Tenisz

Thriller lehet a Wawrinka - Medvedev negyeddöntő - napi tippek a US Openre

megosztom

Kedden megkezdődnek a negyeddöntős küzdelmek a US Openen.

Az uraknál a felső ági összecsapások lesznek terítéken, azaz Stan Wawrinka és Daniil Medvedev, illetve Roger Federer és Grigor Dimitrov mérkőzése. 

Oddsok alapján Wawrinka és Federer elődöntője lenne a papírforma, hiszen előbbi 1.80-as, utóbbi pedig 1.083-as favorit a    -nél. 

Federer szekere borzasztóan döcögősen indult, az elmúlt két meccsén viszont ellentmondást nem tűrően ütött és mindössze 9 (!) gémet veszített. Dimitrov ellen makulátlan a mérlege (7-0) és mivel a bolgártól már az is bravúr, hogy idáig eljutott, így nehéz elképzelni, hogy éppen most szakítsa meg a nyeretlenségi sorozatát a svájci ellen. 
 


A másik negyeddöntő már jóval nehezebben jósolható, ami valamelyest a fogadók viselkedésén is látszódik. A kezdeti oddsok ugyanis átfordultak, tegnap reggel még Medvedev futott kettes odds alatt, a fogadók azonban néhány óra alatt letolták Wawrinka szorzóját, viszont ez az 1.80 azóta sem változott, mondhatjuk, hogy beálltak a számok. 

Valahol érthető a svájci favorizálása, hiszen mégiscsak a világelső és legnagyobb favoritnak tartott Novak Djokovicsot búcsúztatta. Igaz, a szerb nem tudta végigjátszani a mérkőzést, de az első két szettet meg kellett nyernie Wawrinkának. 

Medvedev első Grand Slam negyeddöntőjére készül. - Fotó: ATP

A mérkőzés talán legnagyobb kérdése, hogy mennyi van Medvedev tankjában?

Az orosz egészen félelmetes augusztust produkált, ám a 16 lejátszott meccse már a US Open első hetében elkezdte éreztetni a hatását. A második körben Hugo Dellien ellen görcsöktől szenvedett és maga sem tudja, hogyan sikerült megoldania azt a meccset.

Azóta nem volt gondja, noha nem lehet azt mondani, hogy simán vette volna az akadályokat, hiszen szoros csatába bonyolódott a veterán Feli Lopez és a selejtezős Dominik Koepfer ellen is. Utóbb ellen szett- és brékhátrányba került, de tudott váltani egy agresszívebb játékra, ami végül meghozta számára a sikert. 

bet365

Mire fogadjunk?

Nem könnyű olvasni ezt a meccset és +EV-s fogadást találni, egyrészről mert két agresszor találkozik, másrészről tényleg nem tudni, hogy mennyi maradt még az oroszban. 34 nap alatt 20 meccset játszott le négy különböző tornán, ugyanakkor hatalmas önbizalommal és szívvel üt, ami sok nehéz helyzeten átsegítheti. 

Mára már sokkal szebb időt jósolnak, konkrétan verőfényes napsütést, ami azért még ad egy csavart a meccsüknek. 

A megérzésünk az, hogy mindketten vért izzadnak majd az elődöntőért és mindent kiadnak magukból. Kerekedhet ebből egy olyan thriller, amire évekkel később is emlékezni fogunk. 

Mivel nem várunk rövid, kevés gémes meccset, így az ászokra is megéri overt húzni, hiszen mindketten szép számmal termelték eddig a tornán és a 26.5-ös line nem tűnik magasnak.

{"headTitle":"Stan Wawrinka - Daniil Medvedev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-03 19:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékok száma 38.5 felett","odds":"1.71","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Ászok száma 26.5 felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

 

megosztom