Bundesliga

Óriási favorit a Bayern a Hertha elleni szezonnyitányon

  • gb1
megosztom

Dárdai vezetésével többször sikerült borsot törni a rekordbajnok orra alá, ezek az idők azonban már elmúltak.

Kovac vs Covic - jöhet az első felvonás. fotó: inforadio.de

A német foci szerelmeseinek kitörő örömére pénteken elrajtol a Bundesliga 2019/20-as szezonja. Az első meccset a hagyományokhoz hűen a címvédő játssza - így van ez már zsinórban hét éve - ellenfele pedig a Dárdaitól megvált Hertha lesz. A találkozónak hatalmas favoritja a Bayern, ami persze nem meglepő, bár az 1,20 alatti szorzó talán kissé túlzásnak tűnik. Lássuk, hogy valóban az-e.

{"headTitle":"Bayern München-Hertha Berlin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-16 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bayern","odds":"1.16","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go/530280069","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"8.00","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go/530280070","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Hertha","odds":"15.00","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go/530280072","bookmaker":"23"}]}

A 28 Bundesliga győzelmével toronymagasan kiemelkedő Bayern München tavaly rendesen megszenvedett a Salátástálért, aminek megkaparintását csak az utolsó mérkőzésen sikerült bebiztosítani. Niko Kovac első éve nem sikerült zökkenőmentesen, de a két trófea begyűjtésével azért sikerült megbékítenie a kritikusok nagy részét. Az új kiírásban természetesen ismét Müllerék a végső győzelem esélyesei és ezt így látják a többi klubnál is, a szurkoló azonban más álláspontot képviselnek.

A német hírügynökség által végzett felmérésen a liga 18 edzőjéből 15 szerint a Bayern nyeri a bajnokságot, két tréner szerint fej-fej mellett megy majd a címvédő és a Borussia Dortmund, míg egy taktikus (a Werder Brement irányító Florian Kohfeldt) a BVB végső sikerére voksolt.

Kovac eléggé ki is akadt a legnagyobb sportlapban lehozott szavazáson és ha pénteken legyőzik a Herthát, azonnal a szemétbe hajítja a Kickert. "Ha lefújják a 2019-20-as szezon nyitómérkőzését a Hertha ellen pénteken, az lesz az első dolgom, hogy lemondom a Kicker-előfizetést, a nálam lévő példányt meg kivágom a szemétbe. Micsoda újság az, ahol a megkérdezett valamivel több, mint százezer olvasó 49,3 %-a a Dortmundot várja bajnoknak a Bundesligában. A Bayernt meg csak 36,9 %. 5,2 %-uk szerint Bajnokok Ligáját érő helyen sem fog végezni a csapatom, amely az elmúlt hét bajnokságot megnyerte." - mondta feldúlva a horvát taktikus.

A szezon első bajnokija amúgy elég jól szokott menni a Bayernnek - a csapat 2002 óta nem veszített egyszer sem a nyitónapon és 14 győzelem mellett csak háromszor kényszerült pontosztozkodásra.

A Hertha elleni múlt is bizakodással töltheti el a Bőrnadrágosokat, akik az utóbbi 24 hazai bajnokijukon egyszer sem szenvedtek vereséget a berliniektől (19 győzelem, 5 döntetlen).

A közelmúlt azért egy kicsit árnyalja ezt a statisztikát, hiszen Dárdai irányítása alatt rendszeresen megszenvedtek a Herthával - az utóbbi öt bajnokiból csak egyet vesztettek el a kék-fehérek. Az utóbbi három évben rendszeresen sikerült pár pontot legombolniuk a müncheniekről, de nagy kérdés, hogy Dárdai távozása után is képesek lesznek-e ilyen bravúrokra. Nagy segítség lehet, hogy a nyáron megszerezték azt a Dodi Lukebakiót, aki ősszel három gólt vágott az Allianz Arenában, akkor még a Düsseldorf mezében.

A Bayern is erősített a nyáron - érkezett Pavard a hátsó szekcióba, aki ugyan szélsővédő, de a Cottbus ellen hagyományos bekk poszton is remek teljesítményt nyújtott. A kupameccsen debütált a világbajnok hátvéd, Lucas Hernández is, aki valószínűleg még nem kap teljes 90 percet, ahogyan a legfrissebb igazolás, az Interből kölcsönbe megszerzett Ivan Perisic sem játszhat eltiltás miatt. A Herthánál is vannak kihagyók - Plattenhardt, Maier, Dilrosun és Pekarík is kényszerpihenőn van.

[3081374] 2019-08-16 20:30:00 Bayern München - Hertha Berlinx
[3081374] 2019-08-16 20:30:00 Bayern München - Hertha Berlinx;5

A müncheniek a Dortmund elleni Szuperkupa vereségtől nem törtek meg és az elvárásoknak megfelelően simán verték a Cottbust. Lehet, hogy jól is jött Mülleréknek a BVB elleni józanító pofon, hiszen a Német Kupa első körében már sokkal szervezettebben léptek fel.

Érdekes, hogy a Hertha Covic érkezése óta nagyobb hangsúlyt helyez a támadásokra, mint Dárdai alatt és szépen termelte is a gólokat. A támadások túlzott erőltetése Münchenben nem lenne túl kifizetődő, de a gólváltásra kiszabott magas szorzóban látunk némi értéket.

{"headTitle":"Bayern München-Hertha Berlin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-16 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt","odds":"2.10","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go/530430479","bookmaker":"23"}]}
[3081374] 2019-08-16 20:30:00 Bayern München - Hertha Berlinx;
megosztom