Tenisz

Akad egy tippötletünk a Djokovics-Federer derbire

  • Cesc18
megosztom

A lét a tét a szerb és a svájci meccsén, aki ugyanis nyer, annak folytatódik a verseny, a vesztes viszont csomagolhat.

Csütörtökön a Björn Borg-csoport utolsó mérkőzéseire kerül sor, a matek pedig rettentően egyszerű: Dominic Thiem biztos továbbjutóként, Matteo Berrettini pedig biztos kiesőként várja a délutáni egymás elleni meccsüket, míg az est két főszereplője, Novak Djokovics és Roger Federer egy ki-ki ütközeten dönti el, hogy melyikük jut be az elődöntőbe.

{"headTitle":"Novak Djokovics - Roger Federer","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-14 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Djokovics","odds":"1.36","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"437"},{"eventTitle":"Federer","odds":"3.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"437"}]}

A bukmékerek elég komoly favoritnak hozták ki Djokovicsot és a fogadók sem gondolják úgy, hogy irreálisak lennének a szorzók, hiszen a kezdi számok nem sokat változtak, sőt, még talán inkább a szerbre érkeznek a tétek. 

A két játékos idén a wimbledoni döntőben egy egészen epikus csatát vívott, ami végül döntő szett 13-12-vel lett Djokovicsé, aki ezzel 26-22-re növelte az előnyét Federer ellen. Volt ez 22-22 is, de az elmúlt négy meccsüket egyaránt a szerb nyerte és a svájci immáron négy éve nem tudta legyőzni a belgrádi riválisát. Egy ilyen presztízsű rivalizálásban ez meglehetősen sok időnek számít. Nem véletlen, hogy a bukik úgy gondolkoznak, hogy inkább Djokovicsnak áll ez a meccs. 

Ami külön pikantériát ad ennek a derbinek, hogy a szerb nem csak a továbbjutásért játszik majd, hanem azért is, hogy életben tartsa az esélyét a világelsőségre. Ha ugyanis kikap Federertől, akkor biztosan Rafa Nadal marad a ranglista élén, aki ezzel beérné a Djokovics, Federer, Connors triót az év végi világelsőségek számában (5), míg ha Nole le tudná taszítani a spanyolt a trónról, akkor hatodszor lehetne a szezon végén világelső, amivel beállítaná Pete Sampras rekordját. 

www.sportkonyvek.hu

Djokovics és Federer meccsével kapcsolatban több kérdés is felmerül, hiszen egyikük sem nyújtott eddig tökéletes játékot a tornán. Számunkra az egyik legizgalmasabb kérdés, hogy a szerb milyen fizikális állapotban lesz majd? Kedden ugyanis egy közel 3 órás csatát vívott Dominic Thiem ellen, ami fizikálisan egy kifejezetten nehéz meccs volt. Ugyan ezen a szinten egy napnak elegendőnek kellene lennie a regenerálódásra, de biztosra azért nem vehetjük, hogy tökéletes állapotban lesz a szerb. 

partypoker

Mire fogadjunk?

Federernek akkor van a legjobb esélye a győzelemre, ha nagy százalékban beüti az első szerváit és amennyire csak lehet, agresszíven teniszezik. Ha hosszabb labdamenetekbe bonyolódnak az mindenféleképpen Djokovicsnak kedvez. Ami érdekes, hogy ezen a borításon mindkét játékos rá erőltetheti a másikra az akaratát, kérdés, hogy melyiküknek sikerül. 

Ahogyan szinte az összes meccs a világbajnokságon, ez is borzasztóan nehezen tippelhető. Ami a legrosszabb, hogy még egy igazán erős megérzésünk sincs. Klasszik 'nobet' meccs?

Egyébként igen, de azért nem hagyunk titeket tippötlet nélkül. A speciális piacokon nézelődve a Djokovics kettős hibákra kínált 1.5-ös line-on akadt meg a szemünk. Noha egyikük sem egy kettős hiba gyáros, de azért a szerbnél szokott lenni néhány és miután Federer elég agresszív lép fel a második szerváknál, így valószínűleg időnként többet kockáztat majd a szerb, amiikből összejöhet a két kettős. 

{"headTitle":"Novak Djokovics - Roger Federer","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-14 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Hány kettős hibát üt a mérkőzésen Djokovics? 1.5 felett","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"437"}]}

 

megosztom