Tenisz

Ki nyeri a Medvedev-Tsitsipas rivalizálás hatodik felvonását? - Íme a tippünk!

  • Cesc18
megosztom

Az orosz és a görög játékos finoman szólva sem puszipajtások, így Londonban is egy rettentő feszült meccsre van kilátás.

Hétfőn az Andre Agassiról elnevezett kvartett játékosai is bemutatkoznak Londonban, az ATP világbajnokságon. A két egyéni meccs közül ezúttal a délutánit, azaz Daniil Medvedev és Stefanos Tsitsipas összecsapását vesszük górcső alá, míg az esti Rafael Nadal-Alexander Zverev meccsel a hétfő délelőtti cikkünkben foglalkozunk majd. 

Medvedv 5-0-ra vezet Tsitsipas ellen. - Fotó: ATP

Az orosz és a görög között komoly rivalizálás kezd kibontakozni, miután az elmúlt bő másfél évben öt alkalommal is találkoztak az ATP Touron. Már az első meccsükön, tavaly Miamiban tapintani lehetett a feszültséget, ami a végén egy komoly szócsatában tetőzött. Puszipajtások nem lettek és nem is törekednek arra, hogy jó kapcsolatot ápoljanak, nemrégiben éppen Tsitsipas szólt be a riválisának, elindítva ezzel egy kisebb nyilatkozatháborút. 

"Nem szeretnék tiszteletlen lenni, de azt kell mondjam, hogy unalmas. Olyannyira, mint nem is tudom..." - mondta a görög. "Ott a nagy szervája, ha azt sikerül megfognod, véget nem érő alapvonalcsaták kezdődnek. Egy dolgot tehetsz, próbálsz olyan keményen ütni, amennyire csak tudsz, mindezt lehetőleg pontosan végrehajtani, és persze mozgatni őt. Ellenkező esetben viszont csak visszaütöd neki a labdát, újra és újra ugyanazt játszod. A labda meg csak jön vissza tőle folyamatosan" (forrás: hosszabbitas.hu)

Tsitsipas frusztráltsága abszolút érthető, miután eddig mind az öt mérkőzését elveszítette Medvedev ellen. 

Ráadásul ezek szinte mindegyike nagy presztízsű tornán történt, hiszen háromszor találkoztak Mastersen, egyszer pedig a US Openen. 

{"headTitle":"Daniil Medvedev - Stefanos Tsitsipas","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-11 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Medvedev","odds":"1.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Tsitsipas","odds":"3.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Mire fogadjunk?

Csábító lehet a görögre a 3.00-as szorzó, hiszen ekkora különbség nincs köztük tudásban, ugyanakkor a lélektani előny erősen az orosz felé billenti a mérleg nyelvét. Tsitsipasnak borzasztó nehéz lesz mentálisan kizárnia azt, hogy 0-5-re áll Medvedev ellen. 

Számunkra a 22.5 játék felet tipp a legszimpatikusabb, hiszen ezt eddig mindig lehozták, tehát az még egyszer sem fordult elő, hogy az orosz lelépte volna a görögöt. 

{"headTitle":"Daniil Medvedev - Stefanos Tsitsipas","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-11 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékok száma - 22.5 felett","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365
megosztom