Tipp

3.40-es oddsban látunk fantáziát a söldeni szezonnyitón

  • Cesc18
megosztom

Hagyományosan október végén az ausztriai Söldenben veszi kezdetét az alpesi sí Világkupa.

Szombaton a hölgyeké, míg vasárnap az uraké lesz a főszerep. Mi most az erősebbik nem versenyét vesszük górcső alá, amely kifejezetten sokesélyesnek ígérkezik, miután az osztrákok legendája, Marcel Hirscher szögre akasztotta a síléceit, illetve egy másik óriás-műlesikló klasszis, Thomas Fanara is a visszavonulás mellett döntött.

A Hirscher által hagyott űrt óriás-műlesiklásban olyan tehetségek próbálják majd befoltozni, mint Marco Odermatt, Loic Meillard vagy éppen Zan Kranjec.

A svájciak hatalmas reményeket táplálnak Odermatt iránt, aki akár az alpesi sí következő meghatározó alakja is lehet. A 21 éves tehetség a 2018-as junior világbajnokságon amelyik számban elindult, ott el is verte a mezőnyt, avagy öt aranyéremmel örvendeztette meg a hazai közönséget. Odermatt tavaly már a felnőttek között is megcsillogtatta a tudását. 

Három top 10-es eredmény után a szezont két dobogós helyezéssel zárta.

Nagyon komoly potenciál van tehát a fiatal svájci sízőben, aki a 19/20-as szezonban akár meg is szerezheti első Világkupa-sikerét. 

A legjobb esélye erre óriás-műlesiklásban van, ez a kedvenc szakága és elmondása szerint ez az, amire egyelőre a legnagyobb hangsúlyt fekteti az edzéseken. Odermatt egyébként beszélt arról is, hogy bár nem számított rá az előző szezonban, hogy ennyire stabil top 10-es eredményeket tud hozni, egyáltalán nem száll el magától és próbál két lábbal a földön maradni. 

Odermatt akár már a söldeni szezonnyitón is megszerezheti első Világkupa-győzelmét, hiszen a tehetsége adott, a felkészülése zavartalanul sikerült, Hirscher visszavonulásával pedig nyitottá vált a verseny. 

A svájci a    erősorrendjében a világbajnoki címvédő Henrik Kristoffersen és Alexis Pinturault után 11-es szorzóval következik. Nem leszünk telhetetlenek és óvatosabb duhajként csak a dobogóra húzzuk be Odermattot, ám még ez is elég vaskos, 3.40-szeres pénzzel kecsegtet. 

{"headTitle":"Alpesi sí, Sölden","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-27 10:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Marco Odermatt dobogón végez","odds":"3.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom