Magyar foci

Gólos tippünk van az U21-esek stadionavatására

  • ivan
megosztom

Az U21-es válogatottunk is felavatja az új Puskás Arénát, Gera Zoltán együttese Ausztria ellen játszik felkészülési mérkőzést.

Mint ismert, a magyar U21-es válogatott a (társ)rendező jogán már tagja a 2021-es Európa-bajnokságnak, ezért a torna előtt nem játszik tétmérkőzéseket. Az idei utolsó felkészülési meccsen Gera Zoltán együttese azzal az osztrák csapattal mérkőzik meg, amelynek nagyon jók az esélyei arra, hogy szintén résztvevője legyen a 2021-es Eb-nek: öt forduló után 12 ponttal – az éllovas angolokkal azonos pontszámmal – a második helyen áll a csoportjában, hat ponttal megelőzve a harmadik koszovói együttest. Az osztrákok pénteken éppen Koszovó ellen játszottak Eb-selejtezőt, és magabiztos, 4-0-s győzelmet arattak. 

Magyarország U21#hun-hungary_u21#5

A sógorok egyébként is a kontinens legjobb csapatai közé tartoznak, az elmúlt egy évben csak a spanyolok, az angolok és a dánok tudták legyőzni őket, ugyanakkor a szerbek, a németek vagy éppen a franciák nem bírtak velük.

Mire érdemes fogadni?

Ezek alapján nem lehet kérdés, hogy az osztrák U21-es válogatott jobb erőkből áll, mint a magyar. A mi fiaink ráadásul elég rossz szériában vannak, hiszen 2018 márciusa óta nem tudtunk meccset nyerni ebben a korosztályban, ha pedig csak a 2019-es évet nézzük, három vereség és két döntetlen a mérleg.

Ami szembetűnő, az a halovány támadójáték. A magyar csapatnak komoly gondjai vannak a góllövéssel, de az erősebb csapatok a védelmünket is simán feltörik. A védelem Gera szerint ugyan fejlődik, de az osztrák csapat ellen aligha ússza meg a kapott gólt.

A hírek szerint több, mint 10 000 jegyet már eladtak a találkozóra, így U21-es mérkőzéshez képest kifejezetten jó lehet a hangulat.

Nyilván a közel hetvenezres arénában ez a létszám elenyésző, de ezzel együtt is inkább pozitívan hathat a mérkőzésre.

A hazai pályán játszó magyar csapat vélhetően nagyobb motivációval lép majd pályára, mint az osztrák, a minőség azonban a vendégek oldalán van. Véleményünk szerint nem egy unalmas 0-0-ra játszanak majd a csapatok, ha pedig jó tempója lesz a mérkőzésnek, úgy a gólok is jöhetnek.

{"headTitle":"Magyarország U21 - Ausztria U21","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-18 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólok száma 2.5 felett ","odds":"1.71","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/22bet/go","bookmaker":"449"}]}
[3215512] 2019-11-18 19:00:00 Magyarország U21 - Austria U21x;
Borítókép: mlsz.hu
megosztom