NFL

A liga legjobb futója hozhat a konyhára - +EV-s játékos speckó tipp!

  • LuckyLuck
megosztom

Péntek hajnalban a Minnesota Vikings és a Washington Redskins összecsapásával rajtol az alapszakasz 8. játékhete.

Papíron nem ez ígérkezik az év legizgalmasabb főműsoridős meccsének, amit a hazaiak hendikepje is szépen alátámaszt, hiszen Vegasban 16.5 pontos favoritnak hozták ki a Vikingeket. 

A Minnesota az elmúlt három játékhéten nem talált legyőzőre, ami nagyban köszönhető az offense szárnyalásának. Kirk Cousins októberre fordulva megtáltosodott, ebben a hónapban 977 yardnál és 10 TD-nél jár, a labdát pedig csak egyszer adta el. Tény, hogy a párharcok is kedveztek számára, ugyanis messze nem a legjobb secondarykkel nézett farkasszemet. 

A Washington sem rendelkezik egy félelmetes passzvédelemmel, így Cousins volt csapata ellen is egy jó meccset zárhat.

Ugyanakkor a vendégek még inkább szenvedek a futások megállításánál, ez pedig az igazán álom matchup a Minnesotának, hiszen Mike Zimmer leginkább a futásokban hisz. 

Cook vezeti a ligát futott yardok tekintetében. - Fotó: NFL

A harmadéves Dalvin Cook személyében meg is van erre az ideális embere a Vikingeknek. A 24 éves runningback a 725 futott yardjával vezeti a ligát. Az Atlanta, a Green Bay, az Oakland, a New York és legutóbb a Detroit ellen is 100 yard fölé jutott, a két gyengébb meccsét pedig a Chicago és a Philadelphia elit front 7-je ellen jegyezte. 

Van az az eset, amikor egy jó futót a támadófala tesz naggyá. Minnesotában pont nem ez a helyzet, ugyan nem rossz a támadófaluk, de

leginkább Cook zsenialitásának köszönhető, hogy ennyire hatékonyan muzsikálnak a földi attakoknál.

Ennek bizonyítására pedig remek statisztika, hogy Cook 450 yardnál is többet szerzett már kontakt után. 

A Rézbőrűeknek nagyon nem lesz egyszerű dolguk megállítani a minnesotai 33-ast, hiszen a linebacker soruk kifejezetten gyengén teljesít a futások ellen. 

A fogadóirodák is úgy gondolkoznak, hogy Cooknak nagy meccse lehet, ennek megfelelően 90.5-ös line-t húztak. Igazából még erre is az over a jó választás, de amiben mi értéket látunk, hogy Cooknak lesz legalább 19 futása. 

Ahogyan fentebb említettük, Zimmerék sokat futtatják a labdát, hiszen ez nem csak hatékonyan működik, de ezzel tudják megalapozni a passzjátékot. 

{"headTitle":"Minnesota Vikings - Washington Redskins","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-25 02:20","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékos - rush kísérletek - Dalvin Cook 18.5 felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom