepetésre, 31-16-ra vagyis 15 góllal (!!!) megverte Romániát, ám szövetségi kapitányunk számára nem váratlan ez az eredmény.

"Én mindig azt mondom, hogy a spanyol válogatott nagyon veszélyes. Előre tudtam, hogy nagyon erős ellenfél lesz, amelyet nem szabad lebecsülni. Vasárnap a mainál sokkal agresszívabb védekezésre kell számítanunk" - magyarázta, majd hozzáfűzte, bízik a csapatában és a sikerben, mert úgy érzi, az elmúlt években a magyar stílus jól érvényesült a spanyolok ellen.

A spanyolok tehát pazarul kezdtek, pedig alapvetően nem volt ez elvárható tőlük, hiszen a csapatkapitány, Carmen Martín nem játszik a világbajnokságon. Mindemellett Cabral Barbosa hét hónapja szült, mégis vállalta a vb-szereplést - és milyen jól tette, hiszen a románoknak hat gólt dobott -, a kapuban pedig az 40 éves Silvia Navarro véd, akinek már rég vissza kellett vonulnia sokak szerint, amire többek közt a románok elleni két góljával (!!!) cáfolt rá.

Ahogy kapitányunk is fogalmazott, kőkemény meccsre van kilátás vasárnap, ami merőben meghatározhatja a felek vb-szereplését. Látva ugyanis a nyitófordulót, és figyelembe véve a montenegrói, Katarina Bulatovics sérülését, ez a meccs akár a csoport első helyéről is dönthet.

A bukmékerek minket hoztak ki esélyesebbnek, ami azért némileg meglepő, hiszen egyértelműen a spanyolok bírnak nagyobb rutinnal, és ugye igencsak hangzatos sikerrel kezdtek. Mi nem is erőltetnénk a kimenetelre való fogadást, mivel véleményünk szerint ez a találkozó egyértelműen a védekezésről szól majd.

A hispánok ugye szombaton 16 gólon tartották Romániát, vagyis jól működik a védekezésünk, de úgy véljük, hogy a mieinkre sem lesz panasz a hét utolsó napján. Mindezek tükrében pedig, ha nem is oly magas a határ, mint amire előzetesen számítani lehetett, úgy véljük, hogy a felek 50,5 gól alatt maradhatnak vasárnap.

{"headTitle":"Magyarország - Spanyolország ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-01 10:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 50,5 gól","odds":"1.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}


>> Féláron előfizetek! <<

megosztom