Spanyol foci

Van érték Messi 1.72-jében? - íme a határozott válasz

  • varin
megosztom

A péntek este induló La Liga gólkirályi címének szorzóit néztük át.

Pénteken este egy érdekesnek tűnő Athletic-Barcelona meccsel indul a La Liga 2019/20-as szezonja, vagyis a második "ronaldómentes" év. Tavaly a katalánok szupersztárja, Lionel Messi bántóan nagy fölénnyel, 15 gólos fórral nyerte a versenyt az aranycipőért, aminek hatására úgy véltük, most morzsányi szorzón fogadhatunk majd rá. Nincs így.

{"headTitle":"Ki nyeri a gólkirályi címet a La Ligában?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-16 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lionel Messi","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Antoine Griezmann","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Luka Jovic","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Eden Hazard","odds":"11","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Luis Suárez","odds":"11","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Messi 1.72-es szorzója ugyanis annak fényében, hogy az elmúlt három év gólkirályáról van szó, igencsak hízelgő odds. A Bolha ezekben a szezonokban átlagosan több, mint 10 gólt vert követőire, márpedig idén még annyira sem látszik, hogy ki szorítja majd meg őt, mint az elmúlt években.

A fogadóirodák szorzói alapján klubtársa, Antoine Griezmann lehet a kihívója, de a francia csillag esetében talán jobb befektetésnek tűnik, ha a gólpasszokra fogadunk. A francia világbajnok a 20 gólos határt sem lépte át évek óta, ráadásul a Barcánál a büntetőkről is le kell majd mondania.

Szinte sokkoló módon Luka Jovic szerepel a harmadik helyen, akivel kapcsolatban éppen azt lehet olvasni, hogy Zinedine Zidane annyira elégedetlen, hogy akár a szezon előtt kölcsön is adhatja. Eden Hazard 11-szeres szorzója is messze van a reálistól, a súlytöbblettel "megáldott" belgától nem várunk igazán sok gólt.

Luis Suárez 11-szeres száma sem az a fogadási lehetőség, amiért fejvesztve rohannánk a fogadóirodákhoz, az uruguayi teljesítménye évről évre esik vissza, és bár a 20 gólos határt akár át is lépheti, még így is messze van a Bolhának prognosztizált 30+-tól.

Ami persze nem könnyíti a dolgunkat, hogy Valverdééknek valószínűleg a Bajnokok Ligája lesz a prioritás, ráadásul Messi fiatalabb nem lett tavaly óta. Az előző esztendőben 34 bajnokin 36 gólt szerzett, ami brutális adat, és még ha úgy is számolunk, hogy ennél kicsit kevesebb jut neki idén (főleg, hogy az első egy-két fordulóban nem lép pályára), akkor is ajándékszagúnak tűnik az 1.72, mivel kihívója egyáltalán nincs a 32 éves zseninek.

{"headTitle":"Ki nyeri a gólkirályi címet a La Ligában?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-16 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lionel Messi","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom