Angol foci

Durván kitoltak a Liverpoollal, össze is omlott a piac

megosztom

Egy nap leforgása alatt két kontinensen két mérkőzést kell lejátszania a Liverpoolnak.

Valahogy így érezhette magát kedden este Jürgen Klopp / fotó: archív

Hiába fenyegetőzött Jürgen Klopp, a Liverpool német menedzsere, az angol szövetség kedden meghozta a döntését az Angol Ligakupa negyeddöntőjének időpontjáról. Ennek értelmében a Liverpool december 17-én az Aston Villa otthonában kell majd pályára lépjen. Az FA közleményében azt írta, bár igyekeztek figyelembe venni minden körülményt, a televíziós közvetítések miatt - 130 országban adják majd a meccset - nem dönthettek másként. A döntés után a Liverpool közleményt adott ki, amelyben elfogadta az időpontot.

Klopp problémája abból adódott, hogy december 18-án a Liverpoolnak - mint BL-címvédő - a FIFA klubvilágbajnokságon is pályára kell lépnie Katarban. A német tréner azt is kilátásba helyezte, hogy amennyiben csapatának vállalhatatlan időpontot szab meg az FA, egész egyszerűen nem áll majd ki alakulatával. Ez mostanra nyilvánvalóan blöffnek bizonyult, hiszen ez a nyomásgyakorlás nem jött be, az FA erősebb kutyának bizonyult.

"Ha elfogadhatatlan időpontot kapunk, akkor majd továbbjut az ellenfelünk, vagy játszik az Arsenallal, nem érdekel. Majd megoldják" - fogalmazott Klopp még múlt hét csütörtökön.

A Genk felett aratott BL-győzelem után már picivel szofisztikáltabban nyilatkozott, de továbbra is elfogadhatatlannak nevezte, hogy a játékosok érdekeit semmibe véve állítják össze a versenynaptárat.

A korábbi nyilatkozatom alapján úgy tűnhetett, hogy nem kedveljük a Ligakupát, de ez nem igaz. Egyszerűen csak úgy gondolom, hogy jobban át kéne gondolni néhány dolgot még az elején. Minden évben ugyanaz van és az emberek azt gondolják, hogy vicces, hogy 5 nap alatt három meccset játszik csapat

- fogalmazott a német. Klopp mondanivalójával nehéz lenne vitatkozni, hiszen Angliában eleve nagyon sűrű a december, de a Liverpoolnak idén tényleg kijut majd a jóból, november 27. és január 2. között hat hétközi meccse is lesz majd a csapatnak.

Az Aston Villa elleni Ligakupa negyeddöntőre egyébként lehet és lehetett is fogadásokat kötni, azonban a keddi bejelentés után megőrült a piac.

A Liverpool győzelme az   -nél  2.30-ről 8.50-re szökött fel, míg a Villa győzelme 2.90-ről 1.30-ra zuhant be.

Egyelőre nem lehet tudni, hogyan oldja meg a Liverpool ezt a helyzetet. A legvalószínűbb verzió, hogy szétosztják a keretet és Katarba egy erősebb garnitúrával utaznak el, de az sem elképzelhetetlen, hogy csak a Villa meccs után ülnek fel a repülőre. Akárhogy is lesz, érdemes lesz követni az eseményeket, mert ez a szituáció fogadóként is tartogat bőven izgalmakat.

[3212363] 2019-12-17 20:45:00 Aston Villa - Liverpoolx;
unibet

 

megosztom