NFL

Jó értékkel kecsegtet ez a 7.00-es odds

megosztom

Sokesélyesnek tűnik a harc a legtöbb passzolt yard "címért", de mi két irányítóra szűkítettük a kört, az egyikre pedig meg is éri dobni egy kis pénzmagot.

Múlt héten az év védő és támadó újonca címre kandidált játékosokat veséztük ki, most pedig azt vesszük górcső alá, hogy melyik irányító statisztikai lapján állhat majd a legtöbb passzolt yard az alapszakasz végén. 

Mint látható, a lista első helyén jelenleg Philip Rivers áll 2609 yarddal, majd a New England legendája, Tom Brady következik 2536 yarddal, míg a dobogó alsó fokán az MVP-formában játszó Russell Wilsont találjuk. Az összesített yardszámnál azonban fontosabb mutató, hogy meccsenként mennyit átlagolnak, ugyanis van olyan irányító, aki kilenc, mások pedig még csak nyolc mérkőzést játszottak. 

Nem véletlen, hogy nem Riversre kínálják a legalacsonyabb szorzót, hanem a jelenleg csak negyedik helyen tanyázó Matthew Staffordra. A detroiti QB ugyanis egy meccsel kevesebbet játszott, mégis ott lohol az említett úriemberek nyakán. Amíg Stafford meccsenként 312,4 yardot átlagol, addig Rivers "csak" 289,9-et, tehát az alapszakasz végén több, mint 350 yard lehet a különbség köztük. Éppen ezért Stafford legnagyobb kihívója nem is Rivers, Brady vagy Wilson, hanem a szintén 300 yard felett átlagoló Jameis Winston. 

Stafford és Winston elég hasonló helyzetben van, ugyanis mind a Detroit, mind pedig a Tampa Bay védelme elég pocsék, így a két irányítónak rendre csipkednie kell magát, hogy tartani tudják a lépést az ellenfelekkel. A futójáték sem túl acélos egyik oldalon sem, különösen gyatra Detroitban, ahol ugyan a szezon első felében még indokolatlanul sokat próbálkoztak a földön, mostanra azonban már nem maradt minőségi futójuk és az is bebizonyosodott, hogy a támadófal nem tud elég segítséget adni. Ami tehát biztosra vehető, hogy mindkét csapatnál a továbbiakban is a passzjáték dominál majd. 

Ami Winston felé billentheti el a mérleg nyelvét, hogy a Tampa sokkal több olyan csapattal találkozik majd, amelyeknek védelme passzokkal verhető. Ha összeadjuk a hátralévő ellenfeleik eddigi átlagban engedett yardjait, akkor a Tampánál 2061 yard jön ki, míg a Detroitnál 1887, ami szintén jól mutatja, hogy a Lionsre több passzok ellen keményebb védelem vár majd. Egészen pontosan három olyan védelemmel is farkasszemet néznek majd, amelyek jelenleg a top 10-ben vannak a passzok levédekezésében, míg a Tampának egy ilyen ellenfele sem lesz. 

Ebből kifolyólag az érték inkább Winston 7.00-es (@  szorzójában van, ugyanakkor talán nála nagyobb az esély a sérülésre, hiszen előtte egy kevésbé masszív fal dolgozik. Ettől függetlenül némi pénzmagot megérhet a Bucs egykori 1/1-ese, főleg miután az Unibet csak 4.50-et ad rá.

A bet365-ön ezt az NFL Jövőbeli piacoknál az Évad - játékos speciális alatt találjátok. 

Szerinted Stafford vagy Winston lesz a befutó, esetleg valaki más?
megosztom