NFL

Erős tippünk van az év főműsoridős roncsderbijére

  • LuckyLuck
megosztom

Kedd hajnalban a Pittburgh Steelers és a Miami Dolphins összecsapásával zárul az alapszakasz 8. játékhete.

Akadt már néhány totál érdektelen főműsoridős meccs az NFL történetében, de ez biztosan a top 10 közé kandidált. Adott ugyanis a valaha volt egyik legpocsékabb NFL-csapat, a Miami, illetve egy a kezdő irányítóját elveszítő, botladozó Pittsburgh. 

A Steelers azonban még nem engedte el ezt a szezont, noha 2-4-ről elég aprócska a sanszuk arra, hogy rájátszásba jussanak. Ami pozitívum az acélvárosiaknál, hogy Mason Rudolph felépült és újra játékra jelentkezik.

Könnyű meccs vár a fiatal Big Bent helyettesítő fiatal irányítóra. - Fotó: NFL

A 24 éves irányító a második játékhéten mutatkozott be, miután Ben Roethlisberger megsérült. Rudolph első passzából az elkapójának köszönhetően rögtön INT született, de ez nem szegte a kedvét, utána elég korrekt játékot láthattunk tőle. Az első kezdő meccsén, az SF ellen sem vallott szégyent, pedig a kaliforniai védelem brutális kihívás elé állította. 

Összességében eddig nem lehet panasz Rudolph játékára, igazi game manager irányító, aki nem vállal túl sok kockázatot.  

A Miami ellen akár többet is láthatunk Rudolph-ból, ugyanis a vendégek védelme tragikusan gyengén teljesít. Nulla nyomást helyeznek az ellenfelek irányítóira, ennek megfelelően hat meccsen mindössze hét sacket jegyeznek. Nem csak a front 7-ben, de a secondaryben sincs meg a minőség, ráadásul kidőlt a sorból a 10. szezonját taposó Reshad Jones, Xavien Howard és Bobby McCain sérüléssel bajlódnak, Minkah Fitzpatrick pedig éppen Pittsburgh-be tette át a székhelyét.

Az alapból pocsék második vonaluk tehát még tovább gyengült, ami így álom matchup a Steelers és Rudolph számára. Ettől függetlenül a fiatal QB esetében a 230.5 passzolt yardra nem húznánk be az overt, mert nem csak a passz, hanem James Connerrel a futójáték is kiválóan működhet, hiszen az ellen is szenved a Miami. 

Amiben fantáziát látunk, hogy Rudolph nem adja el a labdát. Erősebb védelmek ellen sem ez volt rá a jellemző, mint említettük, nem vállal túl sok kockázatot. Rengeteg screent hívnak és inkább a rövid passzokat dobja. A másik tényező, ami a tipp mellett szól, a szintén már említett sérülésektől tizedelt vendég secondary. A kezdő játékosaikkal sem tudtak labdákat szerezni, mindössze egy INT áll az egység statisztikai lapján, ami hat meccsen finoman szólva sem erős teljesítmény. 

Az   közel 50-50-re adja, hogy lesz eladott labdája vagy sem, szerintünk viszont jóval nagyobb a sansz arra, hogy nem lesz, így 1.85-ért rámegyünk a Rudolph 0,5 INT-re.  

{"headTitle":"Pittsburgh Steelers - Miami Dolphins","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-29 02:20","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"A játékos által dobott összes interception - Mason Rudolph 0,5 alatt","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
unibet

 

megosztom