Női kézi-vb 2019

Könnyed sikerrel rajtolhat a vb-n a magyar válogatott

megosztom

Női kézilabda-válogatottunk magyar idő szerint szombat délelőtt Kazahsztán ellen kezdi meg világbajnoki szereplését.

A kazahok nem okozhatnak gondot válogatottunknak. - Fotó: facebook.com/kezivalogatott

Szombaton rajtol a 2019-es női kézilabda-világbajnokság Japánban, melynek természetesen résztvevője a magyar válogatott. A mieink a C jelű négyesbe kerültek, ahol rajtunk kívül Kazahsztán, Szenegál, Spanyolország, Montenegró és Románia található. A nyitónapon az ázsiai országgal kezdünk.

A mieink Dél-Koreában készültek a tornára, olyan ellenfelek ellen, mint Szerbia, Oroszország vagy Dél-Korea. Ugyan ezen találkozók közül csak egyet - a házigazda ellenit - nyertek meg Kim Rasmussen lányai, mégis ezen meccsek jól szolgálták felkészülésünket. Ahogy haladtunk előre a tornán, úgy állt össze a csapat, védekezésünk mondhatni jól szuperált, hiszen az oroszok ellen kezdésként ugyan 29 gólt kaptunk, de az ázsiaiak és a szerbek ellen csak 25-öt.

Ugyan Rasmussen egy igen fiatal válogatott trombitált össze a világbajnokságra, hiába számít a játékosok többsége rutintalannak, mégis rengeteg komoly nemzetközi tétmérkőzés van már a lányok lábában, arról nem is beszélve, hogy korábban, a junior tornákon kiemelkedő eredményeket értek el. Avagy a küzdőszellemmel, az akarással és a harcossággal biztosan nem lesz probléma a világbajnokságon, mint ahogyan már a tavalyi Eb-n sem volt.

A magyar női kézilabda-válogatott kerete a világbajnokságra:
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Triffa Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Kiss Nikolett (Érd)*, Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (DVSC Schaeffler)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Érd), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Szabó Laura (Érd), Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)*, Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
*tartalékok

>> Nézd meg élő tippjeinket! <<

unibet

A nyitónapon a mieink Kazahsztánnal találkoznak, amely válogatott félig-meddig sötét lónak számít, és mivel kötelezően két pont van bekalkulálva az ázsiaiak ellen, így nem vehetjük félvállról az ütközetet. Egyébként is a nyitómeccsek sosem könnyűek, amit a gárda csapatkapitánya Kovacsics Anikó is elmondott a vb előtt.

A kazah női kézilabda az utóbbi években gyengébben teljesít, az Ázsia Bajnokságot 2010 óta nem tudta megnyerni - azóta rendre a negyedik helyen végzett -, mindemellett a 2017-es világbajnokságra ki sem jutott. Igaz, ha ki jutott volna, akkor sem zavart volna sok vizet, mint ahogyan azt megelőző években sem tette a vb-ken.

Négy év után szerepelnek tehát a kazahok világbajnokságon, de túl sok jóra nem számíthatnak, mivel a hatfős csoportból csak az első három együttes jut tovább, és mondanunk sem kell, hogy a románok, a spanyolok, a montenegróiak és a magyarok enyhén szólva is sokkal, de sokkal nagyobb játékerőt képviselnek, mint az ázsiaiak.

Ha a mieink komolyan veszik a találkozót, akkor egy habkönnyű magyar sikerre van kilátás, de mivel vasárnap délelőtt már a jóval erősebb spanyolok jönnek szembe, így könnyen lehet, hogy a biztos előny tudatában visszább vesznek a mieink a sebességből.

Ezért a hendikepes fogadási lehetőséget nem erőltetnénk egyik irányba sem, hanem inkább kevés kazah gólokra fogadnánk. Rasmussen mester alapvetően a magabiztos védekezésre épít, ráadásul biztos előny tudatában sem kellene, hogy felpuhuljon védekezésünk - lásd a szeptemberi olaszok elleni Eb-selejtezőt. Így pedig jó esély mutatkozik arra, hogy a kazahokat 21 gól alatt tartsuk.

{"headTitle":"Magyarország - Kazahsztán","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-30 10:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kazahsztán góljai 20,5 alatt","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

>> Féláron előfizetek! <<

megosztom