Tenisz

Nagy verést oszthat ki Nadal - napi tippek a US Openre

  • Cesc18
megosztom

A spanyol klasszisra könnyű menet vár a US Open második körében is.

A szerdai játéknapot szinte teljes egészében elmosta az eső New Yorkban, így csütörtökön komoly meccsdömping vár ránk. A meteorológiai előrejelzések biztatóak, sőt a nap első felében pályára lépőknek keményen meg kell majd harcolniuk az elemekkel. Nem tartozik azonban közéjük Rafa Nadal, aki ismét az esti programban kapott helyet, kvázi nem a legnagyobb melegben kell helytállnia. 

Nadal sima győzelemmel rajtolt. - Fotó: ATP

A nagy hármasból Rafa tűnik a legmeggyőzőbbnek, az első körben 2 óra alatt 6-3, 6-2, 6-2-vel intézte el azt a John Millmant, aki tavaly éppen New Yorkban okozott hatalmas meglepetést Roger Federer kiejtésével. 

Nadalra a második kanyarban ugyancsak egy ausztrál, a jelenleg 203. helyen álló Thanasi Kokkinakis vár. A 23 éves játékos szintén megtapasztalhatta már, hogy milyen legyőzni a svájci legendát, ám az idei szezonja nem a bravúrokról, hanem a sérülésekről szól. 

Kokkinakis 2016-ban és 2017-ben is kevés meccsen tudott pályára lépni, majd tavaly már egy egészségesebb szezont futott, 2019-ben viszont újra előjöttek a vállproblémái és egyéb sérülései, így mindössze négy olyan tornája volt, ahol nem adta fel vagy lépett vissza. 

A US Open főtáblájára szabadkártyával került, ahol pedig Ilya Ivashka személyében egy verhető ellenfelet kapott. Az ausztrál közel 4 óra alatt ki is brusztolta a fehérorosz ellen a győzelmet. 

bet365

Mire fogadjunk?

Kokkinakis első szervája rendben van, a másodikok után viszont már a fehérorosz ellen is borzasztóan szenvedett, Nadal pedig természetesen hatalmas szintugrás Ivashkához képest. A spanyol klasszis Millman második szerváját is szétszedte és valami hasonlóra számíthatunk a másik ausztrál ellen is. 

Kokkinakisnak nagy ütőereje van, de ha nem tud elég pontos és türelmes lenni, akkor önmagában az erővel nem sokat ér Nadal ellen. 

A mallorcaitól hasonlóan sima győzelemre számítunk, mint Millman ellen, avagy nem kúszik a játékok száma 27.5 fölé. 

Illetve látunk fantáziát abban is, hogy Rafa már az első szettet lesimázza. 

{"headTitle":"Thanasi Kokkinakis - Rafa Nadal","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-30 02:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékok száma - 27.5 alatt","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Első szett pontos eredmény csoport: Nadal 6-0, 6-1, 6-2","odds":"2.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

megosztom