Bulvár

15% kamattal ér fel egy 16 éves lányra fogadni

  • varin
Címkék:
megosztom

Az idei év slágertémája a klímaválság, ezzel pedig még akár pénzt is kereshetünk.

A héten megkezdődött az Egyesült Államokban az ENSZ klímakonferenciája, amelynek egyik kulcskaraktere a 16 éves svéd lány, Greta Thunberg. A világsajtó tele van jelenleg a fiatal aktivistával, aki szinte biztosan megkapja idén a Nobel-békedíjat. Az odds nem nagy, a tipp viszont tuti.

Thunbergnek már Trump is nekiment - Fotó: Reuters

Thunberg népszerűsége üstökösszerűen ível felfelé, amelynek egyik csúcspontja a konferencián elmondott beszéde volt, amelyben igen vehemensen és egyesek szerint már-már gyűlölettel teli szidta mindazokat, akik szerinte a klímaválságról tehetnek. Habár sokan a 16 éves lányt csak egy bábnak tekintik, az alternatív Nobel-díjat, a Helyes Életért Díjat már megnyerte, mindemellett jelölték a Nobel-békedíjra és Time magazinnál az Év Embere elismerésre is.

Az     jóvoltából utóbbi két címre fogadhatunk is, a Nobel-díjra 1.15, a Time-ra pedig 1.25-ös szorzóval, előbbinél egy etióp politikus, utóbbinál pedig Boris Johnson és Donald Trump lehet az oddsok alapján a legnagyobb kihívója.

Bár ezek a szorzók nem túlságosan "zsírosak", jelenleg akkora a "hype" a klímaválság kapcsán, hogy szinte elképzelhetetlen, hogy ne a témában nyerje valaki a díjat. A Helyes Életért Díj esetében például így kommentálták Greta elismerését:

"Megtestesíti azt az elképzelést, hogy bárki bármit elérhet. Példája másokat is inspirál és mozgósítja az embereket az élet minden területén, hogy politikai tetteket követeljenek."

Mindezek szellemében nálunk az 1.15 egy kötelező tipp.

{"headTitle":"2019-ben a Nobel-békedíj győztese","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-01 10:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Greta Thunberg","odds":"1.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
unibet
megosztom